Search

Ένα από τα τελευταία τέσσερα γνωστά είδη της Γιγαντιαίας χελώνας Yangtze Softshell στην Κίνα έχει πλέον εκλείψει

Μια από τις σπανιότερες χελώνες του κόσμου, μια γιγαντιαία Yangtze Softshell, πέθανε στην Κίνα, αφήνοντας μόνο τρεις γνωστούς επιζώντες του είδους. Η θηλυκή χελώνα (Rafetus Swinhoei) πέθανε στο ζωολογικό κήπο Suzhou στη νότια Κίνα.

Εμπειρογνώμονες είχαν προσπαθήσει τεχνητά να γονιμοποιήσουν το πλάσμα, ηλικίας άνω των 90 ετών, για πέμπτη φορά λίγο πριν πεθάνει. Το είδος εξαφανίστηκε από το κυνήγι, την υπεραλίευση και την καταστροφή του οικοτόπου του.

Ένα αρσενικό, το οποίο εκτιμάται ότι είναι άνω των 100 ετών, μένει στον κινεζικό ζωολογικό κήπο, ενώ δύο άλλες χελώνες ζουν στη φύση στο Βιετνάμ. Τοπικό προσωπικό και διεθνείς εμπειρογνώμονες επιχείρησαν τεχνητά να γονιμοποιήσουν τη χελώνα 24 ώρες πριν πεθάνει.

Ανέφεραν πως δεν υπήρχαν επιπλοκές από τη λειτουργία και είχε καλή υγεία μετά τη διαδικασία, αλλά επιδεινώθηκε την επόμενη μέρα. Η αιτία του θανάτου της διερευνάται και ο ωοθηκικός ιστός της χελώνας συλλέχθηκε για μελλοντική έρευνα.

Επιμέλεια: Κατερίνα Σχοινά, Φιλόλογος – Δημοσιογράφος

Πηγή: CNN

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close