Search

Δυο Ελληνίδες στο επίκεντρο των 8ων Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca στο Βατικανό

Σε ιδιαίτερα λαμπρή και αυστηρή τελετή έγιναν τα 8α Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca, – βραβεία που προωθούν τον πολιτισμό και τον εθελοντισμό παγκοσμίως- στην Αula Magna του Πανεπιστημίου Urbaniana στο Βατικανό. Προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιστημονικό και πολιτιστικό χώρο σε παγκόσμιο επίπεδο παραβρέθηκαν στην τελετή, όπως ο Κολομβιανός Καρδινάλιος Dario Castrillòn Hoyos, o πρών Πρωθυπουργός της Ιταλίας και νυν γερουσιαστής Giulio Andreotti, o Πρόεδρος των Διεθνών Βραβείων και Καθηγητής Αιδ. Don Bruno Lima, φιλέλληνες και λάτρεις κι οι τρεις του Ελληνικού πολιτισμού.

Η Ελλάδα είχε την ‘τιμητική’ της στο Βατικανό, αφού δυο Ελληνίδες βρέθηκαν στο επίκεντρο των Διεθνών Βραβείων, η δημοσιογράφος – επικοινωνιολόγος Βίκυ Μπαφατάκη και η Πρόξενος της Ακτής του Ελεφαντοστού στην Ελλάδα Μέρω Κεσεσίογλου.

Φέτος στην Κριτική Επιτροπή των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca συμμετείχε ένα νέο μέλος, η Ελληνίδα Δημοσιογράφος – Επικοινωνιολόγος Βίκυ Μπαφατάκη, η οποία είναι η πρώτη μη Ιταλίδα που εκλέχθηκε μέλος της σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Βίκυ Μπαφατάκη έλαβε Διεθνές Βραβείο Επικοινωνίας το 2005 και κατόπιν ως μέλος της Επιτροπής Προεδρίας από το 2006, εργάστηκε με συνέπεια και συνέβαλε στη σύσφιξη των ιδιαίτερων σχέσεων ανάμεσα στα Διεθνή Βραβεία και την Ελλάδα καθώς και με άλλες χώρες του κόσμου, σχεδιάζοντας, οργανώνοντας και πραγματοποιώντας πολλαπλά projects με κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Διεθνές Βραβείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού απονεμήθηκε στη Μέρω Κεσεσίογλου Πρόξενο της Ακτής Ελεφαντοστού στην Ελλάδα και Πρόεδρο της Ελληνικής Δράσης για την Αφρική, για το τεράστιο κοινωνικό έργο της και την αφοσίωσή της στον άνθρωπο. Η Μέρω Κεσεσίογλου αγωνίζεται για να προσφέρει ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά της Αφρικής και να δώσει ελπίδα σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη. Στα σχολεία, στα ορφανοτροφεία, στα κέντρα υγείας που έχει ιδρύσει σε αρκετές χώρες της Αφρικής κυματίζει η Ελληνική σημαία».

Το 2005 το Παγκόσμιο Βραβείο Πολιτισμού έλαβε ο Πάπας Βενέδικτος. Έλληνες που βραβεύτηκαν έως σήμερα, είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, οι επιχειρηματίες Γιώργος και Βασίλης Αποστολόπουλος καθώς επίσης η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η «Πόλη κι οι Κάτοικοι της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης»

Η Βίκυ Μπαφατάκη, περιχαρής για την τιμητική της θέση δήλωσε «Ένιωσα μεγάλη τιμή ως νέο μέλος της Κριτικής Επιτροπής ανάμεσα σε εξέχουσες προσωπικότητες, όπως o Καρδινάλιος Dario Castrillon Hoyos, o Πρόεδρος των Διεθνών Βραβείων και Καθηγητής Αιδ. Don Bruno Lima και πολύ περήφανη που είμαι Ελληνίδα. Μου δίνεται πλέον ένα ‘βήμα’ σε διεθνές επίπεδο και όλοι μαζί να προωθήσουμε τον Ελληνικό πολιτισμό, να συστήσουμε σημαντικούς Έλληνες και να βοηθήσουμε όλοι σε διεθνείς εθελοντικές δραστηριότητες».

Η Ελληνίδα Επικοινωνιολόγος δήλωσε για τη Μέρω Κεσεσίογλου «Η Μέρω είναι μια Κυρία που έχει αφιερώσει τη ζωή της στους ανθρώπους της Αφρικής. Αγωνίζεται για να προσφέρει ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά και να δώσει ελπίδα σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη. Στα σχολεία, στα ορφανοτροφεία, στα κέντρα υγείας που έχει ιδρύσει σε αρκετές χώρες της Αφρικής κυματίζει η Ελληνική σημαία και θα πρέπει να είμαστε όλοι περήφανοι για αυτήν. Φέτος το καλοκαίρι που επισκέφτηκα την Ακτή Ελεφαντοστού συνειδητοποίησα το μεγάλο της έργο και την ανυπέρβλητη προσφορά της στον άνθρωπο. Οφείλουμε να τη βοηθήσουμε να συνεχίσει τον ευγενή σκοπό της»

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close