Search

Βραβείο Vexillum Sciacca 2023 Γενετικής Ιατρικής στον 27χρονο Βέλγο Cedric Bogaert

Ο Cedric Bogaert είναι συνιδρυτής του myNEO, το λογισμικό του οποίου χρησιμοποιεί νευρωνικά δίκτυα εκπαιδευμένα σε βιολογικά σύνολα δεδομένων για να υπολογίσει τις καλύτερες εξατομικευμένες ανοσοθεραπείες για τον καρκίνο για έναν συγκεκριμένο ασθενή. Το myNEO επικεντρώνεται σε νεοαντιγονικούς στόχους που εντοπίζει από το γονιδιωματικό προφίλ του δείγματος του όγκου. Με βάση υποσχόμενες προκλινικές μελέτες, η νεοσύστατη εταιρεία με έδρα το Βέλγιο έχει συνάψει συνεργασίες με διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου ενός προγράμματος με την CureVac για την ανάπτυξη νέων εμβολίων κατά του καρκίνου mRNA.

Αυτή η διεθνής βιοτεχνολογία είναι κεντρικός παράγοντας  στον τομέα του προηγμένου χαρακτηρισμού όγκων και της ανάπτυξης ανοσοθεραπειών καρκίνου με νέους στόχους που ταιριάζουν στον ασθενή. Ως εκ τούτου, «διδάσκει» το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίζει και να επιτίθεται στα καρκινικά κύτταρα. Ο Cedric και η ταχέως αναπτυσσόμενη ομάδα του ανέλυσαν περισσότερους από 700 ασθενείς για να επικυρώσουν περαιτέρω την τεχνολογία, κατοχύρωσαν περαιτέρω τις εφευρέσεις της σε 3 ξεχωριστές παγκόσμιες πατέντες και δημοσίευσαν τα ευρήματά του στο Cancer Cell και σε άλλα περιοδικά υψηλού αντίκτυπου.

Με βάση τα πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα από προκλινικές και κλινικές μελέτες, η ομάδα έχει κλείσει πολλές μεγάλες συμφωνίες με εταιρείες βιοτεχνολογίας και φαρμακευτικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο με την τεχνολογία της και προσέλκυσε επενδυτές βιοτεχνολογίας και κορυφαίους επιχειρηματίες στην εταιρεία. Ο Cedric κέρδισε με την εταιρεία του πολλές υποψηφιότητες (μέρος της λίστας Forbes 30 κάτω των 30 το 2023, καινοτόμος από την Deloitte το 2022 κ.λπ.)

Ο Cedric εντάχθηκε στο πρόγραμμα executive MBA ως ο νεότερος συμμετέχων το 2021 και αποφοίτησε από το πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας της Silicon Valley στο Μπέρκλεϋ.

Πριν από το myNEO, ο Cedric ήταν μέρος διαφορετικών εγχειρημάτων που διερευνούσαν τη διάγνωση της ογκολογίας και τις υπολογιστικές προόδους στο γονιδιωματικό δακτυλικό αποτύπωμα. Απέκτησε μεταπτυχιακό στη Βιομηχανική και την Ιατρική Γενετική από το Πανεπιστήμιο της Γάνδης και ήταν μέλος του Ομίλου Life Sciences Industry στην Accenture Consulting.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close