Search

Νέα Βρετανική έρευνα αποδεικνύει πως οι άνθρωποι συγκρατούν καλύτερα στη μνήμη τους τα ονόματα, παρά τα πρόσωπα.

Το περιοδικό πειραματικής ψυχολογίας “Quarterly Journal of Experimental Psychology”, εξέδωσε έρευνα, που διενεργήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Υόρκης με επικεφαλής τον Dr. Mike Burton, καθηγητή του Τμήματος Ψυχολογίας. Οι εθελοντές και αντικείμενα μελέτης της έρευνας, έπρεπε να απομνημονεύσουν, πρόσωπα και ονόματα και στη συνέχεια να εξεταστούν επ’ αυτού.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι εθελοντές θυμόταν σε μεγαλύτερο ποσοστό τα ονόματα πάρα τα πρόσωπα, τα ποσοστά ήταν 83%-85% (ανάλογα το πείραμα) και 64%-73% (ανάλογα με το πείραμα), αντίστοιχα. Επίσης, οι συμμετέχοντες είχαν μεγαλύτερη επιτυχία όταν τα ονόματα αφορούσαν διάσημους.

«Η μελέτη μας δείχνει ότι μολονότι πολλοί άνθρωποι είναι τρομερά κακοί στο να θυμούνται ονόματα, είναι συνήθως ακόμη πιο κακοί στο να θυμούνται πρόσωπα. Αυτό θα εκπλήξει πολλούς ανθρώπους, καθώς έρχεται σε αντίθεση με τη διαισθητική κατανόησή τους», είπε χαρακτηριστικά ο Rob Jenkins, του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close