Search

Πρωτόγνωρο δυστύχημα με ρωσικό αεροσκάφος από Μόσχα για Αθήνα

Ένα πρωτοφανές δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 20 Νοεμβρίου, στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας, Σερεμιέτεβο. Το αεροσκάφος τύπου Boeing 737 της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας ΑΕΡΟΦΛΟΤ, με προορισμό την Αθήνα, την στιγμή που βρίσκονταν στο διάδρομο απογείωσης και βρισκόταν σε πορεία επιτάχυνσης “συγκρούστηκε με άγνωστο αντικείμενο”, όπως μεταδόθηκε αμέσως στον πύργο ελέγχου.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο αεροδρόμιο της Μόσχας και κινητοποιήθηκαν οι αρχές του αεροδρομίου με σκοπό να ελέγξουν τον διάδρομο απογείωσης. Εκεί, εντόπισαν το σώμα ενός ανθρώπου που χτυπήθηκε από το σασί του αεροπλάνου.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik, λίγο μετά την απογείωση του αεροσκάφους με προορισμό την Αθήνα, το πλήρωμα ενημέρωσε τους αρμόδιους για υποτιθέμενη σύγκρουση με ζώο στον αεροδιάδρομο. Παρόλα αυτά, στο σύστημα του αεροπλάνου δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση για βλάβη και έτσι το αεροσκάφος συνέχισε την πορεία του με προορισμό το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Οι εκπρόσωποι της ρωσικής εταιρίας επιβεβαίωσαν ότι το άτυχο σώμα που βρέθηκε, ανήκει σε πολίτη της Αρμενίας, ο οποίος είχε απελαθεί όπως αποδείχτηκε από την Ισπανία και επέστρεφε στην Αρμενία, μέσω Μόσχας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή ανεξάρτητων επεισοδίων της αεροναυπηγικής, Βαλέρι Πόστνικοφ, τέτοια δυστυχήματα είναι τόσο σπάνια που μπορούν να συμβούν «μια φορά στα εκατό χρόνια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close