Search

«Ο μητρικός θηλασμός ως παραγόντας ψυχοδιανοητικής ανάπτυξης και μέσον πρόληψης της αναπηρίας» από τον Αρχιμανδρίτη Δρ. Απόστολο Καβαλιώτη

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο, 9ο κατά σειρά, του Αρχιμ. Απόστολου Καβαλιώτη με τιτλο: “Ο μητρικός θηλασμός ως παράγοντας ψυχοδιανοητικής ανάπτυξης και μέσον πρόληψης της αναπηρίας”.

Ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης είναι Δρ. του Τομέα Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ και υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως.

Το βιβλίο του διαπραγματεύεται το μητρικό γάλα,που αποτελεί την αποκλειστική συνήθως τροφή των νεογνών, για αρκετούς μήνες μετά από τη γέννησή τους. Η τρέχουσα εργασία σταχυολογεί και αξιολογεί τα δεδομένα 322 ερευνών, μελετά 78 και ερευνα σε 32 χώρες τα νέα δεδομένα ώστε να οδηγηθεί σε μια πρόταση για τη θέση του μητρικού θηλασμού τόσο στη ζωή του νεαρού ανθρώπου μεμονωμένα, όσο και στη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε αυτόν και τη μητέρα του, που ασκεί τακτικά τα θηλαστικά της καθήκοντα.

Η έρευνα του Αρχιμανδρίτη Αποστόλου Καβαλιώτη βραβεύτηκε με το 1ο Παγκόσμιο Βραβείο Έρευνας και Επιστήμης των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca του Βατικανού και με τη Διεθνή Διάκριση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ως την καλύτερη έρευνα διεθνώς για τον μητρικό θηλασμό.

Επιμέλεια: Μενέλαος Αναστασόπουλος

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close