Search

Γιώργος Πατούλης: “Το Κέντρο Κινεζικής Παραδοσιακής Ιατρικής Αθηνών δείχνει το δρόμο για μια πιο δυναμική ελληνικο-κινεζική συνεργασία στον τομέα των Τουρισμού,της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού”

Μαθήματα Ιατρικής του Ιπποκράτη θα ενταχθούν στο επίσημο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Ανχούι Κινεζικής Ιατρικής στην Κίνα
Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα εγκαίνια του πρώτου Κέντρου Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής παρουσία του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, του Γενικού Γραματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Ιωάννη Κοτσιόπουλου, εκπροσώπου της Κινέζικης Πρεσβείας, της Πρυτάνεως του Παντείου Πανεπιστημίου κας Ισμήνης Κριάρη, του Καθηγητή Καρδιολογίας και Αντιπρύτανη ΕΚΠΑ κου Δημήτρη Τουσούλη και της κας Τόνιας Μοροπούλου, Αντιπρυτάνεως του ΕΜΠ.

Στην ειδική τελετή, σε ένα κατάμεστο Κέντρο, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης, αξιωματούχων από την Κίνα, μελών της ιατρικής επιχειρηματικής κοινότητας και επιστημόνων από τις δυο χώρες, την κορδέλα έκοψαν ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας κ. Γιώργος Πατούλης, μαζί με τον Πρόεδρο του CHINA ANHUI UNIVERSITY OF CHINESE MEDICINE, κ. Peng Daiyin.

Ο πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και Περιφερειάρχης Αττικής κ Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι “το νέο Κέντρο Κινεζικής Παραδοσιακής Ιατρικής της Αθήνας αποτελεί έργο ειδικού ενδιαφέροντος ως προς την εξέλιξη του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα και μεγάλης σημειολογικής αξίας για τους νέους δρόμους επιστημονικής, τουριστικής, εκπαιδευτικής και πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.”

Ο Πρόεδρος του CHINA ANHUI UNIVERSITY OF CHINESE MEDICINE, κ. Peng Daiyin, που ήρθε στη χώρα μας ειδικά για την τελετή των εγκαινίων, μίλησε για την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας – Κίνας και συμφώνησε με τους επικεφαλείς του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο του Anhui ειδικό μάθημα για τον Έλληνα πατέρα της Δυτικής Ιατρικής Ιπποκράτη.


“Aποτελεί μέγιστη τιμή το γεγονός ότι η μεγάλη χώρα της Κίνας σκύβει στην γενέτειρα της Ιατρικής, την Ελλάδα, για να φωτίσει τις αρχαίες κοινές ρίζες της γνώσης της θεραπευτικής του κόσμου” δήλωσε ο κυριος Πατούλης.

Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης δεσμέυθηκε ότι θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες αναβάθμισης του Τουρισμού Υγείας και επεσήμανε ότι η ιστορία και ο πολιτισμός, δημιουργούν εγγύητητα στις σχέσεις των δύο λαών παρά τη μεγάλη χιλιομετρική απόστση που χωρίζει τις δύο χώρες.

Την προσπάθεια του καινοτόμου αυτού έργου χαιρέτησε και ο Γενικός Γραματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Ιωάννης Κοτσιόπουλος.

Το Κέντρο Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής αποτελεί πρότυπη μονάδα Τουρισμού Υγείας και προϊόν συνεργασίας του Πανεπιστημίου Κινεζικής Ιατρικής του Anhui & του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας. Υλοποιείται βάσει του Συμφώνου ανταλλαγής επιστημονικής τεχνογνωσίας και συγκριτικής επιστημονικής μελέτης που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο μερών, με στόχο την προώθηση της επιστημονικής έρευνας και πρακτικής με την σύγκλιση Ιατρικής Ανατολής και Δύσης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας κ. Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στη διαδρομή της συνεργασίας αυτής που μέσα από συστηματικά και σταθερά βήματα έχει αρχίσει να καρποφορεί

Τόνισε χαρακτηριστικά: «Με την Κίνα λοιπόν συνεχίζουμε να καλλιεργούμε, και προσβλέπουμε περαιτέρω, στην ανταλλαγή Γνώσης, εκπαίδευσης, και επιστημονικής τεχνογνωσίας, σ’ αυτό το γεφύρωμα της θεραπευτικής των δύο χωρών μέσα από την ακαδημαϊκή συνεργασία ,τις πρωτοβουλίες αναπτυξης του Τουρισμού Υγείας, και τις σχέσεις φιλίας των λαών μας».

Στα πρώτα τμήματα θεραπειών που πρόκειται να λειτουργήσουν στο Κέντρο Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής θα συνδυάζονται οι ειδικότητες της Δυτικής Ιατρικής των Ελλήνων γιατρών, με τις εξατομικευμένες θεραπείες της Ανατολικής Ιατρικής.

Οι ιατρικές υπηρεσίες του Κέντρου απευθύνονται στην πολυπληθή κοινότητα των Κινέζων που ζουν στη χώρα μας, οι οποίοι -σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία- ξεπερνούν τις 20.000 και στους επισκέπτες και ταξιδιώτες από την Κίνα, καθώς και στους Έλληνες που έχουν στραφεί στις εναλλακτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών και αναζητούν αυθεντικές και παραδοσιακές, υψηλού επιπέδου, υπηρεσίες κινεζικής ιατρικής.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε: Χρυσούλα Παπαδοπούλου 6974447700  chrisoulapapadopoulou@yahoo.gr

 

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close