Search

Λαμπροί βραβευθέντες επιστήμονες και καλλιτέχνες των Διεθνών Βραβείων Sciacca 2022 από το Βατικανό δίνουν μηνύματα κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας του πλανήτη

Με μεγάλη επιτυχία και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022 στην Aula Magna του Ποντιφικού Πανεπιστημίου Urbaniana, στο Βατικανό, η λαμπρή τελετή της 20ής απονομής των Διεθνών Βραβείων “Giuseppe Sciacca”.

Το παιδί θαύμα Στέλιος Κερασίδης βραβεύεται από την Ελληνίδα Πρέσβη στην Αγία Έδρα στο Βατικανό, Αικατερίνη Γεωργίου, Πληρεξούσιο Υπουργό Α

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τον 9χρονο σολίστα πιάνου και συνθέτη Στέλιο Κερασίδη, παιδί θαύμα στη μουσική, τον οποίο βράβευσε με το Παγκόσμιο Βραβείο Μουσικής η Ελληνίδα Πρέσβης στην Αγία Έδρα στο Βατικανό Αικατερίνη Γεωργίου, Πληρεξούσιος Υπουργός Α. O 9χρονος Μότσαρτ ευχαρίστησε όλη την κριτική επιτροπή για τη βράβευσή του και ανέφερε ότι «ο κόσμος χωρίς μουσική θα ήταν πιο φτωχός». Σε δήλωσή του τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρέθηκε σε μια τόσο ξεχωριστή και λαμπρή τελετή στο Βατικανό μαζί με τόσο σπουδαίους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, πολλούς από τους οποίους έκανε φίλους. Αναφέρθηκε στη λατρεία του για τη μουσική, η οποία τον γαληνεύει και νιώθει χαρούμενος όταν συνθέτει νέα κομμάτια.

Τον μικρό Στέλιο συνόδευε ο πατέρας του, σπουδαίος μουσικός Φώτης Κερασίδης, ο οποίος δήλωσε ευτυχής για τη βράβευση του παιδιού του και τη γνωριμία του με αξιόλογους και σημαντικούς επιστήμονες και καλλιτέχνες από πολλά σημεία του κόσμου.

Η βράβευση της Erin Smith με το Απόλυτο Βραβείο 2022

Με το Απόλυτο Βραβείο τιμήθηκε η 22χρονη Αμερικανίδα Erin Smith από τον Καρδινάλιο Leo Burke, τον Καθηγητή Ιατρικής Guido Rasi και την Γενική Γραμματέα Βίκυ Μπαφατάκη για την εφεύρεσή της που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη FacePrint, χρησιμοποιώντας βίντεο για την έγκαιρη διάγνωση της νόσου του Πάρκινσον, γεγονός που βοηθά στην επιβράδυνση της ανάπτυξης της νόσου.

Η βράβευση του Καθηγητή Pablo Garcia Borboroglu από τον πρώην Αντιπρόεδρο της Ιταλικής Κυβέρνησης Sergio Santoro 

Ειδικό Βραβείο Θαλάσσιας Βιολογίας & Περιβάλλοντος από την Κριτική Επιτροπή απονεμήθηκε από τον πρώην Αντιπρόεδρο της Ιταλικής Κυβέρνησης Sergio Santoro στον ελληνικής καταγωγής Αργεντινό Καθηγητή Θαλάσσιας Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, Pablo Garcia Borboroglu για την προστασία και διάσωση του πλανήτη και των πιγκουίνων, δείκτες υγείας των ωκεανών. Ο διακεκριμένος επιστήμονας δήλωσε πως αισθάνεται τιμή που συμμετέχει σε αυτή την εκδήλωση ως βραβευόμενος, καθώς αναγνωρίζεται το σπουδαίο έργο που επιτελεί. Όπως ανέφερε η προστασία των Πιγκουίνων στην Παταγονία έχει τεράστια σημασία, ειδικά σήμερα σε μια εποχή που το περιβάλλον απειλείται καθημερινά και έχει τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο παγκοσμίως.

Ο Καθ. Marco Stampanoni βραβεύεται από τον Στρατηγό Καθ. Gerardo Restaino

Το Βραβείο Βιοτεχνολογίας και Βιοιατρικής Μηχανικής απονεμήθηκε στον Ελβετό Καθηγητή Marco Stampanoni από τον Στρατηγό και Καθηγητή Gerardo Restaino. O Stampanoni με την ομάδα του ανέπτυξαν ένα νέο τρισδιάστατο σύστημα απεικόνισης με ακτίνες Χ που παρέχει μαστογραφίες που εντοπίζουν όγκους σε πρώιμο στάδιο.

O ηθοποιός Federico Ielapi βραβεύεται από την Πριγκίπισσα Pia Maria Ruspoli

Τον 12χρονο διεθνούς φήμης ιταλό ηθοποιό Federico Ielapi, παιδί θαύμα βράβευσε με το Βραβείο Θεάτρου – Κινηματογράφου η πριγκίπισσα Pia Maria Ruspoli για το ταλέντο και την ερμηνεία του σε πολλές διεθνείς ταινίες αποσπώντας ειδική μνεία με το βραβείο Guglielmo Biraghi Award – Nastro d’argento 2020 για την ταινία “Pinocchio”.

O χρυσός Παραολυμπιονίκης Antonio Fantin βραβεύεται από την Γ.Γ.Sciacca Βίκυ Μπαφατάκη 

Τον χρυσό ιταλό Παραολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή κολύμβησης Antonio Fantin (21 ετών) βράβευσε με το Βραβείο Αθλητισμού η Γενική Γραμματέας Sciacca, Βίκυ Μπαφατάκη.

Η Βράβευση των Mattia & Andrea Piccoli από τον Αν. Καθηγητή Ευάγγελο Πρωτοπαπαδάκη και την Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Κατερίνα Νίκου 

Το Βραβείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης παρέδωσαν ο Αν. Καθηγητής Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης και η Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων, Κατερίνα Νίκου στα αδέρφια Mattia (13 ετών) και Andrea (9 ετών) Piccoli που συνδράμουν παραδειγματικά τον πατέρα τους που πάσχει από πρώιμο Alzheimer.

Ο Μαρκήσιος, Καθηγητής Francesco Cinciarelli βραβεύει την Maila Ricca

Την Maila Ricca (18 ετών) με το Βραβείο Αθλητισμού, κωφή και παραπληγική, πρωταθλήτρια ποδοσφαίρου, τερματοφύλακας της ομάδας Insuperabili του Catanzaro βράβευσε ο Μαρκήσιος, Καθηγητής Francesco Cinciarelli.

Τον επεμβατικό καρδιολόγο Tomasz Tokarek (32 ετών) από την Πολωνία με το Bραβείο Ιατρικής βράβευσε ο Καθηγητής Ιατρικής και Στρατηγός Angelo Giustini για τις κλινικές μελέτες και την έρευνα του, σε συνδυασμό με τη μεθοδολογία του, έχουν βελτιώσει την οργάνωση και τη διαχείριση της επεμβατικής καρδιολογίας σε επείγοντα περιστατικά και σε περιπτώσεις πρόληψης.

Η βράβευση του Roberto Lachin από τον δικηγόρο Antonio Circosta

Τον μη βλέποντα Roberto Lachin, Παραολυμπιονίκης του τζούντο στο σκοτάδι βράβευσε με το Ειδικό Βραβείο Αθλητισμού βράβευσε ο Δικηγόρος Antonio Circosta,

Οι γονείς του αδικοχαμένου Lorenzo Parelli παρέλαβαν το Βραβείο Ad Memoriam 

Βραβείο Ad Memoriam στη μνήμη του 18χρονου Lorenzo Parelli, -ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια πρακτικής άσκησης, του οποίου ο πρόωρος θάνατος αποτελεί αιτία σοβαρού προβληματισμού για ολόκληρη την κοινωνία των πολιτών- παρέλαβαν οι γονείς του από τον στρατηγό Gioacchino Angeloni.

Ο Καθ. Guido Rasi απονέμει στον Καρδινάλιο Arinze το Βραβείο Κουλτούρας 

Το Βραβείο Πολιτισμού απονεμήθηκε στους Καρδινάλιους Francis Arinze από τον Καθηγητή Ιατρικής Guido Rasi και Camillo Ruini από τον Καρδινάλιο Leo Burke και τον Monsignore Prof. Bruno Lima. Τα δαχτυλίδια των Καρδιναλίων φιλοτέχνησε η Ελληνίδα κοσμηματοποιός Nadia Bele.

Ένα ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής απονεμήθηκε στον 1ο στρατάρχη Paolo Giuseppe Piseddu του 9ου Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών “Col Moschin”, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια στρατιωτικής αποστολής στο Ιράκ.

Η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, Βίκυ Μπαφατάκη εμφανώς συγκινημένη, δήλωσε, πως η 20η απονομή των βραβείων περνά ένα οικουμενικό μήνυμα αλληλεγγύης. Το ελληνόπουλο παιδί θαύμα Στέλιος Κερασίδης όπως και οι υπόλοιποι βραβευθέντες δίνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αδελφοσύνης για ένα πιο όμορφο και υγιές αύριο.

Οι βραβευθέντες με τον Καρδινάλιο Leo Burke και τη Γενική Γραμματέα Βίκυ Μπαφατάκη

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος πολιτικών, εκκλησιαστικών, στρατιωτικών, διπλωματικών και επιστημονικών Αρχών πέρα από εκείνους που απένειμαν τα Βραβεία, η Αν. Πρέσβης της Ελλάδας στην Αγία Έδρα στο Βατικανό Ελισάβετ Καραλή, ο Ιερολ. Διάκονος της Σειράς του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, κ. Βαρνάβας, ο διεθνούς φήμης ηθοποιός Luigi di Fiore, ο Δήμαρχος του Peveragno Paolo Renaudi, η Οικονομολόγος Paola Παπανικολάου.

Επιπροσθέτως, παρέστησαν εκπρόσωποι του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας και του ΔΠΜΣ «Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία» του ΕΚΠΑ, όπως οι Διδάσκουσες Κτηνίατροι από το Ελληνκό Ινστιτούτο Παστέρ,  Δρ. Μαρία Λινού και Δρ. Ειρήνη Φραγκιαδάκη, η Ακαδημαϊκή Γραμματέας Βίκυ Πρωτοπαπαδάκη, η Υπ. Διδάκτωρ Ανδράννα Ζησιμάτου και η Υπεύθυνη του Επιστημονικού φιλοσοφικού περιοδικού Conatus, Υπ. Διδάκτωρ, Δέσποινα Βερτζάγια, κ.ά.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο γνωστός παρουσιαστής της Rai1 Savino Zaba. Συντονίστρια της τελετής ήταν η Θεανώ Καρατσιουμπάνη, ενώ hostesses οι φοιτήτριες Νίκη Δελή και Έλενα Πουτούρη.

Την σκηνοθετική επιμέλεια της εκδήλωσης και των συνεντεύξεων είχε ο Γιώργος Κράλλης με την βοήθεια του Φώτη Αρναούτογλου, ενώ τις συνεντεύξεις έκαναν οι: Λεωνίδας Κουλουριανός, Παναγιώτης Ανδρεάδης και Δημήτρης Γεωργανάς.

Χορηγοί της εκδήλωσης: Bricofer, Ιατρικό Στερεάς Ελλάδος, Labochem, Pitenis, Nadia Bele, Kyana, MAGIQ DOORZ. Ζερενίδης Ιωάννης,, & ΣΙΑ Αναδωμή Fashion Erotokritos (εκ μέρους του παρέστη ο Χρήστος Κυμιωνής) και η κεραμίστρια Αναστασία Βαμβακίδου.

Το Επιμελητήριο Έβρου με πρωτοβουλία του Προέδρου Χριστόδουλου Τοψίδη δώρισε για την παγκόσμια τελετή 20 αγαπλματάκια με τη Νίκη της Σαμοθράκης, ώστε να στείλει ένα μήνυμα πολιτισμού σε όλους τους βραβευθέντες και τους αξιωματούχους

Το βραβείο Sciacca διοργανώνεται από το ομώνυμο Ίδρυμα με φιλανθρωπικούς και πολιτιστικούς σκοπούς.

Γραφείο Τύποιυ G. Sciacca

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close