Search

Βασίλης Κεκάτος: Ο πρώτος Έλληνας που βραβεύεται με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών

Η ταινία μικρού μηκούς «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» χάρισε στον Έλληνα σκηνοθέτη, Βασίλη Κεκάτο, το βραβείο του Χρυσού Φοίνικα στο 72ο Φεστιβάλ Καννών.

Με αυτή την απονομή, ο Βασίλης Κεκάτος, γίνεται ο πρώτος Έλληνας ο οποίος λαμβάνει το Χρυσό Φοίνικα για ταινία μικρού μήκους στις Κάννες.

Ο συνολικός αριθμός ταινιών που κατατέθηκαν ήταν 4.240 και μόλις 11 κατάφεραν να φτάσουν στην τελική φάση του Φεστιβάλ.

Η πλοκή

Βρισκόμαστε στην παλιά Εθνική Οδό. Δύο άγνωστοι μεταξύ τους άντρες, μια νύχτα, γνωρίζονται σε ένα απομακρυσμένο βενζινάδικο. Ο ένας μηχανόβιος που σταμάτησε για ανεφοδιασμό. Ο δεύτερος, ένας άνδρας που δεν έχει μέσο να γυρίσει στην Αθήνα. Ποια είναι η απόσταση τους από τον ουρανό;

Director Vasilis Kekatos during the awards ceremony at the 72nd international film festival, Cannes, southern France, Saturday, May 25, 2019. (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)

Φυσικά αυτή δεν είναι η πρώτη διάκριση του Βασίλη Κεκάτου, ο οποίος με την ταινία του «Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν» έχει αποσπάσει το βραβείο καλύτερης ταινίας νοτιοανατολικής Ευρώπης και ειδικό βραβείο επιτροπής στο Φεστιβάλ της Δράμας και στις Νύχτες Πρεμιέρας, όπου έλαβε το βραβείο β’ καλύτερης ταινίας ενώ στο ίδιο φεστιβάλ βραβεύτηκε ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, για την ερμηνεία του.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαράτσης

Πηγή: Καθημερινή

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close