Search

Ξέφυγα από τον ναρκισσιστή σύντροφό μου όταν εκπαιδεύτηκα και κατάλαβα τι πραγματικά συμβαίνει με τον ναρκισσισμό

Εκτός από τον κανόνα της “μη επαφής”, ποια άλλη συμβουλή ή τεχνική θα δίνατε σε κάποιον που προσπαθεί να θεραπευτεί από ναρκισσιστική κακοποίηση και τραύμα; Τι λειτούργησε για εσάς;

Αυτό που με βοήθησε περισσότερο ήταν η εκπαίδευση του εαυτού μου. Με άφησε να καταλάβω τι πραγματικά συμβαίνει. Δεν έκανα καμία επαφή ήταν πολύ δύσκολο για μένα θα ήμουν εντάξει για μια εβδομάδα ή 2 εβδομάδες και μετά από αυτό θα επικοινωνούσα μαζί του αυτό λέγεται αντίστροφο hoovering. Αυτό που έκανα ήταν να αποστασιοποιηθώ σιγά σιγά. Μέχρι να είμαι έτοιμη να φύγω και μέχρι να βεβαιωθώ ότι είμαι αρκετά δυνατή για να φύγω και ότι δεν θα ξαναγυρίσω ποτέ. Όταν άρχισα να διαβάζω για αυτή τη διαταραχή, μου ήταν πιο εύκολο να προσεγγίσω αυτό το διαφορετικό τρόπο. Ήξερα ότι δεν μπορώ να πάρω τίποτα από όσα λέει προσωπικά σταμάτησα να τον αμφισβητώ για οτιδήποτε γιατί ήξερα ότι θα κάνει αυτό που θέλει ούτως ή άλλως και απλά το αποδέχτηκα και δεν το σκέφτηκα. Αν έλεγε για παράδειγμα ότι βγαίνει έξω …. θα απαντούσα απλά εντάξει να περάσεις καλά αντί να σκέφτομαι αν βγαίνει για ραντεβού ή αν θα με απατάει. Aπλά δεν το σκεφτόμουν απλά έκανα τα δικά μου πράγματα κρατούσα τον εαυτό μου απασχολημένο ή πήγαινα να δω τους φίλους μου κλπ….

Άρχισα επίσης να βλέπω τον εαυτό μου ως άτομο που είναι μόνο του και αυτό με βοήθησε… αν κάποιος τύπος μου χαμογελούσε, του χαμογελούσα και εγώ. Άρχισα να μιλάω με άλλους άντρες awsell όχι δεν έψαχνα για νέα σχέση απλά μιλούσα με τους ανθρώπους. Άρχισα να φροντίζω τον εαυτό μου, να βγαίνω έξω, άρχισα μαθήματα γυμναστικής.

Όταν θα μου έστελνε μήνυμα μέσα στην ημέρα απαντούσα με σύντομο εντάξει ή ότι είναι μια χαρά ή καλημέρα. Αν προσπαθούσε να με προκαλέσει μέσω μηνυμάτων απλά δεν απαντούσα. Δεν έδειχνα κανένα συναίσθημα δεν μετρούσε τι έκανε ή τι είπε. Απλά χαμογελούσα. Σταμάτησα και την οικειότητα μαζί του μερικές φορές του έδινα μια φιλική αγκαλιά αυτό ήταν όλο.

Εβδομάδα με την εβδομάδα γινόμουν όλο και πιο δυνατή κοίταξα τον καθρέφτη το πρωί ενώ έκανα το μακιγιάζ μου για τη δουλειά και χαμογελούσα στον εαυτό μου άρχισα σιγά σιγά να αγαπώ τον εαυτό μου ξανά. Το μίζερο και απελπισμένο πρόσωπό μου άλλαξε και ήμουν πραγματικά ευτυχισμένη και πάλι γίνομαι ξανά ο παλιός μου εαυτός.

Τι έκανα; Απλά σταμάτησα να ανησυχώ γι’ αυτόν και για το τι κάνει και γιατί. Σταμάτησα να τον κάνω ευτυχισμένο γιατί κατάλαβα ότι αυτό δεν είναι δυνατόν. Από τότε που κατάλαβα πλήρως αυτή τη διαταραχή άρχισα να τον βλέπω ως διαφορετικό άτομο. Και έτσι αποστασιοποιήθηκα.

Όταν ήμουν έτοιμη του είπα “κοίτα αυτή η σχέση δεν λειτουργεί σου εύχομαι τα καλύτερα και ελπίζω να βρεις την ευτυχία σου. Δεν έχει σημασία τι θα πεις ή τι θα κάνεις τώρα δεν θα αλλάξω την απόφασή μου”. Και απλά γύρισα και έφυγα.

Υπάρχει τρόπος να τελειώσει αυτό, απλά πρέπει να παραμείνετε δυνατοί/ές και να το πιστέψετε. Πίστεψέ με, η ζωή είναι πολύ καλύτερη και ευκολότερη όταν ξεφορτώνεσαι τον ναρκισσιστή.

Karolina

Πηγή: https://www.quora.com/

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close