Search

“Έφυγε” η δημοσιογράφος του BBC, Ρέιτσελ Μπλαντ

Σε ηλικία 40 ετών έχασε την μάχη με τον καρκίνο η Ρέιτσελ Μπλαντ, δημοσιογράφος του BBC, το πρωί της Τετάρτης.

Η Μπλαντ, παράλληλα με τη δουλεία της στο BBC, είχε και προσωπικό blog στο οποίο έγραφε για την καθημερινότητα της. Μέσω αυτού του blog ανακοίνωσε και στο κοινό της πως πάσχει από καρκίνο.

Παρά τη δυσκολία της συγκεκριμένης νόσου, η Ρέιτσελ, παρέμεινε χαμογελαστή ακόμα και τη στιγμή που επόκρειτο να μπει σε ένα μαγνητικό τομογράφο.

Ο σύζυγος της Ρέιτσελ, Στιβ, δήλωσε: «Ήταν απίστευτα ταλαντούχα, μία υπέροχη κόρη, αδερφή, θεία, ανιψιά, σύζυγος και πάνω απ’ όλα μητέρα του μικρού Φρέντι. Είμαστε όλοι περήφανοι για τη δουλειά που έκανε μετά τη διάγνωσή της και τη μάχη που έδωσε για να μπει τέλος στο κοινωνικό στίγμα των καρκινοπαθών, αποδεικνύοντας ότι μπορείς να ζήσεις τη ζωή στο έπακρο ακόμα και όταν αντιμετωπίζεις τεράστιες δυσκολίες σε καθημερινή βάση. Και στο τέλος, ακόμα και όταν το σώμα της ήταν αδύναμο, η φωνή της ήταν δυνατή. Ήταν τέλεια και θα μας λείψει τόσο πολύ, που οι λέξεις δεν μπορούν να το περιγράψουν».

Δύο δύσκολα χρόνια μάχης με τον καρκίνο έφτασαν στο τέλος τους όταν η Μπλαντ, μέσω του λογαριασμού της στο Twitter ανακοίνωσε πως τις έμεναν μόνο λίγες μέρες ζωής.   “Φοβάμαι πως η ώρα έφτασε φίλοι μου,” έγραψε μεταξύ άλλων. H Ρέιτσελ Μπλαντ έπασχε από μεταστατικό καρκίνο του στήθους.

«Ελπίζαμε ακόμη ότι θα καταφέρναμε να καθυστερήσουμε την παλίρροια, αλλά κανείς δεν επιζεί μακροπρόθεσμα από μεταστατικό καρκίνο του στήθους», είχε δηλώσει με γενναιότητα.

Η Ρέιτσελ, με τον σύζυγο της Στιβ, είχαν αποκτήσει έναν γιο, τον Φρέντι. Θέλοντας να αφήσει την παρακαταθήκη της στον μικρό Φρέντι, αποφάσισε να γράψει τα απομνημονεύματα της στο blog έτσι ώστε ο Φρέντι να γνωρίσει καλύτερα τη μητέρα του.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close