Search

Σούπα από νυχτερίδα, χιλιάδες νεκροί και μυστικά εμβόλια: Oλες οι θεωρίες συνωμοσίας για τον κοροναϊό

Ο απολογισμός της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός στην Κίνα έχει ξεπεράσει τα 4.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο σύνολο της επικράτειας ενώ ο αριθμός των θυμάτων έχει πλέον φτάσει τα 106.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, οι περισσότεροι άνθρωποι που νόσησαν και δεν κατάφεραν να το ξεπεράσουν είναι μεσήλικες και ηλικιωμένοι.

Το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας και η Εθνική Επιτροπή Υγείας αποδέσμευσαν 60,33 δισεκ. γουάν (περίπου 7,85 δισεκ. ευρώ) για να βοηθήσουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού, ανέφερε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του υπουργείου, την ώρα που η κυβέρνηση παρέτεινε τις διακοπές για το κινεζικό σεληνιακό Νέο Έτος και οι περισσότερες από τις μεγάλες επιχειρήσεις έκλεισαν ή συνέστησαν στο προσωπικό τους να εργάζεται από το σπίτι σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Παρ′ όλα αυτά, πολλές από τις πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει σχετικά με την εξάπλωση του ιού είναι ψευδείς και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αντιθέτως έχουν ως μοναδικό στόχο την παραπληροφόρηση και την διασπορά του φόβου.

Η βρετανική έκδοση της HuffPost συγκέντρωσε μερικές από τις ειδήσεις αυτές. Ολες κυκλοφόρησαν και σύμφωνα με τις επισημάνσεις των ειδικών είναι ανυπόστατες.

Η επιδημία του κοροναϊού είναι κατασκεύασμα μιας φαρμακευτικής εταιρείας με στόχο την πώληση ενός συγκεκριμένου εμβολίου

Πρόκειται για μια θεωρία συνωμοσίας με βάση την οποία ο ιός κυκλοφόρησε σκόπιμα από φαρμακευτικούς κύκλους προκειμένου να αναγκάσουν τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο.

Ενα από τα πιο χαρακτηριστικά tweets που κοινοποιήθηκε πολλάκις στα social media και αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα ήταν αυτό του YouTuber, Τζόρνταν Σάθερ, ο οποίος την Τετάρτη χαρακτήρισε τον κοροναϊό ως μια «ασθένεια μανίας», συμπληρώνοντας πως «δεν είναι περίεργο που ενώ η αίτηση για το εμβόλιο του ιού κατατέθηκε το 2015, εγκρίθηκε τελικά το 2018;»

The new fad disease called the “coronavirus” is sweeping headlines.

Funny enough, there was a patent for the coronavirus was filed in 2015 and granted in 2018.https://t.co/qqKRSptDgf

— Jordan Sather (@Jordan_Sather_) January 22, 2020

Was the release of this disease planned?
Is the media being used to incite fear around it?
Is the Cabal desperate for money, so they’re tapping their Big Pharma reserves?
Are there vaccines already being manufactured to “fight” this?

Coordinated all along?

— Jordan Sather (@Jordan_Sather_) January 22, 2020

112.000 έχουν πεθάνει και περισσότεροι από 2 εκατομμύρια έχουν μολυνθεί

Μια από τις πιο διαδεδομένες φήμες σχετικά με την εξάπλωση του ιού είναι αυτή με βάση την οποία η κινεζική κυβέρνηση αποκρύπτει τον πραγματικό αριθμό των ατόμων που έχουν χάσει την ζωή τους. Θεωρίες συνωμοσίας μάλιστα αναφέρουν πως πάνω από 100.000 ασθενείς έχουν πεθάνει.

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός, Χαλ Τέρνερ, πρόσφατα κοινοποίησε στην ιστοσελίδα του έκθεση με βάση την οποία έχουν χάσει την ζωή τους 112.100 άτομα και άλλα 2,3 εκατομμύρια έχουν μολυνθεί.

This guy is reporting 2.8 million infected. 100k dead. If this report is accurate governments across the world need to be implementing drastic measures to contain this: https://t.co/Sxzdmo0QIw

— Jared Tate ©️ (@jaredctate) January 24, 2020
With thanks to @gddcunha1961
What the fuck is going on?https://t.co/3yZrc0HteZ

— DavidIBirch ♈ (@dbirch214) January 25, 2020
Την ίδια έρευνα έχουν μοιραστεί δεκάδες πολίτες. Ο Τέρνερ βέβαια σε γενικές γραμμές στην χώρα του είναι γνωστός για την νεοναζιστική του ιδεολογία αλλά και για τις επιθέσεις που έχει υποκινήσει εναντίον μαύρων και μεταναστών.

Ο ιστότοπος South China Morning Post σχολίασε πως τον Νοέμβριο μια άλλη έκθεση που δημοσίευσε ο Χαλ σχετικά με υποθαλάσσια έκρηξη στη Νότια Κίνα, επίσης ήταν ψευδής.

Ο ιός εξαπλώθηκε καθώς πολλοί άνθρωποι έτρωγαν σούπα νυχτερίδας

Ο σχηματισμός του νέου αυτού στελέχους του κοροναϊού δεν έχει γίνει ακόμα απόλυτα κατανοητός από τους επιστήμονες, ωστόσο αυτό που μέχρι στιγμής γνωρίζουν είναι πως οι πρώτες εστίες μόλυνσης πιθανότατα εντοπίζονται σε μια αγορά στην πόλη Γουχάν.

Η Κίνα έχει αναστείλει το εμπόριο όλων των άγριων ζώων λόγω του φόβου πως η ιογενής ασθένεια μεταδόθηκε στους ανθρώπους από τα ζώα που πωλούνταν στην αγορά.

Το σενάριο πως ο κοροναϊός μεταδόθηκε από νυχτερίδες αποκάλυψαν επιστήμονες από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν. Εκεί ανέφεραν πως ο ταχέως μεταδιδόμενος ιός ανήκει στην ίδια οικογένεια με τον ιό του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS) του 2003, ο οποίος οδήγησε στον θάνατο σχεδόν 800 άτομα και του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS).

When you eat bats and bamboo rats and shit and call it a “Chinese delicacy”, why y’all be acting surprised when diseases like #coronavirus appear? ?pic.twitter.com/SQjCzheDQN

— woppa ?? (@Woppa1Woppa) January 22, 2020
Graphic ⚠️
#ChinaPneumonia — “Bat Soup” on ?? diners’ desk.#Wildlife animals hv ALWAYS been “delicacies” in #China, some even claim they can improve health & sex performance.

Let’s NOT forget #Bats are reservoirs for <60 viruses.#coronavirus#Wuhanpic.twitter.com/Eg7QEUxrsz

— @Dystopia ?- #HongKong is NOT China (@Dystopia992) January 22, 2020
What in D hell is going on.

So reports are coming out of China that the Corona Virus either started from the Fruit Bat Soup or the Sweet & Sour Civet Cat.

All I got to say is them folks will eat any damn thing. pic.twitter.com/wFRTgs0Xha

— MIKEB ?? Black American Certified D.O.A.S. (@mbunchen) January 24, 2020

Ωστόσο με βάση τα φαρυγγικά και πρωκτικά επιχρίσματα, αλλά και τον αιματολογικό έλεγχο που έγινε σε επτά ασθενείς που νοσηλεύονται με τη νόσο στο Νοσοκομείο Jinyintan στη Γουχάν, οι επιστήμονες μπόρεσαν να αποκωδικοποιήσουν τη γενετική ακολουθία του κοροναϊού.

Στη συνέχεια μέσω μιας μεγάλης βάσης δεδομένων εξέτασαν όλους τους γνωστούς ιούς και βρήκαν αντιστοιχία κατά 96,2%, με ένα κοροναϊό που είναι γνωστό ότι επιβιώνει σε νυχτερίδες. Έτσι σύμφωνα με αυτά τα παραπάνω αποτελέσματα οι πρώτοι ασθενείς που προσβλήθηκαν στην αγορά του Γουχάν, κατανάλωσαν νυχτερίδες.

Η βρετανική ωστόσο έκδοση της HuffPost διαψεύδει κάτι τέτοιο.

Η Κίνα σκάβει μαζικούς τάφους

Είναι μάλλον η πιο «αστεία» θεωρία συνωμοσίας που έχει διαδοθεί σχετικά με τον ιό το τελευταίο διάστημα. Την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησε η είδηση πως στην Κίνα χτίζονται δύο τεράστια νοσοκομεία τα οποία θα φιλοξενήσουν αποκλειστικά ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό. Οι εργασίες μάλιστα για το πρώτο θα ολοκληρώνονταν μέσα σε λίγες μέρες.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα social media έδωσαν σε πολλούς την αφορμή να μιλήσουν για την δημιουργία «μαζικών νεκροταφείων» για τους ασθενείς που έχασαν την ζωή τους από τον κοροναϊό. Προφανώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Or are they digging mass graves? “China builds 1,000-bed coronavirus hospital in Wuhan at the epicenter of the outbreak” https://t.co/O9Des2ws0q

— carltonAdams (@realadamcarlson) January 25, 2020

This is China right now. THEY ARE DIGGING MASS GRAVES! pic.twitter.com/jRGpVsBH0q

— Jordan Mack ?? (@jordan_mack) January 26, 2020

Πηγή: huffingtonpost.gr & Sarah Turnnidge, HuffPost UK/

Photo: CARLOS GARCIA RAWLINS / REUTERS

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close