Search

Τα ετεροχρωματικά μάτια, μοναδικά στο είδος τους

Αυτό που το καθορίστηκε ήταν οι μαθηματικοί υπολογισμοί και η χρυσή αναλογία, με την οποία προσδιορίστηκε η χαρτογράφηση του προσώπου του. (Θυμηθείτε ότι ο χρυσός κανόνας χρησιμοποιήθηκε στη ζωγραφική και τη γλυπτική για να δημιουργηθούν τέλεια πρόσωπα).

Όταν κάποιο άτομο έχει μάτια δύο διαφορετικών χρωμάτων είναι ένα πραγματικά μοναδικό χαρακτηριστικό. Αυτό το σωματικό χαρακτηριστικό επηρεάζει μόνο το 1% του πληθυσμού και αναπτύσσεται μετά τη γέννηση. Είναι πολύ πιο κοινό στα ζώα, περίπου 5%, ειδικά σε γάτες, σκύλους και άλογα.

Συμβαίνει ότι, σε ένα από τα δύο μάτια, όπου υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση μελανίνης και ως εκ τούτου ο χρωματισμός είναι καφέ. Ενώ το άλλο μάτι στο οποίο έχουμε λιγότερη μελανίνη κυμαίνεται από μπλε σε πράσινο.

Εάν αντίθετα υπάρχουν δύο διαφορετικοί τόνοι μέσα στην ίδια ίριδα, μιλάμε για γενετικό μωσαϊκό.

Είναι πολλοί οι ηθοποιοί που έχουν διαφορετικά μάτια, όπως οι Mila Kunis και Kate Bosworth, αλλά και η Jane Seymour, η Alice Eve και η Elizabeth Berkley.

Στην περίπτωση της Mila Kunis, τα μάτια της με διαφορετικά χρώματα είναι αισθητά μόνο αν δοθεί μεγάλη προσοχή, στην πραγματικότητα η ηθοποιός έχει ένα μάτι που τείνει στο πράσινο και το άλλο καφέ.

Τα διαφορετικά μάτια της Mila Kunis

Η Kate Bosworth και η Elizabeth Berkley, από την άλλη πλευρά, έχουν εξαιρετικά σπάνιο γενετικό μωσαϊκό όπου η ίριδα είναι καφέ και μπλε.

Τα μωσαϊκά μάτια της Kate Bosworth είναι όμορφα

Η εμφάνιση της Jane Seymour είναι πολύ συναρπαστική

Τέλος, είναι απολύτως απαραίτητο να διαλυθεί ο μύθος του David Bowie, ο οποίος δεν είχε διαφορετικά μάτια, αλλά μια κόρη πιο διεσταλμένη από τον άλλη.


Ένα τσίμπημα στην εφηβεία, έβλαψε το μάτι του Bowie, προκαλώντάς του παράλυση του συσφιγκτικού νεύρου της κόρης.

Για το λόγο αυτό φαινόταν ότι ο Λευκός Δούκας είχε ένα διαφορετικό μάτι από το άλλο.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close