Search

Βασικός ομιλητής στο ΔΕΣ «Eco ευ-ζην: Περιβάλλον, Ζώα, Ηθική» στη Χάλκη, ο Ιερολ. Διάκονος της Σειράς κ. Βαρνάβας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης στις 2-4 Ιουνίου 2022, το διεθνές επιστημονικό συνέδριο «Eco ευ-ζην: Περιβάλλον, Ζώα, Ηθική». Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος υπήρξε και ομιλητής παραμένοντας επί δύο ημέρες στο νησί της Χάλκης. O Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη διοργάνωση και την ευχή αυτή η πρωτοβουλία να βρει μιμητές, ώστε να αναδειχτεί περισσότερο η Θεολογική Σχολή.

Ένας από τους πρωτεργάτες της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής του ΔΕΣ ήταν ο Ιερολ. Διάκονος της Σειράς κ. Βαρνάβας, ο οποίος τελείωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια σπούδασε Θεολογία στη Βοστώνη των ΗΠΑ κατόπιν προτροπής του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στο Hellenic College Holy Cross Greek Orthodox School of Theology και είναι πτυχιούχος Βυζαντινής μουσικής. Σπούδασε την Ιταλική γλώσσα στο Βατικανό. Είναι τελειόφοιτος φοιτητής σε δυο μεταπτυχιακά στο ΔΠΜΣ «Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωΐα» του τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ και στο ΔΠΣ «Ελλάδα: Εκκλησιαστική Ιστορία & Πολιτισμός» του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. Η ομιλία του Διακόνου κ. Βαρνάβα έφερε τον τίτλο «Η σπουδαιότητα και η σημασία των Κήπων της Χάλκης υπό το ανύστακτο βλέμμα και πολυετές όραμα του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου».

Παρακολουθήστε την ομιλία

Στο συνέδριο αναδείχτηκαν οι ηθικοί κανόνες που διέπουν την τριμερή σχέση περιβάλλοντος-ζώων- ανθρώπου, υπό το πρίσμα της Οικολογίας, της Φιλοσοφίας και της Θεολογίας, καθώς επίσης και η στάση που οφείλουν να επιδεικνύουν οι άνθρωποι απέναντι στα ζώα και στα οικοσυστήματά τους.

Κήποι Ι.Θ.Σ. Χάλκης, συναυλία Κατερίνας Κακοσαίου

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία» του ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και την Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης. Σημειώνεται ότι το ΔΠΜΣ διοργανώνεται από κοινού από το τμήμα Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ και υποστηρίζεται από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ.

Με τη Βίκυ Μπαφατάκη, Ακαδημαϊκή Γραμματέα ΔΠΜΣ «Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία» του ΕΚΠΑ

Γραφείο Τύπου ΔΠΜΣ «Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωΐα»

Για πληροφορίες σχετικά με το Διιδρυματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία» απευθυνθείτε στη Γραμματεία (Βίκυ Πρωτοπαπαδάκη) animalethics@philosophy.uoa.gr και στο τηλέφωνο: 210 7277568. Site: https://animalethics.philosophy.uoa.gr

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close