Search

2ο Διεθνές Συνέδριο “Συνδυασμένες μεταφορές” Καινοτομία στο σχεδιασμό, στη διοίκηση, στην επιχειρηματικότητα και την λήψη αποφάσεων

Intermodal Transports: Innovations in Planning, Management, Business Development & Decision Making

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (https://econ.duth.gr/ ) με την υποστήριξη των Ερευνητικών Υποδομών ENIRISST και ENIRISST plus (https://www.enirisst.gr/) και την συμβολή του δικτύου ειδικών και εμπειρογνωμόνων στην ανάπτυξη και διαχείριση επενδύσεων στις υποδομές VIP4RIDE (https://vip4ride.com/index.php/vip4ride), διοργανώνουν το 2ο Διεθνές Συνέδριο στις Συνδυασμένες μεταφορές με τίτλο ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ: Καινοτομία στο σχεδιασμό, στη διοίκηση, στην επιχειρηματικότητα και την λήψη αποφάσεων, με τον αγγλικό τίτλο: «Intermodal Transports: Innovations in Planning, Management, Business Development & Decision Making», το οποίο θα πραγματοποιηθεί 14 και 15 Οκτωβρίου 2021, στο ξενοδοχείο ΑΣΤΡΗΡ-ΕΓΝΑΤΙΑ, στη Αλεξανδρούπολη.

Μέσα στη σημερινή οικονομική, κοινωνική και υγειονομική συγκυρία, τις ανακατατάξεις στο διεθνές εμπόριο, τις πιέσεις των τιμών προϊόντων και υπηρεσιών, το νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο για επενδύσεις σε υποδομές και τις ανάγκες για αλλαγές και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, σκοπός του συνεδρίου είναι να αναδειχθούν οι εξελίξεις και οι τάσεις στην αγορά των μεταφορών, με έμφαση στις επιπτώσεις στον Τουρισμό, την Ενέργεια και την Εφοδιαστική Αλυσίδα, προσδοκώντας να συνδεθεί το παραγόμενο έργο από τους ερευνητικούς φορείς με τις ανάγκες της αγοράς και της παραγωγής. Σημειώνεται, ότι σημαντικός αριθμός οργανισμών, εταιριών, ερευνητικών και επαγγελματικών φορέων έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή και την υποστήριξή του συνεδρίου, ενώ βήμα δίνεται στην παρουσίαση εργασιών από νέους ερευνητές και καλώ πρακτικών από οργανισμούς και επιχειρήσεις.

Οι ερευνητικές δραστηριότητας ξεκίνησαν τη Τρίτη 12 Οκτωβρίου, όπου παρουσιάστηκαν ερευνητικές εργασίες που αναπτύσσονται στο τμήμα Οικονομικών επιστημών και συνδεόμενους ερευνητικούς φορείς και πανεπιστήμια. Οι εργασίες παρουσιάστηκαν μέσω ψηφιακής πλατφόρμας ώστε να έχει πρόσβαση το σύνολο της ερευνητικής κοινότητας που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον. Σημαντικές εργασίες που παρουσιάστηκαν είναι στις σύγχρονες τεχνικής διοίκησης μεγάλων εταιριών στον Τουρισμό και τις Μεταφορές, καθώς και στην αξιολόγηση της αειφόρου ανάπτυξης και υλοποιησης επενδύσεων σε κρίσιμες υποδομές.

Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η επιστημονική και οργανωτική συνάντηση στο πλαίσιο των 2 μεγάλων προγραμμάτων ENIRISST και ENIRISST Plus, που αφορούν στη δημιουργία και προβολή ερευνητικών υποδομών με συμμετοχή 20 ερευνητικών ομάδων από πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα στην Ελλάδα. Στο τέλος της ημέρας, παρουσιάζονται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες νέες εκδόσεις και υλικό από καθηγητές και ερευνητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στο 2ημερο διεθνές συνέδριο με ισχυρή συμμετοχή της επιχειρηματικής και οικονομικής κοινότητάς και της δημόσιας διοίκησης. Η πρώτη μέρα του συνεδρίου, η Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί δια-ζώσης, στις συνεδριακές εγκαταστάσεις του ΑΣΤΗΡ-ΕΓΝΑΤΙΑ στην Αλεξανδρούπολη, προσδοκώντας στην επιστημονική και επιχειρηματική ώσμωση μεταξύ ερευνητικών και επιχειρηματικών ομάδων, με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων δράσεων και αξιόπιστων εφαρμογών προσανατολισμένες στην απόδοση και τις ανάγκες στην μετά-COVID 19 εποχή. Ο υψηλός αριθμός συμμετεχόντων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και λαμβάνοντας υπόψη τους χωρικούς και υγειονομικούς περιορισμούς, οδηγεί στο να παρέχουμε τη δυνατότητα για συμμετοχή από απόσταση-ψηφιακά για όσους εγγραφούν στο συνέδριο.

Σημειώνεται ότι:
Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, σε ειδική διάλεξη, η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη αποτίμησε την παρούσα τουριστική σεζόν και θα παρουσιάσει το σχεδιασμό για τη προσεχή περίοδο, αποτυπώνοντας στόχους και αποδίδοντας μηνύματα προς την ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα.

Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, σε ειδική διάλεξη, ο γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος παρουσίασε τους σχεδιασμούς και της προοπτικές ψηφιακού μετασχηματισμού του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην επικράτεια.

Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα αναλύσεων στα θέματα τιμολόγησης προϊόντων και συχέτισης με την εφοδιαστική αλυσίδα, εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην διακίνηση προιόντων, στην προβολή ειδικών τουριστικών προορισμών και την αειφόρο και βιώσιμη υλοποίηση επενδύσεων σε υποδομές και δίκτυα.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, με πανω από 60 ερευνητικές εργασίες από πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητικούς φορείς. Επιλεγμένες εργασίες που θα παρουσιαστούν θα δοθεί η δυνατότητα να δημοσιευτούν σε διεθνή και αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά.

Οι δράσεις του συνεδρίου φέρουν την Αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και υποστηρίζονται ενεργά από την Δήμο Αλεξανδρούπολης και το Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου. Οι δράσεις υποστηρίζονται από τις επαγγελματικές ενώσεις: Σύνδεσμος Βιοτεχνιών Βιομηχανιών Έβρου, Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης, Σύλλογος Οικονομολόγων Ελεύθερων Επαγγελματιών Έβρου.

Σημειώνεται ότι στο συνέδριο συμμετείχαν μέλη από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, με επικεφαλής τον Ομ. Καθηγητή Θεοδόση Πελεγρίνη και τον Αν. Καθηγητή Ευάγγελο Πρωτοπαπαδάκη.

Τονίζεται ότι φορείς και διακεκριμένες εταιρίες στον τομέα των μεταφορών και υποδομών και στην εφοδιαστική αλυσίδα συμμετέχουν και παρουσιάζουν θέσεις και αποτελέσματα στο συνέδριο. Ενδεικτικά αναφέρεται, η ενεργή συμμετοχή του Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης ΑΕ (ΔΑΗΚ), της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και του Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” (ΚΑΑΛΔ), των εταιριών ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ, την εταιρία χαρτογραφικής πληροφόρησης MARATHON DATA Systems, καθώς και των εταιριών που εδρεύουν στη Θράκη: ΑΚΡΙΤΑΣ ΑΕ και ΠΡΙΣΜΑ ΑΕ. Το συνέδριο υποστηρίζεται από το Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινητοδρόμων (IRF), την Ένωση Παραχωρησιούχων HELLASTRON καθώς και εθνικούς φορείς όπως το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών ΙΜΕΤ-ΕΚΕΤΑ και τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, ενώ σημαντική συμβολή στην οργάνωση και προσβολή των δράσεων έχει το διεθνές δίκτυο ειδικών-εμπειρογνωμόνων σε θέματα ανάπτυξης υποδομών VIP4RIDE, (https://vip4ride.com/index.php/vip4ride).

Τονίζεται ότι στο 2ημερο Διεθνές Συνέδριο, και τις συνοδευόμενες ερευνητικές εργασίες, συμβάλουν με εργασίες τους περισσότεροι από 200 στελέχη επιχειρήσεων και ερευνητές, που συμπεριλαμβάνουν 80 επιστημονικές εργασίες, πάνω από 30 παρουσιάσεις από στελέχη και μάνατζερ μεγάλων εταιριών, παρουσιάσεις ειδικευμένων εκδόσεων, ανακοινώσεις και τοποθετήσεις ειδικών και εκπροσώπων φορέων με έμφαση στις επενδύσεις σε υποδομές μεταφορών, τουρισμού, ενέργειας και εφοδιαστικής αλυσίδας, όπως και τις σύγχρονες τάσεις στη λειτουργία και διοίκηση οργανισμών και εταιριών μεταφορικών συστημάτων, καθώς και τους σύγχρονους τρόπους διαχείρισης κρίσεων. Οι συμμετέχοντες διαζώσεις και ψηφιακά στις 4ημερες δραστηριότητες ξεπέρασαν τους 500 συμμετέχοντες, από πανεπιστήμια, ερευνητικούς φορείς, επαγγελματικές ενώσεις και επιχειρήσεις.

Επιστημονικός και Οργανωτικός υπεύθυνος του συνεδρίου είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Δ.Π.Θ. Δημήτριος Δημητρίου.

Στο πλαίσιο των δράσεων βραβεύθηκε από το Επιμελητήριο Έβρου ο Αναπληρωτής καθηγητής Δημήτριος Δημητρίου για την συμβολή του στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής και ερευνητικής δραστηριότητάς στις συνδυασμένες μεταφορές.

Για περισσότερες πληροφορίες:
https://vip4ride.com

Πρόγραμμα Συνεδρίου:
https://vip4ride.com/images/ConferenceProgramme.pdf

Facebook group: Vip4ride
https://www.facebook.com/groups/486422322775029/?ref=share

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close