Search

Εκπαιδευτής «ιερού» ελέφαντα σπαράζει πάνω από το νεκρό σώμα του «φίλου» του

Σπαρακτικές σκηνές διαδραματίστηκαν στην Κεράλα της Ινδίας όταν ένας «ιερός» ελέφαντας, που είχε ονομαστεί από τους ντόπιους ως ο «Πρίγκηπας των Ελεφάντων, άφησε σε ηλικία 43 ετών την τελευταία του πνοή.

Ο Cherpulassery Parthan (όπως ονομαζόταν το επιβλητικό θηλαστικό) θεωρούνταν ως ένα από τα πιο δημοφιλή ζώα σε ολόκληρη την Ινδία, καθώς η καθιερωμένη συμμετοχή του σε χιλιάδες ινδουιστικές θρησκευτικές τελετές του είχε προσδώσει μία σχεδόν «θεϊκή» υπόσταση μεταξύ των πιστών της περιοχής, οι οποίοι σε κάθε ευκαιρίας συνέρρεαν για να τον θαυμάσουν από κοντά

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της τελετής προς τιμήν του νεκρού ζώου, ο επί χρόνια εκπαιδευτής και χειριστής του ζώου εμφανίζεται συντετριμμένος να κλαίει πάνω από το κεφάλι του νεκρού «φίλου» του, μην μπορώντας να αποδεχθεί το γεγονός ότι το θηλαστικό με το οποίο πέρασε μαζί τα τελευταία 25 χρόνια δεν είναι πλέον εν ζωή.

Στην τελετή, που έλαβε χώρα με την παρουσία πλήθους πιστών αλλά και κρατικών αξιωματούχων της περιοχής, ιερείς έραναν με ροδοπέταλα την πομπή με το νεκρό ζώο, ενώ λόγο πιο πίσω ακολουθούσε ο εκπαιδευτής του ζώου.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως οι ελέφαντες θεωρούνται ιερά ζώα στην ινδουιστική θρησκεία, μαζί με τις αγελάδες και τους κροκόδειλους, ενώ διάφορες θεότητες έχουν μορφή ελέφαντα.

Στην λαϊκή παράδοση της περιοχής, ο εκπαιδευτής αναλαμβάνει από πολύ μικρή ηλικία την εκπαίδευση του επίσης νεαρού ζώου, αναπτύσσοντας στο πέρασμα των χρόνων ένα δέσιμο που θεωρείται εξαιρετικά σπάνιο μεταξύ των δύο πλευρών.

Πηγή: +plus.gr

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close