Search

Λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα ή έκζεμα, έχουν τα παιδιά τα οποία μεγαλώνουν με σκύλους ή γάτες στο σπίτι

Η έρευνα του πανεπιστημίου το Γκέτεμποργκ με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή παιδιατρικής Μπιλ Χέσελμαρ, πήρε στοιχεία 1.300 παιδιών ηλικίας έως ενός έτους και τα παρακολούθησε στενά μέχρι τα εννέα έτη. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Plos One.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως, παιδιά που το πρώτος έτος της ζωής τους δεν υπήρχε κατοικίδιο στο σπίτι, είχαν τις υψηλότερες πιθανότητες να αποκτήσουν αλλεργίες αγγίζοντας το 48% με 49%. Όμως, όσα περισσότερα τα κατοικίδια, τόσες λιγότερες ήταν οι πιθανότητες για παιδική αλλεργία. Συγκεκριμένα, για ένα κατοικίδιο οι πιθανότητες ήταν 35% έως 42%, για τρία κατοικίδια 21% έως 24% και 17% όταν στο σπίτι υπήρχαν τέσσερα ζώα.

Βέβαια, για να παρέχει τα αντιαλλεργικά οφέλη ο τετράποδος φίλος του παιδιού, θα πρέπει να βρίσκεται συχνά μέσα στο σπίτι, σύμφωνα με τους ερευνητές του Γκέτεμποργκ. Ωστόσο, ο κίνδυνος αλλεργίας αυξάνεται και από άλλους παράγοντες, όπως αν το παιδί γεννήθηκε με καισαρική ή αν έχει κι άλλα αδέρφια.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφίας : babamail.com

Επιμέλεια : Γιώργος Μαράτσης

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close