Search

Εκατοντάδες παιδιά στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ

Με τη βοήθεια και την καθοδήγηση φοιτητών του Τμήματος, γνωρίζουν αθλήματα και παιχνίδια

Εκατοντάδες παιδιά βρέθηκαν χθες 3 Μαΐου στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής για το 2ο Φεστιβάλ Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα: Παίζοντας μαζί, παίζοντας στον χρόνο, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι αύριο 5 Μαΐου και ώρες 09:00-13:30 στο Μέγαρο Μουσικής.

Οι μικροί μαθητές με τη βοήθεια και την καθοδήγηση φοιτητών του Τμήματος είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αθλήματα και παιχνίδια που δεν τα συναντούν στα σχολεία τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι δόθηκε βάση και στα αθλήματα ατόμων με αναπηρία, πάντα με την συμβολή των φοιτητών. Στο Φεστιβάλ θα λάβουν μέρος συνολικά 920 μαθήτριες/τές της Ε’ Τάξης 38 Δημόσιων και Μειονοτικών Δημοτικών Σχολείων των Δήμων Ξάνθης, Κομοτηνής, Μαρώνειας-Σαπών και Ιάσμου, ενώ οι φοιτητές που συμμετέχουν εθελοντικά είναι 120.

To πρόγραμμα περιλαμβάνει παιχνίδια γνωριμίας, ομαδοσυνεργατικά μη ανταγωνιστικά, παιχνίδια «ενσυναίσθησης», ευαισθητοποίησης απέναντι σε άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αθλοπαιδιές με τροποποιημένους κανονισμούς για τη συμπερίληψη των παιδιών με μέτριες κινητικές ικανότητες και ομαδικό χορό. Οι ομάδες θα είναι μικτές αποτελούμενες, μετά από τυχαία επιλογή, από μαθητές και μαθήτριες Δημόσιων και Μειονοτικών Σχολείων. Στο πρόγραμμα θα ενταχθεί και ένα πολιτισμικό μέρος στο οποίο πρωταγωνιστής θα είναι ο Καραγκιόζης, ένας λαϊκός ήρωας κοινά αποδεκτός και ιδιαίτερα αγαπητός απ’ όλα τα παιδιά των Δημόσιων και Μειονοτικών Σχολείων.

Ο στόχος του φεστιβάλ
O στόχος της εκδήλωσης είναι διττός. Κυρίαρχος σκοπός της εκδήλωσης είναι η συνάντηση, η γνωριμία, η επικοινωνία και η συνεργασία μεταξύ των μαθητών/τριών από διαφορετικά σχολεία (Δημόσια και Μειονοτικά), καθώς και η «ενσυναίσθηση» απέναντι σε παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μέσω κατάλληλα σχεδιασμένων παιχνιδιών και βιωματικών, αθλητικών και κινητικών δράσεων, χωρίς αποκλεισμούς λόγω ικανοτήτων ή δεξιοτήτων και χωρίς διακρίσεις ή διαχωρισμούς βάσει φύλου ή άλλων χαρακτηριστικών (κοινωνικών, πολιτισμικών κ.λπ.). Επιπρόσθετος σκοπός είναι να παρακινηθούν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής να εντάξουν στο ημερήσιο πρόγραμμά τους δράσεις ανάλογες με σκοπό την προώθηση της αποδοχής, του σεβασμού και της συνεργασίας.

Η όλη προσπάθεια τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος: «#BEACTIVE».

Εκατοντάδες παιδιά στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ

×

1 / 15

Πηγή: https://xronos.gr/ από τον Ανδρέα Αγγελαρίδη

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close