Search

Στα 15 του το παιδί θαύμα ο Tanishq Abraham είναι πτυχιούχος Μηχανικών Βιοιατρικής

Ο δεκαπεντάχρονος Αμερικανός Ινδικής καταγωγής Tanishq Abraham είναι ο νεότερος πτυχιούχος στην βιοϊατρική μηχανική. Ο Tanish αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, το Davis με την υψηλότερη βαθμολογία, την «summa cum laude».

Ο Tanishq έχει σχεδιάσει μια μοναδική συσκευή, η οποία μειώνει τις επιπλοκές, ενώ μετράει τον καρδιακό παλμό ενός εγκαυματία ασθενούς. χωρίς φυσική επαφή, σύμφωνα με το NDTV.


Την ημέρα της αποφοίτησής του, η μητέρα του Tanishi Taji Abraham, η οποία είναι κτηνίατρος, δήλωσε: «Ήταν το καλύτερο δώρο για την γιορτή του Πατέρα, για τον σύζυγό μου Bijou, – ο οποίος είναι μηχανικός λογισμικού – αλλά και για τον μπαμπά μου… Είμαστε ευτυχείς που οι παππούδες του -που είναι καρδιοπαθείς (και οι δύο συνταξιούχοι διδάκτορες κτηνίατροι) – ήταν παρόντες στην αποφοίτησή του και τον είδαν να λαμβάνει μόλις σε 2 έτη το πτυχίο βιοϊατρικής μηχανικής και να ξεκινά το διδακτορικό του στον ίδιο τομέα».

Ο Tanishq, σε ηλικία πέντε ετών, είχε αριστεύσει στα μαθήματα μαθηματικών που προσέφερε το πρόγραμμα εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Stanford για την ταλαντούχα νεολαία σε λιγότερο από έξι μήνες. Η μητέρα του αναφέρει ότι ήταν ξεχωριστός από το νηπιαγωγείο.

Άλλα ενδιαφέροντα του είναι η μουσική, το κολύμπι, το ποδόσφαιρο, το τένις και το πινγκ πονγκ.

Ο Tanishq έχει κίνητρο να συνεχίσει το εργαστηριακό του έργο και το διδακτορικό τους στο Davis και μετέπειτα να σπουδάσει στην Ιατρική σχολή και να ασχοληθεί με την ανάπτυξη νέων θεραπειών για τον καρκίνο.

Επιμέλεια κειμένου: Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη

Πηγή:https://yourstory.com/

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close