Search

Oscars: Ηθοποιοί χωρίς καμία υποψηφιότητα. Δίκαιο ή άδικο;

Η απονομή των Oscars έρχεται, μυριάδες αφιερώματα επίσης. Αγαπάμε τα βραβεία, απλά για να έχουμε να λέμε κάτι, αγαπάμε περισσότερο από καθετί, τις ταινίες.

Παρακάτω θυμόμαστε και επιλέγουμε δέκα ηθοποιούς που δεν έχουν καμία υποψηφιότητα. Γράφουμε αν το θεωρούμε δίκαιο ή άδικο, βασιζόμενοι στη δύναμη της ερμηνείας τους και σε σύγκριση με νικητές που το άξιζαν.

Αν πχ, συγκρίναμε με την παρουσία της Lady Gaga στην κατηγορία της ερμηνείας, θα έπρεπε να έχουν ήδη έστω μία, άπαντες … Ολοι έχουμε αντιπάθειες και κόμπλεξ απέναντι σε ερμηνευτές. Στην περίπτωση της Gaga, ας ενωθούμε εναντίον της για την κοινή αγάπη, που βέβαια είναι το σινεμά!

Γιούαν Μακ Γκρέγκορ: Δίκαιο
Συμπαθούμε όσο δεν πάει τον Γιούαν και κυρίως τις επιλογές του. Σπάνια παίζει σε αδιάφορη ταινία. Αν κάναμε την υπέρβαση, θα γινόταν για το “Big Fish” και το μάτι που γυάλιζε σε όλη την ταινία, αλλά και “The Ghost Writer”, ανάμεσα στο κουλ και την αναισθησία…

Εμιλι Μπλαντ: Αδικο
Ξεκάθαρο σνομπάρισμα για “Devil wears Prada” και “Α Quiet place”. Και “Looper”. Και “Sicario”.

Σκάρλετ Γιόχανσον: Δίκαιο (με βαριά καρδιά…)
Πριν αρχίσετε να λέτε το ένα και το άλλο, δεν θα χωρούσε σε πεντάδα για το “Lost in Translation”;

Τζιμ Κάρεϊ: Αδικο
Eχει γραφτεί και ξαναγραφτεί, πάμε ακόμα μία: “The Truman Show” και “Man on the Moon”.

Τζον Τορτούρο: Αδικο
Αφήνουμε στην άκρη τον Jesus από το “The Big Lebowski”. Μετράτε: “Quiz show”, “Miller’s Crossing”, “Barton Fink” και βέβαια στο “Zohan” ως πράκτορας Φάντασμα.

Στιβ Μπουσέμι: Αδικο
Το παρουσιαστικό δεν το κάνει χαμαιλέοντα εμφανισιακά, αλλά οι εξαιρετικές και διαφορετικές ερμηνείες από τα “Ghost World” και “Reservoir Dogs” μέχρι τον Donny του “The Big Lebowski” έπρεπε να τον είχαν φέρει σε πεντάδα.

Mπρένταν Γκλίσον: Αδικο (πολύ όμως)
Εδώ είναι που λέμε όλοι μαζί “γελάει ο κόσμος”. “The Guard”, “The General”, “In Bruges”.

Γκάι Πιρς: Δίκαιο
Το σκεφτήκαμε αρκετά, ίσως να είναι και άδικο. Εντονη παρουσία (“The King’s Speech”, “L.A. Confidential”), που καταφέρνει να ξεχωρίσει όπως στα “The Proposition” και “Memento” αλλά ποτέ να μην μνημονεύεται ως κάτι πραγματικά μοναδικό.

Πολ Ντάνο: Αδικο
Αφού δεν μπήκε με το “There Will Be Blood”, δεν θα μπει ποτέ. Εχει ένα σωρό υποψηφιότητες σε όποιο βραβείο υπάρχει, αλλά ποτέ στα Οscars! Μπορούσε βέβαια και με τα “Love & Mercy”, “Prisoners”, “Little Miss Sunshine”.

Τζον Γκούντμαν: Δίκαιο
Είναι αλήθεια πως όποτε και να δεις τον Γκούντμαν, πάντα ξέρεις πως θα είναι ο… Γκούντμαν. Το size του δεν αφήνει το… Χόλιγουντ, να τον βάλει σε άλλους-κόντρα ρόλους. Βέβαια, κανείς δεν είναι σαν αυτόν στα “Argo”, “Barton Fink”, “The Big Lebowski”, “Flight” κλπ κλπ…

Μερικές ακόμα μικροαδικίες περιλαμβάνουν τον μακαρίτη Αλαν Ρίκμαν, τον Μάρτιν Σιν, την Μέριλιν Μονρόε ενώ χωρίς τη χαρά της υποψηφιότητας παραμένουν -μεταξύ πολλών- και οι Τζεφ Ντάνιελς, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Ρόμπιν Ράιτ, Ροζάριο Ντόσον, Tζον Κιούζακ, Κόλιν Φάρελ,Ιντρις Ελμπα, Μεγκ Ράιαν, Ρίτσαρντ Γκιρ, Τζέιμι Λι Κέρτις.

Πηγή: Move it Mag

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close