Με επικεφαλής την Δρ. Μπερναντέτ Μουρ, διεξήχθη έρευνα στα Πανεπιστήμια του Λιντς και του Σάρεϊ, αναφορικά με την ποσότητα ζάχαρης σε γιαούρτια των ψυγείων των Βρετανικών σούπερ μάρκετ.
Ο αριθμός των γιαουρτιών που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα ήταν 921, ανάμεσα τους αρκετά βιολογικά και η μελέτη απέδειξε, πως μόνο τα ελληνικά ή ελληνικού τύπου γιαούρτια δεν είχαν μεγαλύτερο ποσοστό ζάχαρης από του αναγραφόμενου.
Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “BMJ Open” και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα γιαούρτια είχαν παραπάνω από 5 γραμμάρια ζάχαρης ανά 100 γιαουρτιού, ξεπερνώντας έτσι τους κανονισμούς που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την προσκόμιση της ετικέτας του πράσινου προϊόντος, δηλαδή αυτού με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
Μόνο το 9% των γιαουρτιών, ήταν εντός ορίων, ενώ στα παιδικά μόνο το 2%. Τα περισσότερα ποσοστά ζάχαρης σημειώθηκαν στα γιαούρτια-επιδόρπια με ποσοστό 16.4%. Τα ελληνικά και ελληνικού τύπου γιαούρτια, ήταν αυτά με τα χαμηλότερα ποσοστά ζάχαρης και την περισσότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.