Search

Μήπως οι ελεύθεροι είναι πιο ευτυχισμένοι; – Τι λέει έρευνα

Θα μπορούσατε υποθετικά να παραδεχτείτε σε ένα ραντεβού ότι ήσασταν ελεύθεροι τα τελευταία δέκα χρόνια;

Υπάρχει μια έρευνα που αναφέρει πως είναι ό,τι καλύτερο να είστε για μεγάλο διάστημα μόνοι σας, γιατί όταν έρχεται ένας άνθρωπος και είναι ουσιαστική η παρουσία του στη ζωή σας μπορείτε να τον αγαπήσετε αληθινά και συνειδητά.

Σας παραθέτουμε εφτά λόγους που θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα που είστε ελεύθεροι. Σκοπός είναι να ακούσετε την εσωτερική φωνή σας.

  • Οι  ελεύθεροι  διατηρούν τους κοινωνικούς δεσμούς τους

Μια μελέτη από πέρυσι διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που είναι μόνοι είναι συχνά πιο κοντά στους γονείς, τα αδέλφια, τους φίλους, τους γείτονες και τους συναδέλφους τους. Αυτό ισχύει τόσο για τους  άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

  • Είναι πιο επιτυχημένοι

Η ανάλυση των δεδομένων ανέδειξε ότι οι ελεύθεροι  πετυχαίνουν τους στόχους που έχουν θέσει για την καριέρα τους,  και είναι λιγότερο πιθανό να εγκαταλείψουν την καριέρα για περαιτέρω βελτιώσεις στη ζωή τους.

  • Είναι πιο πιθανό να πιστεύουν στον εαυτό τους

Η ίδια έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι ελεύθεροι επηρεάζονται λιγότερο από εκείνους που βρίσκονται σε σχέση.

  • Οι ελεύθεροι έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση

Η έρευνα έδειξε ότι όσοι δεν έχουν ποτέ παντρευτεί ασκούνται περισσότερο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους άνδρες.

  • Νιώθουν πληρότητα

Ο κοινωνιολόγος και συγγραφέας Eric Klinenberg είπε ότι τα οφέλη του να είναι κάποιος μόνος υπερτερούν κατά πολύ από τα μειονεκτήματα. Οι ελεύθεροι που ζουν μόνοι τους, αναφέρει, ότι είναι πλήρεις  εν συγκρόσει με ανθρώπους που συζούν. Επίσης, είναι πιο πιθανό να έχουν ενεργό κοινωνική ζωή.

  • Οι ελεύθεροι είναι πιο αδύνατοι

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το 62% των ερωτηθέντων απέκτησε 14 κιλά ή περισσότερα μετά την έναρξη μιας σχέσης. Σχεδόν το ένα τρίτο των ζευγαριών ανέφερε ότι κύρια κοινή δραστηριότητά είναι να παρακολουθούν τηλεόραση, και ένας στους πέντε δήλωσε ότι έτρωγε έξω.

  • Και είναι πιο ευτυχισμένοι

Ξεχάστε κάθε ταινία που έχετε δει και κάθε βιβλίο που έχετε διαβάσει. Αν δεν σας αρέσουν οι σχέσεις, η έρευνα αναφέρει ότι  μπορείτε να είστε και μόνοι σας ευτυχισμένοι.

Πηγή: Independent

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close