Search

Καταπολεμώντας τον πανικό με ενημέρωση

“Δεν παλεύουμε απλά μια επιδημία, παλεύουμε μια infoδημία”  Dr. Tedros Adhanom Ghebrejesus, Γενικός Διευθυντής Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Kατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αβεβαιότητας αυτό που χρειάζεται είναι η ταχεία διάδοση αξιόπιστων πληροφοριών.

COVID-19: fighting panic with information. The Lancet 22 Feb. 2020

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία του κορωνοϊού στην Κίνα κορυφώθηκε και εμφανίζει πτωτική τάση – CNBC 23 Φεβ. 2020

Παρότι ο θανατηφόρος κορωνοϊός εξαπλώνεται σε άλλα μέρη του κόσμου, η επιδημία του COVID-19 στην Κίνα φαίνεται ότι κορυφώθηκε και σταθεροποιήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, δήλωσαν αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τη Δευτέρα.

“Ομάδα επιστημόνων που επέστρεψαν από την Κίνα διαπίστωσε ότι η επιδημία στη χώρα αυτή κορυφώθηκε μεταξύ 23 Ιανουαρίου και 2 Φεβρουαρίου και μειώνεται σταθερά έκτοτε,” δήλωσε ο Tedros Adhanom Ghebreyesus, γενικός διευθυντής του Π.Ο.Υ. σε συνέντευξη τύπου στην έδρα του οργανισμού στη Γενεύη.

WHO says coronavirus outbreak in China has peaked CNBC 23 Feb. 2020

Μια αχτίνα ελπίδας στην καμπύλη διάδοσης του κορωνοϊού – The Economist 12 Φεβ. 2020

Σενάρια πρόβλεψης της επιδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα.

Μια πτωτική τάση στις νέες περιπτώσεις στην Κίνα υποδηλώνει ότι ο ιός έφτασε στο σημείο κορύφωσης του.

Παρά τους αυστηρούς ελέγχους της κυκλοφορίας, υπάρχουν 64.000 επιβεβαιωμένες ή ύποπτες περιπτώσεις μολύνσεων στην Κίνα. Και εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.

Υπάρχουν όμως και καλά νέα: ο αριθμός των νέων περιπτώσεων που αναφέρονται καθημερινά στην Κίνα έχει μειωθεί από τις 4 Φεβρουαρίου. Δηλαδή, εξακολουθούν να συμβαίνουν νέες περιπτώσεις μετάδοσης του ιού, αλλά με βραδύτερο ρυθμό, μια ένδειξη ότι οι αρχές δημόσιας υγείας προοδεύουν στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τον ιο.

A ray of hope in the coronavirus curve The Economist 12 Feb. 2020

Πηγή: Συντάκτης: Επιστημονική ομάδα Metabolomic Medicine®  

https://www.drtsoukalas.com/

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close