Search

Οι 10 πιο καυτές γυναίκες στην ιστορία

Ο δρόμος για τη γυναικεία καταξίωση περνάει μέσα από διάφορα μονοπάτια. Ένα από αυτά είναι η προβολή ενός γυναικείου στοιχείου που συχνά αγνοούν οι ιστορικοί: το πόσο καυτή είναι μια γυναίκα. Ισχυρές γυναικείες προσωπικότητες στο πέρασμα της ιστορίας χρησιμοποίησαν τόσο την εξυπνάδα τους, όσο και την ομορφιά τους προκειμένου να γευθούν την επιτυχία. Θέλοντας να τιμήσουν τη γυναίκα Αμερικανοί ιστορικοί με τη βοήθεια στοιχείων από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου και των Εθνικών Αρχείων κατάρτισαν τη λίστα με τις 10 πιο καυτές γυναίκες στην ιστορία.

Νο 1- Ζακλίν Κέννεντυ – Ωνάση

Γυναίκα μοναδικής ομορφιάς πριν ακόμα εγκατασταθεί στο Λευκό Οίκο, η Τζάκι πρωτοέγινε γνωστή το 1947 όταν κέρδισε τον τίτλο της “καλύτερης νέας δημοσιογράφου της χρονιάς”. Δεν άργησε να αποσπάσει την προσοχή του Τζον Φιτζέραλντ Κέννεντυ.

Στα 31 της η Τζάκι έγινε μια από τις μικρότερες «Πρώτες Κυρίες» στην ιστορία. Συνδύαζε τα πάντα: είχε παιδεία, εξυπνάδα και την εμφάνιση σούπερ μοντέλου. Αμέσως αγαπήθηκε από τον αμερικανικό λαό.

Η αγάπη της για την τέχνη και τη μουσική έφερε ένα κλίμα πρωτόγνωρο στο Λευκό Οίκο. Παραμένει η πιο σέξι Πρώτη Κυρία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σ.Σ. Για κάποιο δικό τους λόγο οι Αμερικανοί δεν κάνουν καμία αναφορά στο γάμο της με τον Ωνάση, αλλά αυτά είναι λίγο-πολύ γνωστά σε εμάς.

Νο 2 – Κλεοπάτρα

Τα τελευταία χρόνια οι Ιστορικοί αναρωτιούνται πόσο ωραία μπορεί να ήταν πράγματι η Κλεοπάτρα. Ορισμένες αναπαραστάσεις της εποχής της την δείχνουν με μεγάλη μύτη.

Ωστόσο, η μεγάλη μύτη τότε ήταν ταυτόσημη με την κυριαρχία και την ισχυρή προσωπικότητα. Ο Κάσιους Ντίο, Ρωμαίος ιστορικός, έγραψε γι αυτήν την ιστορική γυναίκα: «Ήταν μια γυναίκα αξεπέραστης ομορφιάς. Είχε επίσης σαγηνευτική φωνή και γνώριζε πως να γίνεται αρεστή σε όλους».

Μεγάλη μύτη ή όχι η Κλεοπάτρα γοήτευσε και σταμάτησε τους πιο ισχυρούς εκπροσώπους της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας: τον Ιούλιο Καίσαρα και τον Μάρκο Αντώνιο. Ο τελευταίος μάλιστα ξέχασε ότι είχε σύζυγο πίσω στην πατρίδα και την παντρεύτηκε.

Νο 3 – Μάρθα Ουάσινγκτον

Μια ομάδα ιστορικών και ανθρωπολόγων κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών δεν ήταν το απεριποίητο ασχημόπαπο με το διπλό πηγούνι που πίστευαν.

Ήταν μια καυτή γυναίκα. Αναλύοντας με κομπιούτερ ένα πορτρέτο, όταν της έβγαλαν τις ρυτίδες και πήγαν πίσω στο χρόνο, αποκάλυψαν μια λεπτή, σέξι, καστανή, που θύμιζε την ηθοποιό Χέλεν Χαντ στα 20 της χρόνια!

Καμία αμφιβολία ότι ο Τζορτζ Ουάσιγκτον μετά τις σκληρές μάχες επέστρεφε σπίτι για να απολαύσει την καυτή σύζυγό του.

Νο 4 – Μάτα Χάρι

Η Ολλανδέζα εξωτική χορεύτρια στο Παρίσι κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν επίσης διπλή κατάσκοπος. Μετακόμισε από την Ολλανδία στη Γαλλία και απέκτησε μεγάλη φήμη με τους αισθησιακούς χορούς της.

Λίκνιζε λάγνα το κορμί της με τρόπο που ήταν σπάνιος στις αρχές του 1900. Λόγω της ουδετερότητας της Ολλανδίας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο μπορούσε να διασχίζει ελεύθερα τα ολλανδικά σύνορα.

Ήταν ερωμένη πολλών υψηλόβαθμων στρατιωτικών των συμμάχων την εποχή εκείνη. Η γαλλική αντικατασκοπεία αποκωδικοποίησε γερμανικό σήμα για κατάσκοπο που δρούσε στο Παρίσι με την κωδική ονομασία Η-21.

Ανακάλυψαν ότι επρόκειτο για τη Μάτα Χάρι και την οδήγησαν στο εκτελεστικό απόσπασμα. Κάτι το σεξουαλικό περιβάλλει τις εταίρες κατασκόπους και η Μάτα Χάρι είναι ένα κλασικό παράδειγμα.

Νο 5-Πριγκίπισσα Νταϊάνα

Γνωστή για την ομορφιά της, το προσεγμένο ντύσιμο, τα σπάνια χαρίσματα και τη φιλανθρωπία, η Νταϊάνα έγινε παγκόσμια διασημότητα μετά το γάμο της με τον Πρίγκιπα Κάρολο.

Έδωσε νέο αέρα στην αυστηρή Βρετανική αριστοκρατία, με την παρουσία της και την προσωπικότητά της. Κατά τη διάρκεια της ζωής της χαρακτηρίστηκε ως το πλέον φωτογραφημένο πρόσωπο παγκοσμίως. Δυστυχώς αυτό την οδήγησε στο θάνατο.

Σφυγμομέτρηση του BBC την κατέταξε τρίτη στη λίστα των διασημότερων Βρετανών όλων των εποχών.

Νο 6- Βασίλισσα Ελισάβετ Ι

Ως πρώτη εμπνεύστρια του γυναικείου ποπ συγκροτήματος Pussycat Dolls, η Βασίλισσα Ελισάβετ Ι τραγούδησε ότι δεν χρειάζεται άντρα (I Don’t Need a Man) ήδη από τον 16ο αιώνα.

Η παρθένα Βασίλισσα (αν και αμφισβητείται έντονα), αυτή η καυτή ιστορική γυναίκα είχε πιο πολλούς θαυμαστές από μια ντουζίνα Αντζελίνα Τζολί. Παίζοντας σοβαρά το παιχνίδι “προσπάθησε σκληρά να με κατακτήσεις” τρέλαινε τους άντρες.

Οι άνδρες πάντα θέλουν αυτό που δεν μπορούν να κατακτήσουν, πόσο μάλλον αν πρόκειται για μια σέξι, πανίσχυρη Βασίλισσα. Λέγεται ότι το τελευταίο της φλερτ το είχε σε ηλικία 48 χρόνων (μεγάλη ηλικία για την τότε εποχή) με τον Δούκα του Ανζού, Φρανσουά, που ήταν 22 χρόνια μικρότερός της!

Νο 7 – Σούνγκ Τσίνγκ Λίνγκ

Γνωστή στην Κίνα ως η «η μητέρα του Έθνους», η Σούνγκ Τσίνγκ Λίνγκ πήρε μια θέση στο βάθρο της ιστορίας υπερασπιζόμενη το διεθνισμό και την ειρήνη.

Οι Κινέζοι λάτρεψαν το κομψό ντύσιμό της, την ομορφιά και την εξυπνάδα της. Έχοντας σπουδάσει στην Αμερική είχε ένα ασυνήθιστα λαμπρό μέλλον μπροστά της στις αρχές του 20ου αιώνα.

Αρνήθηκε το ρόλο του βωβού προσώπου, όπως ήταν συνηθισμένο για τις Κινέζες γυναίκες της εποχής εκείνης. Επέκρινε ανοιχτά την κυβέρνηση παρόλο που οι γονείς της ήταν πολιτικοί ηγέτες.

Όταν οι κομμουνιστές πήραν την εξουσία τίμησαν τη δράση της και της έδωσαν τον τίτλο της Επίτιμης Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Νο 8- Μαρία Αντουανέττα

Σε ηλικία 14 χρόνων οι γονείς την πάντρεψαν με τον 16χρονο Λουδοβίκο τον 16ο. Η νεαρή Αυστριακή με καλαισθησία στο ντύσιμο, ψηλή, με διάφανο δέρμα, μπλε μάτια και ανοιχτά ξανθά μαλλιά, έκλεψε τις καρδιές των Γάλλων.

Είχε πολλά γυναικεία χαρίσματα όπως τη γενναιοδωρία και το ταλέντο στη μουσική. Γνώριζε όμως και πως να αντιμετωπίζει τους άντρες. Ήταν άσσος στην ιππασία και τη χαρτοπαιξία.

Υπήρξαν πολλές φήμες για τις ερωτικές περιπέτειες της Βασίλισσας, τόσο με άνδρες, όσο και με γυναίκες. Είναι αναμφίβολα μια από τις πιο “άτακτες” γυναίκες αυτής της λίστας.

Νο 9-Ζαν Ντ’ Αρκ (Ιωάννα της Λοραίνης)

Υπάρχει κάτι το έντονα σεξουαλικό στη Γαλλίδα ηρωίδα με τη θωρακισμένη πανοπλία. Η καυτή αυτή ιστορική προσωπικότητα μεγάλωσε σε μια φάρμα την περίοδο του 100ετούς Πολέμου ανάμεσα σε Αγγλία και Γαλλία.

Σε ηλικία 12 χρόνων είδε σε όραμα ότι πρέπει να διώξει τους άγγλους από την πατρίδα της. Στα 16 της οδήγησε τις γαλλικές δυνάμεις σε νικηφόρες μάχες κατά των άγγλων.

Έκοψε κοντά τα μαλλιά της και φόρεσε αντρικά ρούχα για να μην αντιμετωπιστεί σαν σεξουαλικό αντικείμενο.

Κατόρθωσε να εμπνεύσει ένα στρατό που είχε διπλάσια ηλικία από αυτήν και να την ακολουθήσει με αφοσίωση.

Νο 10-Σαρλότ Μπροντέ

Η μεγαλύτερη από τις διάσημες αδελφές Μπροντέ. Είχε ένα σκοτεινό οικογενειακό παρελθόν. Τι σημαίνει αυτό; Ιστορίες με τον πατέρα της.

Παντρεύτηκε τον επιστάτη του πατέρα της, μόλις αυτός πέθανε. Το βιβλίο της Τζέιν Έιρ πυροδότησε ένα πρώιμο φεμινιστικό κίνημα, που είχε μεγάλη απήχηση στην υψηλή κοινωνία του Λονδίνου.

Φανταστείτε τη να σας διαβάζει ποιήματα δίπλα στο τζάκι με την αψεγάδιαστη αγγλική προφορά της!

Θεόφραστος Οικονομίδης
Δημοσιογράφος – τ. Δήμαρχος Φιλοθέης

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close