Search

10 ηθοποιοί εξηγούν πως υποδύθηκαν real life χαρακτήρες

Το να υποδυθείς ένα πραγματικό πρόσωπο πάντοτε αποτελούσε ερμηνευτική πρόκληση για κάθε ηθοποιό, ιδίως όταν δεν έμοιαζε εμφανισιακά με τον άνθρωπο που καλούταν να ενσαρκώσει, οπότε έπρεπε να πάρει ή να χάσει κιλά, και να κάνει δραστικές αλλαγές. 10 ηθοποιοί μίλησαν στο Hollywood Reporter για το ενδιαφέρον που έχει αυτή η πρόκληση.

Ο Christian Bale έχει αποδείξει πόσο πολύ αγαπά τις αλλαγές στην εμφάνισή του όταν το απαιτεί ο ρόλος, όπως έκανε και στο πρόσφατο «Vice», όπου υποδύθηκε τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Dick Cheney. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός εκτός του να πάρει βάρος, έκανε και ειδικές ασκήσεις για τον λαιμό του. «Είχε το αίσθημα μίας ασταμάτητης δύναμης, γιατί είχε πολύ δυνατό λαιμό, που σου έδινε την εντύπωση ενός ακίνητου αντικειμένου». Για το βάρος που πήρε ρώτησε συναδέλφους του αν ήταν απαραίτητο και εκείνοι απάντησαν πως δεν ήταν αναγκαίο. «Εμένα όμως με βοήθησε, και όταν απέκτησα αυτόν τον μη λαιμό, ένιωσα ότι κανείς δεν μπορεί να μου αλλάξει το μυαλό».

Ο Steve Coogan ανέλαβε να υποδυθεί το ένα μέρος του πιο γνωστού κωμικού ντουέτου στον κόσμο, τον Χοντρό και τον Λιγνό. Συγκεκριμένα, κάνει τον Stan Laurel, αυτόν που υποδυόταν τον Λιγνό, με τον John C. Reilly να υποδύεται τον Oliver Hardy a.k.a. ο Χοντρός. Για ένα μήνα έκαναν πρόβες μαζί με έναν κλόουν για να τους μάθει κωμικές γκριμάτσες και χειρονομίες. «Μάθαμε να ξέρουμε ο ένας τον άλλον και να χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον». Επισκέφθηκαν το Laurel and Hardy Museum και την πόλη που γεννήθηκαν, με τον Coogan να αποκαλεί την ταινία ένα γράμμα αγάπης στην κωμωδία, και μία ιστορία αγάπης δύο ανδρών.

Για να υποδυθεί τον σπουδαίο Ολλανδό ζωγράφο του μεταϊμπρεσιονισμού, Vincent van Gogh, ο Willem Dafoe πήρε μαθήματα από τον σκηνοθέτη της ταινίας «At Eternity’s Gate» και εικαστικό Julian Schnabel. «Ήταν πολύ γενναιόδωρος στο να ξοδέψει χρόνο μαζί μου, διδάσκοντάς μου πώς να ζωγραφίζω και κυρίως πώς να βλέπω διαφορετικά». Ο ηθοποιός παλιότερα ζωγράφιζε ενώ έχει πολλούς καλλιτέχνες φίλους. Απόλαυσε την ζωγραφική αλλά όπως είπε είναι σαν όλους τους ρόλους, «όταν οι συνθήκες για την δημιουργία του ρόλου περάσουν, τότε φεύγει και ο ρόλος. Θα ήθελα να ζωγραφίζω περισσότερο, αλλά αγαπώ να κάνω ταινίες, να παίζω στο θέατρο. Το να ζωγραφίζεις απαιτεί καθημερινή εξάσκηση και εργαστήριο».

Η Marina de Tavira μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν άγνωστη, ώσπου έγινε πρωταγωνίστρια του «Roma» του Alfonso Cuaron. Όταν την πλησίασε ο σκηνοθέτης, εκείνη δεν ήξερε ότι θα ερμήνευε μία εκδοχή της μητέρας του. «Μου έδωσε πληροφορίες για την ζωή της, για το πώς γνώρισε τον άνδρα της. Έπειτα από αυτήν την συζήτηση της είπε «θέλω να ξεχάσεις τώρα όλα όσα σου είπα, ξέρω τι ήταν η Σοφία». Η ηθοποιός στενοχωρήθηκε που δεν πρόλαβε να ακούσει τις σκέψεις της ίδιας του της μητέρας, η οποία πέθανε μέσα στο 2018. «Ελπίζω να μπόρεσα να δώσω φωνή σε αυτήν, στην μητέρα μου, και σε όλες τις γυναίκες που μεγαλώνουν τις οικογένειες μόνες τους».

Η Claire Foy έχει ερμηνεύσει δύο σημαντικούς πραγματικούς γυναικείους χαρακτήρες, την βασίλισσα Ελισάβετ στο «The Crown», και την γυναίκα του Armstrong στο «First Man». Για την δεύτερη περίπτωση είπε πως διάβασε το βιβλίο και συνομίλησε με όσους είχαν γνωρίσει την Janet, που πέθανε τον περασμένο Ιούνιο. «Αυτές οι αναμνήσεις είναι που δίνουν στο πρόσωπο ψυχή και σάρκα, οπότε ήταν διαφωτιστικό για μένα να γνωρίσω τους ανθρώπους που την ήξεραν», ενώ συμπλήρωσε πως «όλες αυτές οι γυναίκες αναπαρίστανται ως οι γυναίκες που περιμένουν σπίτι, αλλά όλες τους αξίζουν να ακουστεί η ιστορία τους».

Όταν η Keira Knightley υποδύθηκε την συγγραφέα του 19ου αιώνα Colette, συνειδητοποίησε ότι «είναι πολύ μοντέρνα, πιο πολύ από εμάς για το πώς προσέγγιζε το φύλο και την σεξουαλικότητα». Τα ρούχα που φόραγε ήταν τα αυθεντικά, κάτι που δυσκόλευε την κατάσταση. «Πολλά από αυτά ήταν κολλημένα πάνω μου γιατί ήταν σκισμένα».

Το «Bohemian Rhapsody» δίχασε κοινό και κριτικούς για το πώς μεταφέρθηκε η περσόνα του Freddie Mercury. Ο Rami Malek που τον ερμήνευσε έμαθε όσα μπορούσε για την ζωή του, ξεκινώντας από την μητέρα του. «Έμαθα τις χειρονομίες της, τον τρόπο που μιλούσε». Έπειτα έκανε μαθήματα φωνητικής και πιάνο, ενώ έμαθε τον τρόπο που στεκόταν ο τραγουδιστής πάνω στην σκηνή. «Ήθελα να αιχμαλωτίσω τον αυθορμητισμό του. Δεν είχε χορογραφία. Έβγαινε επί σκηνής και κανείς δεν ήξερε τι θα κάνει».

Στο «Can you ever forgive me?» η Melissa McCarthy κάνει την Αμερικανίδα συγγραφέα Lee Israel. «Κατά μία έννοια εγώ και εκείνη είμαστε διαφορετικές. Είμαι πιο εξωστρεφής και κοινωνική. Ενώ εκείνη την σκέφτομαι σαν ένα επαναστατικό αρμαντίλο, που προστατεύει τον εαυτό του και εύχεται όλοι οι άνθρωποι να φύγουν. Αλλά τελικά συνειδητοποίησα ότι κάνουμε το ίδιο». Ελπίζει αν ζούσε να της άρεσε η ταινία, αν και εκείνη «δεν ενδιαφερόταν για το τι πίστευε ο κόσμος, ήξερε ότι ήταν καλή. Δεν χρειαζόταν κανέναν να της λέει ότι είναι καλή, ιδίως τις μέρες μας που ποστάρουμε τα πάντα. Θεέ μου, μισούσε τα social media», λέει η ηθοποιός γελώντας.

«Αυτό που με βοήθησε είναι που ξόδεψα χρόνο στην Σκωτία», δηλώνει η Saoirse Ronan που υποδύθηκε την Mary Stuart στο «Mary Queen of Scots». Η 24χρονη ηθοποιός επισκέφθηκε πολλά κάστρα, «αυτό με βοήθησε να έρθω σε επαφή με την ίδια και τον τόπο της». Επίσης την βοήθησε η προσπάθεια να μοιάζει εμφανισιακά, όπως στο μαλλί.

Το «BlacKkKlansman» του Spike Lee αφορά την πραγματική ιστορία όπου ένας μαύρος αστυνομικός εντάχθηκε στην Κου Κλουξ Κλαν. Ο John David Washington κλήθηκε να κάνει τον αστυνομικό Ron Stallworth. «Άκουγα hip-hop και R&B για 4 μήνες». Επίσης είχε όποια πληροφορία ήθελε για την ζωή του από τον ίδιο, που είναι εν ζωή. «Αφού είδε την ταινία, μου είπε ότι δεν υπάρχει κάποιος άλλος να το κάνει. Ήταν το καλύτερο κομπλιμέντο».

Πηγή: Move it Mag

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close