Search

Αθλητές που έγιναν Rock Stars

Αθλητισμός και rock/heavy metal, δυο έννοιες που κάποιος θα έλεγε ότι δεν είναι και τόσο “ταιριαστές” και αυτό είναι αλήθεια. Υπάρχουν όμως πασίγνωστοι μουσικοί της rock και heavy metal σκηνής που πριν γίνουν διάσημοι αστέρες της μουσικής… δεν είχαν από την αρχή ως προτεραιότητα τον δρόμο της μουσικής ή κατά την διάρκεια της πορείας τους έγιναν αθλητές. Ας γνωρίσουμε κάποιους εξ αυτών:

Bruce Dickinson

Ο Άγγλος τραγουδιστής του Heavy Metal συγκροτήματος Iron Maiden πέρα από μουσικός είναι: Ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης, πιλότος, ιδιοκτήτης αεροπορικής εταιρίας, σεναριογράφος, εκφωνητής και διευθυντής μάρκετινγκ. Πολλά θα φάνταζαν για κάποιον, για τον Dickinson όμως δεν είναι, καθώς, είναι και αθλητής ξιφασκίας. Έχοντας μεγάλη αγάπη για αυτό το άθλημα έχει καταλάβει την 7η θέση στην Μεγάλη Βρετανία και έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως αθλητής. Μάλιστα έχει ιδρύσει μια εταιρεία που εμπορεύεται εξοπλισμό ξιφασκίας με το όνομα Duellist. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1989 η Ολυμπιακή Επιτροπή της Μεγάλης Βρετανίας του έκανε πρόταση να εκπροσωπήσει την χώρα στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης το 1992. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, καθώς, η ανοδική πορεία των Iron Maiden εκείνη την εποχή και το πρώτο άλμπουμ από την σόλο καριέρα του τον έκαναν να απορρίψει την πρόταση. Μία κίνηση, που όπως φάνηκε με την πάροδο των χρόνων ήταν σωστή.

Steve Harris

Ο ιδρυτής των Iron Maiden, μπασίστας του συγκροτήματος από την ίδρυσή του το 1975 ως σήμερα και μοναδικό μέλος που δεν έχει αποχωρήσει από την μπάντα, χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο έξυπνα μυαλά στον χώρο της μουσικής παγκοσμίως καθώς κι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας που λέει λίγα και κάνει πολλά. Όμως ο Harris δεν είχε όνειρο να γίνει μουσικός από μικρός. Παιδιόθεν έδειξε ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο και στα 14 του έγινε αθλητής ακαδημιών της αγαπημένης του West Ham United. Μετά από ένα χρόνο όμως σταμάτησε το ποδόσφαιρο και αφιερώθηκε στην μουσική. Παρ’ όλα αυτά όμως στον ελεύθερό του χρόνο παίζει ακόμα και σήμερα ποδόσφαιρο με την ποδοσφαιρική ομάδα των Iron Maiden, καθώς και με την φανέλα της West Ham, ως βετεράνος πλέον, μαζί με τον φίλο του και επίσης μέλος των Iron Maiden, Adrian Smith.

James Hetlfield

Ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Metallica είναι πολύ πετυχημένος στον χώρο της μουσικής. Έχει γράψει ορισμένα από τα πιο επιτυχημένα κομμάτια των Metallica και από πολλούς θεωρείται ο καλύτερος ρυθμικός κιθαρίστας στη Heavy Metal. Πέρα από την μουσική όμως ο Hetfield έχει και μια άλλη μεγάλη αγάπη, το baseball. Στα χρόνια της εφηβείας του και πιο συγκεκριμένα στο λύκειο ασχολούνταν με το αγαπημένο του άθλημα. Ο γυμναστής του τού πρότεινε να ασχοληθεί επαγγελματικά κάνοντας μια σημαντική υποχώρηση, να κόψει το μακρύ μαλλί του. Ο Hetfield αρνήθηκε κατηγορηματικά. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

Rod Stewart

Ο Βρετανός με καταγωγή από τη Σκωτία rock star έγινε γνωστός στις αρχές της δεκαετίας του 1970 από τους The Jeff Beck Group και τους Faces, καθώς και την solo καριέρα του. Αρκετά συχνά οι κάμερες τον “πιάνουν” να πανηγυρίζει τα γκολ της Celtic αλλά και της Arsenal. Πριν όμως γίνει τραγουδιστής ο Stewart επηρεασμένος από τον πατέρα του που έπαιζε ποδόσφαιρο σε μια τοπική ερασιτεχνική ομάδα και προπονούσε επίσης αρκετές, ο Stewart είχε αφίσες στο δωμάτιό του με τους σπουδαίους ποδοσφαιριστές της εποχής George Young και Gordon Smith. Έτσι, στα παιδικά του χρόνια έχοντας ταλέντο στο ποδόσφαιρο έγινε αρχηγός της σχολικής ομάδας ποδοσφαίρου και έπαιξε επίσης για την Middlesex Schoolboys ως αμυντικός-μέσος. Στη συνέχεια όμως ακολούθησε άλλο δρόμο, αυτόν της μουσικής.

από τον Άρη Αθανασίου

Επιμέλεια: Βίκυ Μπαφατάκη

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close