Search

Αυστραλία: Είναι καιρός να ανοίξουν τα εργαστήρια που χρησιμοποιούν ζώα για πειραματόζωα στο κοινό

Αυστραλιανοί επιστήμονες, αλλά και πανεπιστημιακά ιδρύματα αναφέρουν πως εργαστήρια που χρησιμοποιούνται ζώα για πειραματόζωα θα πρέπει να είναι ανοιχτά στο ευρύ κοινό.

Μιλώντας σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Μελβούρνη, η Μπέλα Γουίλιαμς από τον Βρετανικό οργανισμό Κατανόηση της έρευνας των ζώων, ανέφερε ότι η Αυστραλία θα μπορούσε να μάθει από την πλήρη ανάκαμψη που έχει τα τελευταία χρόνια, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα θεσμικά όργανα του Ηνωμένου Βασιλείου ασχολούνται με το κοινό σε σχέση με την έρευνα των ζώων.

Στο παρελθόν επικρατούσε μια μυστικοπάθεια για τον τρόπο χρήσης των ζώων στην έρευνα, κάτι το οποίο έχει αλλάξει από το 2012 και έπειτα. Πλέον, ολοένα και περισσότεροι οργανισμοί προβαίνουν σε καταστάσεις που αφορούν την διαφάνεια των ερευνητικών προγραμμάτων τους στα εργαστήρια, αναφορικά με τα πειράματα που γίνονται στα ζώα.

Αυτό αποδεικνύει και την υπευθυνότητα των οργανώσεων σχετικά με τα ηθικά ζητήματα που εγείρονται, για την χρήση των ζώων στην έρευνα.

Πηγή: Bioethics.gr

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close