Search

Γεννήθηκε αγόρι με παρένθετη μητέρα τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο των γονιών του σε τροχαίο

O Shen Jie και η Liu Xi, ένα ζευγάρι από το Yixing, της επαρχίας Jiangsu της Ανατολικής Κίνας, σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στις 20 Μαρτίου 2013. Το μοιραίο συμβάν συνέβη πέντε ημέρες πριν από την προγραμματισμένη εμβρυομεταφορά με την μέθοδο της in vitro γονιμοποίησης στην μήτρα της υπογόνιμης Liu Xi.

Μετά τον θάνατο του ζευγαριού τα γονιμοποιημένα έμβρυα κρυοσυντηρήθηκαν στο νοσοκομείο Nanjing Gulou. Ωστόσο, δεν υπήρχε στην Κίνα νομοθεσία για τα γονιμοποιημένα έμβρυα και την post mortem γονιμοποίηση, με αποτέλεσμα οι γονείς του Shen και του Liu επί τρία χρόνια αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα των τεσσάρων κρυοσυντηρημένων εμβρύων που άφησαν τα παιδιά τους σε μια δαιδαλώδη νομική υπόθεση στην Κίνα. Έπειτα από πολλές δίκες απέκτησαν τον Ιανουάριο του 2017 των γονιμοποιημένων εμβρύων κι αμέσως πήγαν στο Λάος για ανεύρεση παρένθετης μητέρας, διότι στην Κίνα απαγορεύεται.

Έγινε η εμβρυομεταφορά στην παρένθετη μητέρα, η οποία επιλέχθηκε ανάμεσα σε 20 γυναίκες και στη συνέχεια διέμενε με άλλες παρένθετες σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Στις 9 Δεκεμβρίου 2017, η παρένθετη μητέρα από το Λάος γέννησε αγόρι σε νοσοκομείο στο Guangzhou της επαρχίας Guangdong της Νότιας Κίνας. Η γιαγιά του, του έδωσε το όνομα Tiantian με την ελπίδα να φέρει την ευτυχία και τη γλυκύτητα στις οικογένειες του.

Ο παππούς του Shen Xinnan ανέφερε ότι ο εγγονός του είναι αναπόφευκτο να μάθει την αλήθεια μια μέρα στο μέλλον. Η μητέρα της Liu δήλωσε ότι «τα μάτια του Tiantian μοιάζουν με εκείνα της κόρης μου, αλλά κατά βάση, μοιάζει περισσότερο με τον πατέρα του». Οι παππούδες έκαναν εξέταση DNA την συγγένειά τους με τον εγγονό τους και να πάρουν νομίμως την οικογένεια.

από την Βίκυ Μπαφατάκη, MSc Βιοηθικής

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close