Search

Καθαρές οι 31 πρώτες αναλύσεις των ύποπτων φακέλων στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα

Ολοκληρώθηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους η μέχρι στιγμής έρευνα των 31 ύποπτων φακέλων που εστάλησαν στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα και υπολείπεται ο έλεγχος άλλων τεσσάρων, από το σύνολο όσων έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής.

Σε κανένα από τους μέχρις στιγμής ελεγχθέντες φακέλους, σύμφωνα πάντα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, δεν βρέθηκε επικίνδυνη σκόνη ή άλλη ουσία, παρά μόνο η ίδια ερεθιστική ουσία με την οποία ήταν εμποτισμένος ο φάκελος που είχε σταλεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Μυτιλήνη και προκάλεσε συναγερμό λόγω του ερεθισμού που προκάλεσε σε εργαζόμενους. Πάντως, η εν λόγω ερεθιστική ουσία χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς, ως μη επικίνδυνη για τον άνθρωπο.

Όλοι οι φάκελοι έχουν σταλεί από την Ινδία, εκτός από αυτόν της Πάτρας και έναν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια Λέσβου, που έχει σταλεί από το Ομάν.

Οι τέσσερις φάκελοι που υπολείπονται να εξεταστούν είναι δυο που εντοπίστηκαν στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου Κρήτης, ένας στην Κέρκυρα και ένας στο ΚΥΤ Μόριας, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν φτάσει ακόμα στην Αθήνα.

Οι έρευνες για την συλλογή πληροφοριών είναι σε εξέλιξη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ούτως ώστε να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση του αποστολέα των ύποπτων φακέλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close