Search

Aquas Calientes (Ζεστά Νερά)

To Μάτσου Πουέμπλο, επίσης γνωστό ως Άκουας Κελιέντες, είναι μια τοποθεσία στο Περού, που βρίσκεται στην περιοχή του Κούσκο, την επαρχία Ουρουμπάμπα, όπου υπάρχει και ο ποταμός Ουρουμπάμπα. Είναι η έδρα της περιφέρειας Μάτσου Πίτσου. Το Μάτσου Πίτσου απέχει από το Άκουας Καλιέντες 6 χιλιόμετρα ή περίπου 1,5 με 2 ώρες με τα πόδια. Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια για τους τουρίστες, καθώς και φυσικά θερμά λουτρά, που έδωσαν στην πόλη την ονομασία (Ζεστά Νερά). Τα λουτρά καταστράφηκαν από πλημμύρες πριν από αρκετά χρόνια, αλλά τώρα έχουν ξαναχτιστεί.

Κατοικείται με μερικές αγροτικές οικογένειες από το 1901 και ο οικισμός μετατράπηκε σε ένα πολυάσχολο στρατόπεδο εργαζομένων για τον σιδηρόδρομο. Η πόλη ήταν ο κεντρικός κόμβος για τη στέγαση εργαζομένων και τον εξοπλισμό τους μέχρι να ολοκληρώσουν τον σιδηρόδρομο το 1931.

Έχω ορισμένες φωτογραφίες από το κέντρο της πλατείας και στην πόρτα της πόλης με το άγαλμα του Πατσακούτι Ίνκα Γιουπάνκι (στην γλώσσα των Κέτσουα), ο οποίος ήταν ο ένατος αυτοκράτορας των Ίνκας. Το όνομα Πατσακούτι σημαίνει (αυτός που θα ξαναφτιάξει τον κόσμο, ενώ το Γιαπάνκι σήμαινε (λογιστής).

Με αυτό το τρόπο ήθελαν οι  Ίνκας να δείξουν ότι ευελπιστούν στο πρόσωπο του νέου αυτοκράτορα να βρουν έναν ηγέτη που θα ανασυγκροτήσει την αυτοκρατορία τους.

Υ.Σ. Προσέξτε τα σύμβολα στο άγαλμα. Σας λένε τίποτα;;;

Γράφει ο Φώτιος Τούμπανος

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close