Search

Η ζωή και το θαύμα της πριγκίπισσας Καρολίνας του Μονακό, της πιο στυλάτης βασίλισσας που έζησε ποτέ

Η βασιλική οικογένεια προκαλεί μια μοναδική γοητεία. Ενώ οι διασημότητες παρακολουθούνται από παπαράτσι και κάνουν πρωτοσέλιδα στα ταμπλόιντ, η βασιλική οικογένεια εμπνέει αφοσίωση και πατριωτισμό και προκαλεί πάντα συζητήσεις. Η πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό είναι ένα από αυτά τα αξιοσέβαστα πρόσωπα, με ιδιαίτερη έμφαση στη φιλανθρωπία και το στυλ.

Θα μπορούσαμε να σας πούμε διασκεδαστικές και περίεργες λεπτομέρειες για την πριγκίπισσα Καρολίνα, όπως ότι το ζώδιό της είναι Υδροχόος ή ότι το στοιχείο της γέννησής της είναι ο αέρας. Αλλά αντί γι’ αυτό, θα τιμήσουμε το ταξίδι της αναδεικνύοντας τα εμπνευσμένα ορόσημά της.

Η πριγκίπισσα Καρολίνα καλωσορίζει τον κόσμο

Μπορείτε να πείτε ότι η Caroline Louise Marguerite Grimaldi γεννήθηκε με ένα ασημένιο κουτάλι στο στόμα στις 23 Ιανουαρίου 1957. Η μητέρα της, πριγκίπισσα Γκρέις, την κρατούσε απαλά ενώ ο πατέρας της, πρίγκιπας Ρενιέ Γ’, την κοιτούσε με αγάπη. Αργότερα προστέθηκαν σε αυτήν μικρότερα αδέλφια, όπως ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ και μια ετεροθαλής αδελφή, η Στεφανί.


Μπορεί η Καρολίν να γεννήθηκε μέσα σε μια προβλέψιμη κουλτούρα, αλλά η οικογενειακή της ζωή ήταν ήδη ελαφρώς ανορθόδοξη. Για παράδειγμα, ο βασιλικού αίματος πατέρας της παντρεύτηκε την Αμερικανίδα ηθοποιό Γκρέις Κέλι, κάτι που θεωρήθηκε ασυνήθιστη ένωση. Ίσως αυτό το υπόβαθρο να έπαιξε ρόλο σε ό,τι συνέβη σε όλη τη ζωή της Καρολίνας;

Βιώνοντας μια χαρούμενη ζωή ως παιδί

Παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε σε βασιλική οικογένεια, η ανατροφή της Καρολίνας δεν ήταν αποκλειστική. Αντίθετα, περνούσε χρόνο επισκεπτόμενη τους παππούδες της από τη μητέρα της στη Φιλαδέλφεια χτίζοντας μια σχέση μαζί τους. Ίσως ήταν αυτή η προσγειωτική εμπειρία που συνέβαλε στη δημοτικότητα της πριγκίπισσας Καρολίνας.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Grace Kelly, πριγκίπισσα του Μονακό (1929 – 1982), στο αεροδρόμιο Heathrow με την κόρη της Caroline, πριγκίπισσα του Ανόβερου, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο, 26 Ιουνίου 1961. (Φωτογραφία: George Stroud/Daily Express/Hulton Archive/Getty Images)
George Stroud/GettyImages

Λίγο πριν φύγει από τη ζωή, η πριγκίπισσα Γκρέις μίλησε στο περιοδικό People και περιέγραψε με συγκινητικά λόγια τόσο την Καρολίνα όσο και τη Στέφανι. Είπε: “Εκτός από καλές μαθήτριες, είναι και καλές αθλήτριες: εξαιρετικές σκιέρ και κολυμβήτριες. Και οι δύο μπορούν να μαγειρεύουν και να ράβουν, να παίζουν πιάνο και να ιππεύουν άλογο. Αλλά, πάνω απ’ όλα, τα παιδιά μου είναι καλές αθλήτριες, έχουν συνείδηση της θέσης τους και λαμβάνουν υπόψη τους τους άλλους. Έχουν κατανόηση για τα προβλήματα και τις ανησυχίες που υπάρχουν στον κόσμο σήμερα”.

Δεν ήταν μόνο η οικογένειά της που κράτησε την Caroline προσγειωμένη, αλλά και η εκπαίδευσή της.

Ο μακρύς κατάλογος ακαδημαϊκών προσπαθειών της Caroline

Η Caroline αγαπούσε να μαθαίνει και διακρίθηκε στο σχολείο St. Mary’s School. Θέλοντας να σπουδάσει περαιτέρω και να ξεφύγει από τη ζώνη άνεσής της, πήρε το πτυχίο του γαλλικού Baccalaureat το 1974 με άριστα. Αλλά δεν είχε τελειώσει ακόμα.

Η πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό στο Λονδίνο τον Ιανουάριο του 1986. (Φωτογραφία: Georges De Keerle/Getty Images)

Στη συνέχεια, η Καρολίνα μετακόμισε στο Παρίσι και γράφτηκε στη Σορβόννη του Παρισιού. Για άλλη μια φορά, διακρίθηκε και πήρε δίπλωμα στη Φιλοσοφία και δευτερεύοντες τίτλους στην Ψυχολογία και τη Βιολογία. Αυτή η άρτια μόρφωση θα της ήταν χρήσιμη καθώς ανέλαβε μεγαλύτερες ευθύνες τα επόμενα χρόνια.

Γίνεται η ανεπίσημη Πρώτη Κυρία

Δυστυχώς, η πριγκίπισσα Γκρέις απεβίωσε το 1982. Δεν άφησε μόνο ένα κενό στις καρδιές όσων την αγαπούσαν, αλλά και ένα κενό στην πολιτική δομή του Μονακό. Η Καρολίν ανέλαβε και ανέλαβε την ευθύνη να είναι η de facto πρώτη κυρία του Μονακό – αλλά δεν ήταν επίσημη.

Η πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό, περίπου το 1982. (Φωτογραφία: Georges De Keerle/Getty Images)

Αν και η θέση δεν ήταν επίσημη, η Καρολίν ανέλαβε πολλά από τα καθήκοντα που θα είχε η πρώτη κυρία και συνέχισε να υπηρετεί μέχρι τον γάμο του αδελφού της το 2011. Ο πρίγκιπας Ρενιέ μίλησε στα μέσα ενημέρωσης έναν χρόνο μετά τον θάνατο της συζύγου του και δήλωσε ότι η Καρολίν μπήκε στα παπούτσια της μητέρας της με το ίδιο πνεύμα που είχε και η μητέρα της – αλλά θα ακολουθούσαν περισσότερες ευθύνες.

Ανάληψη μεγαλύτερης ευθύνης

Ο θάνατος της πριγκίπισσας Γκρέις ήταν μια απροσδόκητη τραγωδία και εν μέσω του πένθους, η οικογένεια έπρεπε να συνεχίσει τις ευθύνες της. Ενώνοντας τις δυνάμεις της, η πριγκίπισσα Καρολίνα ανέλαβε μερικούς ρόλους υψηλού προφίλ, όπως το να γίνει πρόεδρος του Ιδρύματος της πριγκίπισσας Γκρέις.

Η πριγκίπισσα Γκρέις του Μονακό (κέντρο), με την κόρη της Καρολίνα (αριστερά), συνομιλεί με την ηθοποιό Ίνγκριντ Μπέργκμαν μετά την ερμηνεία της στο έργο
Ian Showell/GettyImages

Άλλοι ρόλοι περιελάμβαναν την προεδρία της Λέσχης Κήπων του Μονακό, του Springtime Arts of Monte-Carlo και του Ερυθρού Σταυρού. Όμως η πριγκίπισσα Καρολίνα δεν αρκέστηκε στο να κάνει απλώς τα ελάχιστα και το 1985 ανακοίνωσε τη δημιουργία του Μπαλέτου του Μόντε-Κάρλο – το οποίο ήταν η υλοποίηση του ονείρου της μητέρας της. Ενώ διαχειριζόταν όλες αυτές τις ευθύνες, η πριγκίπισσα Καρολίνα προσπάθησε επίσης να δημιουργήσει τη δική της οικογένεια

Δυστυχισμένος πρώτος γάμος

Η πριγκίπισσα Καρολίνα δεν έχασε καθόλου χρόνο για να παντρευτεί. Όταν ήταν μόλις 21 ετών, ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με έναν Γάλλο τραπεζίτη ονόματι Philippe Junot. Το ζευγάρι οργάνωσε μια πολυτελή τελετή στην οποία συμμετείχαν πάνω από 600 καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων ο Γκρέγκορι Πεκ και ο Φρανκ Σινάτρα.

Η πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό με τον Phillipe Junot, μετά το γάμο τους στο Μονακό. (Φωτογραφία © Hulton-Deutsch Collection/CORBIS/Corbis μέσω Getty Images)
Hulton Deutsch/GettyImages

Ωστόσο, καμία ποσότητα αποκλειστικής πολυτέλειας δεν μπόρεσε να κρατήσει το ζευγάρι μαζί. Ο γάμος δεν άργησε να καταρρεύσει και το ζευγάρι χώρισε σε λιγότερο από δύο χρόνια αργότερα. Θα περνούσαν αρκετά χρόνια μέχρι η Καθολική Εκκλησία να ακυρώσει τελικά τον γάμο, αλλά η πριγκίπισσα Καρολίνα δεν περίμενε να παντρευτεί τον δεύτερο σύζυγό της.

Μεγαλώνοντας οικογένεια με τον δεύτερο σύζυγό της

Η πριγκίπισσα Καρολίνα ήταν ανθεκτική και επανήλθε γρήγορα. Το 1983 έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στο γάμο και αντάλλαξε όρκους με τον Stefano Casiraghi, έναν Ιταλό αγωνιστή υπεράκτιων μηχανοκίνητων σκαφών, κοσμικό και επιχειρηματία. Το ζευγάρι έζησε μια ευτυχισμένη ζωή και απέκτησε τρία παιδιά μαζί, δηλαδή τον Αντρέ, τη Σαρλότ και τον Πιέρ.

GUERNSEY, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ – 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Ο Stefano Casiraghi και η πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Off Shore στο Guernsey στις 17 Σεπτεμβρίου 1988. (Φωτογραφία: Georges De Keerle/Getty Images)

Ωστόσο, η καθολική εκκλησία δεν είχε ακυρώσει τον πρώτο γάμο της πριγκίπισσας Καρολίνας και έτσι τα παιδιά δεν θεωρήθηκαν νόμιμοι κληρονόμοι του θρόνου. Ωστόσο, αυτή η λεπτομέρεια έγινε δευτερεύουσα ανησυχία όταν η τραγωδία έπληξε την οικογένεια.

Ένας τραγικός θάνατος στην οικογένεια

Ο θάνατος είναι πάντα μια δύσκολη εμπειρία για να την υπομείνει κανείς, και η στενοχώρια επιδεινώνεται όταν ο θάνατος είναι ξαφνικός και απροσδόκητος. Το 1990, ο Στέφανο πέθανε κατά τη διάρκεια ατυχήματος σε αγώνα ταχύπλοου σκάφους. Η πριγκίπισσα Καρολίνα ήταν μόλις 33 ετών και θεωρούνταν ήδη διαζευγμένη και χήρα.

FINO MORNASCO- COMO, ΙΤΑΛΙΑ – 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Η πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό φτάνει στην εκκλησία Santo Stefano για την κηδεία του δεύτερου συζύγου της Stefano Casiraghi στις 27 Οκτωβρίου 1990 στο Fino Mornasco – Como της Ιταλίας. Ο Casiraghi σκοτώθηκε σε ατύχημα σε αγώνες υπεράκτιων μηχανοκίνητων σκαφών ανοικτά των ακτών του Μονακό κοντά στο Cap Ferrat στις 3 Οκτωβρίου 1990, ενώ υπερασπιζόταν τον παγκόσμιο τίτλο του στην υπεράκτια ιστιοπλοΐα. (Φωτογραφία: Franco Origlia/Getty Images)

Ενώ αντιμετώπιζε την απώλεια, μάζεψε τα παιδιά της και τα μετέφερε στο χωριό Saint Remy-de-Provence στη Γαλλία με σκοπό να τα κρατήσει μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα του Τύπου. Αν και δεν απονεμήθηκαν βασιλικοί τίτλοι στα παιδιά, με την ελπίδα ότι θα είχαν μια φυσιολογική ζωή, η Καθολική Εκκλησία αποφάσισε να αποκαταστήσει τη νομιμότητά τους ως κληρονόμων.

Προχωρώντας στον σύζυγο νούμερο τρία

Θα πίστευε κανείς ότι το διαζύγιο και ο θάνατος θα απομάκρυναν την πριγκίπισσα Καρολίνα από την ιδέα του γάμου, αλλά θα παντρευόταν τον τρίτο σύζυγό της εννέα χρόνια αργότερα, στα 42α γενέθλιά της. Ο πρίγκιπας Ernst August του Ανόβερου, δούκας του Brunswick, κέρδισε την καρδιά της Καρολίνας και το ζευγάρι παντρεύτηκε. Στην πορεία, ο τίτλος της πριγκίπισσας Καρολίνας επεκτάθηκε και συμπεριέλαβε το “πριγκίπισσα του Ανόβερου”.

Ο Πρίγκιπας Ernst August του Ανόβερου και η Πριγκίπισσα Καρολίνα του Ανόβερου (Φωτογραφία: Toni Anne Barson/WireImage)

Ο γάμος ήταν μια ήσυχη πολιτική τελετή και έδωσε στο ζευγάρι ένα σταθερό ξεκίνημα. Αργότερα το ίδιο έτος, η πριγκίπισσα Καρολίνα γέννησε το τέταρτο παιδί της, την πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Ανόβερου. Ωστόσο, υπήρχε και ένας άλλος λόγος που ο γάμος θεωρήθηκε ευλογημένος…

Η Βασίλισσα ευλογεί την Ένωση

Η πριγκίπισσα Καρολίνα είχε βιώσει μια σειρά από κακοτυχίες με τον γάμο, αλλά η κατάσταση επρόκειτο να αλλάξει προς το καλύτερο. Στις 11 Ιανουαρίου 1999, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ εξέδωσε διαταγή του Συμβουλίου. Η μητριάρχης είναι η τέταρτη εξαδέλφη του πρίγκιπα Ernst και η βασιλική της συγκατάθεση ήταν απαραίτητη για να είναι νόμιμος ο γάμος στη Βρετανία.

H Βασίλισσα Ελισάβετ Β’

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ δήλωσε: “Κύριοι, δηλώνω τη συγκατάθεσή μου για τη σύναψη συμβολαίου γάμου μεταξύ της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας του πρίγκιπα Ερνστ Αύγουστου Αλβέρτου του Ανόβερου, δούκα του Brunswick-Luneburg και της Αυτής Μεγαλειότητας πριγκίπισσας Καρολίνας Λουίζ Μαργκερίτ του Μονακό”. Με την επιβεβαίωση αυτών των λέξεων, ο γάμος έγινε αποδεκτός σύμφωνα με τον νόμο περί βασιλικών γάμων του 1772.

Η ευλογία της βασίλισσας δεν ήταν αρκετή

Αργότερα προέκυψε ότι η σχέση της με τον τρίτο σύζυγό της, τον πρίγκιπα Ερνστ-Αύγουστο του Ανόβερου, δεν ήταν τόσο ειδυλλιακή όσο φαινόταν. Το 2009, το ζευγάρι χώρισε μετά από μια δεκαετία γάμου, με την Καρολίν να φέρεται να μετακομίζει πίσω στο Μονακό από τον οικογενειακό πύργο στο Παρίσι όπου ζούσαν. Ένα άρθρο που δημοσίευσε τότε η Daily Mail έδειχνε ότι το ζευγάρι ζούσε χωριστά για αρκετό καιρό.

Το άρθρο αναφερόταν επίσης σε μια μακροχρόνια οικογενειακή δεισιδαιμονία, σύμφωνα με την οποία η οικογένεια ήταν καταραμένη από μια μάγισσα τον 13ο αιώνα, η οποία προέβλεψε ότι η οικογένεια δεν θα έκανε ποτέ μακροχρόνιους γάμους. Αν και ο ακριβής λόγος του χωρισμού δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ επίσημα, υπήρχαν φήμες για απιστία εκ μέρους του πρίγκιπα Ernst-August, αφού είχε φωτογραφηθεί. αρκετές φορές, με άλλες γυναίκες σε διακοπές. Έχουν μαζί μια κόρη.

Ο Ernst την απάτησε με την σωσία της

Το 2010, οι φήμες οργίαζαν ότι η πριγκίπισσα Καρολίνα και ο πρίγκιπας Ερνστ χώριζαν, αφού φωτογραφήθηκε να φιλάει μια άλλη γυναίκα στην Ταϊλάνδη. Ένα γερμανικό περιοδικό δημοσίευσε φωτογραφίες του πρίγκιπα με μια γυναίκα γνωστή μόνο ως Simona, η οποία κατάγεται από μια φτωχογειτονιά της Ρουμανίας. Οι Ευρωπαίοι βασιλικοί παρατηρητές πίστευαν ότι το ζευγάρι είχε καταλήξει σε “συμφωνία” – ένα ελεύθερο πάσο για χωριστές ζωές, ενώ εξακολουθούν να είναι νόμιμα παντρεμένοι.

ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ, ΜΟΝΑΚΟ – 27 ΙΟΥΝΙΟΥ: Η πριγκίπισσα Καρολίνα του Ανόβερου και ο πρίγκιπας Ερνστ-Αύγουστος του Ανόβερου παρευρίσκονται στο Διεθνές Στάδιο Ιππασίας του Μόντε Κάρλο στο Port Hercule στις 27 Ιουνίου 2009 στο Μόντε Κάρλο του Μονακό. (Φωτογραφία: Toni Anne Barson/Getty Images)

Αργότερα, ενώ η πριγκίπισσα Καρολίνα πέρασε τα Χριστούγεννα μόνη της στο ελβετικό χιονοδρομικό κέντρο, ο πρίγκιπας Ερνστ βρισκόταν στο Πουκέτ με μια άλλη γυναίκα. Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στην παραλία Freedom Beach του Πουκέτ απεικονίζουν τον πρίγκιπα στη θάλασσα με μια γυναίκα που έχει εκπληκτική ομοιότητα με την πολύπαθη σύζυγό του. Κατά το μεγαλύτερο μέρος εκείνης της χρονιάς, ο πρίγκιπας Ernst August απουσίαζε αισθητά από τις επίσημες υποχρεώσεις του.

Η πριγκίπισσα Καρολίνα μπαίνει σε διαφορετικό ρόλο

Η πριγκίπισσα Καρολίνα είχε αποδείξει ξανά και ξανά τις ικανότητές της όλα αυτά τα χρόνια. Το 2005, έγινε η πιθανή κληρονόμος, αφού ο αδελφός της, πρίγκιπας Αλβέρτος Β’, δεν κατάφερε να παρουσιάσει νόμιμα παιδιά. Με αυτό το δεδομένο, είχε παράνομα παιδιά, συγκεκριμένα την Jazmin Grace Grimaldi και τον Alexandre Coste.

CHAMBORD, ΓΑΛΛΙΑ – 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: Ο Κάρολος (Γ) και η Νταϊάνα, πρίγκιπας και πριγκίπισσα της Ουαλίας (Α), χαιρετούν την πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό (Δ) σε δείπνο στο Chateau de Chambord κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής τους στη Γαλλία στις 9 Νοεμβρίου 1988 στο Chambord της Γαλλίας. (Φωτογραφία: Georges De Keerle/Getty Images)

Ουσιαστικά, η πριγκίπισσα Καρολίνα ανέλαβε τη δέσμευση να ανέλθει στο θρόνο σε περίπτωση που ο αδελφός της έπρεπε να φύγει από τη ζωή. Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγεί από αυτή την ευθύνη ήταν αν ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ αποκτούσε νόμιμο διάδοχο πριν από τον θάνατό του, και αυτό ήταν θέμα χρόνου.

Η Καρολίνα απέφυγε μια σφαίρα ή έχασε μια ευκαιρία;

Ενώ η πριγκίπισσα Καρολίνα ήταν ευτυχής που ανέλαβε τον ρόλο της υποψήφιας κληρονόμου, η ευκαιρία της να ανέβει στον θρόνο δεν θα καρποφορούσε ποτέ. Το 2014, η σύζυγος του πρίγκιπα Αλβέρτου Β’ γέννησε δίδυμα. Τα μωρά Jacques Honore Rainier και Gabriella Therese Marie θα γίνονταν οι νόμιμοι κληρονόμοι.

ΜΟΝΑΚΟ – 05 ΙΟΥΛΙΟΥ: Ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό (Γ), η αρραβωνιαστικιά του Charlene Wittstock (Λ) από τη Νότια Αφρική και η πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό χορεύουν καθώς παρακολουθούν συναυλίες των Iggy Pop and the Stooges και ZZ Top στις 5 Ιουλίου 2010 στο Μονακό. (Φωτογραφία: Christian Alminana/WireImage)

Ως άνδρας, ο Ζακ θα ήταν ο πρώτος στη σειρά για τον θρόνο ως υποψήφιος διάδοχος. Δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε αν η πριγκίπισσα Καρολίνα απογοητεύτηκε από τη χαμένη πιθανότητα να είναι υποψήφιος διάδοχος ή αν ανακουφίστηκε που απέφυγε την ευθύνη.

Η πριγκίπισσα Καρολίνα γίνεται αγαπημένη φιλάνθρωπος

Η ζωή ως πριγκίπισσα δεν είναι μόνο λάμψη και γοητεία. Περιλαμβάνει επίσης πολλή προσπάθεια για να δώσεις το καλό παράδειγμα και να γίνεις σύμβολο για τους ανθρώπους του κόσμου. Ενώ η πριγκίπισσα Καρολίνα πρωτοεμφανίστηκε στο φιλανθρωπικό έργο με τον ρόλο της πρώτης κυρίας του Μονακό, συνέχισε τη δέσμευσή της πολύ καιρό μετά την εξαφάνιση του τίτλου.

ΠΑΡΙΣΙ, ΓΑΛΛΙΑ – 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Ο Pharrell Williams και η πριγκίπισσα Καρολίνα του Ανόβερου παρευρίσκονται στην εκδήλωση του Stephane Cardinale – Corbis/GettyImages

Το να δίνει το καλό παράδειγμα ήταν φυσικό για την πριγκίπισσα Καρολίνα και τιμήθηκε για τις προσπάθειές της. Το 2003, ο γενικός διευθυντής της UNESCO την όρισε ως πρέσβειρα καλής θέλησης. Ο τίτλος της απονεμήθηκε για την προσωπική της δέσμευση σε προγράμματα που επικεντρώνονταν στην εκπαίδευση των γυναικών και των κοριτσιών.

Βραβείο UNICEF

Η εμπειρία της πριγκίπισσας Καρολίνας στο φιλανθρωπικό έργο είναι εκτεταμένη. Από την ανάληψη της προεδρίας του Ερυθρού Σταυρού του Μονακό το 1958, όπου διοργάνωνε γκαλά και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για την υποστήριξη του Ερυθρού Σταυρού, μέχρι τη διοργάνωση παιδικών πάρτι για τα μικρά παιδιά που επωφελούνταν από τον οργανισμό.

Η πριγκίπισσα Καρολίνα του Ανόβερου κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του Μονακό το 2005 στο Παλάτι του Μονακό στο Μονακό, Μονακό. (Φωτογραφία: Toni Anne Barson/WireImage)

Η δυναμική της δεν επιβραδύνθηκε ποτέ και, το 2006, της απονεμήθηκε το βραβείο UNICEF Children’s Champion Award για το φιλανθρωπικό της έργο. Τα βραβεία συνέχισαν να έρχονται, με την πριγκίπισσα Καρολίνα να τιμάται από την Παγκόσμια Ένωση για τους Φίλους των Παιδιών το 2011 και να της απονέμεται ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Αγίου Καρόλου, ενός δυναστικού τάγματος ιπποσύνης.

Επεκτείνει την επιρροή της σε όλο τον κόσμο

Τον Σεπτέμβριο του 2007, η πριγκίπισσα Καρολίνα και ο αδελφός της, πρίγκιπας Αλβέρτος Β’, ταξίδεψαν στη Νότια Αφρική και συναντήθηκαν με τον πατέρα του έθνους, τον Νέλσον Μαντέλα. Το αδελφικό δίδυμο διοργάνωσε ένα φιλανθρωπικό γκαλά και κατάφερε να συγκεντρώσει το ιλιγγιώδες ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για να το δωρίσει στο ίδρυμα του Νέλσον Μαντέλα για τα μη προνομιούχα παιδιά.

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ – 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: Νότια Αφρική. Gauteng. Η πριγκίπισσα Καρολίνα του Ανόβερου, πρόεδρος της Amade Mondiale (Παγκόσμια Ένωση Παιδιών

Το παγκόσμιο είδωλο και μαχητής της ελευθερίας άφησε μια αξιοσημείωτη εντύπωση στην πριγκίπισσα, η οποία του είπε: “Είσαι ένα ζωντανό παράδειγμα του τι πρέπει να είναι ένας άνθρωπος. Αν υπάρχει ένα πράγμα που έχετε διδάξει σε όλους μας, αυτό είναι να νοιαζόμαστε και θα προσπαθήσουμε ταπεινά να ακολουθήσουμε τα υψηλά πρότυπα που έχετε θέσει”. Ακόμη πιο εντυπωσιακό από το φιλανθρωπικό έργο και την οικογενειακή ανθεκτικότητα της πριγκίπισσας Καρολίνας είναι ο κομψός τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται σε όλα αυτά.

Μεγέθυνση στην αίσθηση του στυλ της πριγκίπισσας Καρολίνας

Η πριγκίπισσα Καρολίνα είχε πάντα μια αίσθηση του στυλ που στάζει από φινέτσα και κομψότητα. Το κοινό υπενθύμισε το κομψό γούστο της το 2020, όταν κυκλοφόρησε στο βρετανικό κοινό ένα ντοκιμαντέρ τριών τμημάτων του BBC με τίτλο Inside Monaco, το οποίο ανέδειξε το εκπληκτικό ταλέντο της πριγκίπισσας στη μόδα.

MONTE-CARLO, ΜΟΝΑΚΟ – 18 ΜΑΡΤΙΟΥ: Η πριγκίπισσα Καρολίνα του Ανόβερου παρευρίσκεται στον χορό Rose Ball 2017 υπέρ του ιδρύματος Princess Grace Foundation στο Sporting Monte-Carlo στις 18 Μαρτίου 2017 στο Μόντε Κάρλο του Μονακό. (Φωτογραφία: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Το ντοκιμαντέρ δίνει μια μικρή γεύση από τη ζωή της βασιλικής οικογένειας στο Μονακό, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας της πριγκίπισσας Καρολίνας σε μια εκδήλωση στο Casino de Monte Carlo. Στο κλιπ, είναι ντυμένη με ένα φόρεμα με φτερά Chanel και ήταν φτυστή η λαμπερή μητέρα της, Grace Kelly, η οποία ήταν γνωστή για το πειραματικό της γούστο.

Μία από τις πιο στυλάτες βασιλικές στην ιστορία

Το ντοκιμαντέρ του BBC ήταν μόνο ένα παράδειγμα του πώς η πριγκίπισσα Καρολίνα ζούσε τη ζωή της με κομψότητα και χάρη. Κοιτάζοντας πίσω, είναι προφανές ότι είχε πάντα χάρισμα στις τάσεις της μόδας και του στυλ.

MONTE-CARLO, ΜΟΝΑΚΟ – 03 ΙΟΥΛΙΟΥ: Η πριγκίπισσα Καρολίνα του Ανόβερου παρακολουθεί το Grand Prix du Prince κατά τη διάρκεια του 15ου διεθνούς άλματος του Μόντε Κάρλο στις 03 Ιουλίου 2021 στο Μόντε Κάρλο του Μονακό. (Φωτογραφία: Arnold Jerocki/Getty Images)

Όταν ήταν νεαρό κορίτσι, ντυνόταν αβίαστα με κομψά ρούχα και μοντέρνα σύνολα. Ήταν πάντα εξοπλισμένη για την περίσταση και τις περισσότερες φορές ήταν η πιο καλοντυμένη στο χώρο. Από τους συνδυασμούς φορέματος και γραβάτας στη δεκαετία του 1960 μέχρι τα ντελικάτα σιφόν φορέματά της στη δεκαετία του 1980, η πριγκίπισσα Καρολίνα δεν έχανε ποτέ το ρυθμό. Προς τιμήν του στυλ της, η πριγκίπισσα Καρολίνα έχει ενταχθεί στο Διεθνές Πάνθεον της Φήμης του Vanity Fair για ένα στυλ που “αντέχει στη δοκιμασία του χρόνου”. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό…

Μια πολύπλευρη βασιλική κυρία

Περιττό να πούμε ότι η πριγκίπισσα Καρολίνα δεν έχει “αφεθεί” στα χρόνια. Στην ηλικία των 63 ετών, η Vogue την ονόμασε ως μία από τις πιο κομψές royals της Ευρώπης. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ένας από τους πιο στενούς της φίλους ήταν ο δημιουργικός διευθυντής της Chanel, Karl Lagerfeld, δεν μπορούμε να πούμε ότι μας εκπλήσσει!

MONTE-CARLO, ΜΟΝΑΚΟ – 23 ΜΑΡΤΙΟΥ: Ο Karl Lagerfeld και η πριγκίπισσα Καρολίνα του Ανόβερου παρευρίσκονται στο PLS Pool/GettyImages

Ωστόσο, τα ενδιαφέροντα της πριγκίπισσας Καρολίνας εκτείνονται πολύ πέρα από τη μόδα. Είναι επίσης λάτρης των σπορ και απολαμβάνει την ιππασία, το τρέξιμο, την κολύμβηση και το θαλάσσιο σκι. Επιπλέον, έχει προσφέρει την υποστήριξή της στους προσκόπους και είναι μάλιστα επίτιμη πρόεδρος της Ένωσης Οδηγών και Προσκόπων του Μονακό. Υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να κάνει η πριγκίπισσα Καρολίνα;

Μια ταπεινή και έντιμη πριγκίπισσα

Όπως πολλά άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, η πριγκίπισσα Καρολίνα προτιμά να κρατά χαμηλό προφίλ και σπάνια μιλάει στον Τύπο, εκτός αν έχει κάτι σημαντικό να πει. Ακόμα κι έτσι, οι φιλανθρωπικές της προσπάθειες και το κομψό της στιλ λένε πολύ περισσότερα από όσα θα μπορούσαν να κάνουν οποιεσδήποτε συνεντεύξεις.

MONTE-CARLO, MONACO – 08 ΙΟΥΛΙΟΥ: (EDITOR PLS Pool/GettyImages

Με τα χρόνια, η πριγκίπισσα Καρολίνα έχει κερδίσει τη φήμη ότι είναι μία από τις πιο κομψές, ισορροπημένες και γενναιόδωρες βασιλικές προσωπικότητες, και δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε με αυτό! Αν και η προσωπική της ζωή δεν ήταν πάντα εύκολη, η προσοχή της στον υπόλοιπο κόσμο είναι έντιμη!

Επιμέλεια κειμένου: Βίκυ Μπαφατάκη

Πηγή: https://en.kckingdom.com/ by Allison Diamond | May 23, 2023

https://en.kckingdom.com/view/?id=princess-caroline-facts-kck&src=facebook&utm_source=facebook&utm_campaign=kck_a_ww_chal_kck7_164850_princess-caroline-facts_all_conv-tv60_conv_dynamic_both_18p_i-0_cost-low_287772253&utm_medium=23855410470940360&fbclid=IwAR3OjTALliRILkAYvCd9ojmG7pglyOwPCw4xl_mdJVnjw4fg6CH5ZjbI0_E&page=24
Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close