Search

Αλέξανδρος Χαρκιολάκης “O Πολιτισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της δράσης του Δήμου Αθηναίων”

O Πολιτισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της δράσης του Δήμου Αθηναίων κάτι που έχει αποδειχθεί μεταξύ άλλων και με την αναδιοργάνωση και επαναλειτουργία του θεάτρου Ολύμπια (νυν Δημοτικό Θέατρο Μαρία Κάλλας).

Τα μουσικά σύνολα που διατηρεί ο Δήμος Αθηναίων, τις μουσειακές δομές με τελευταία και σημαντικότερη αυτή του Μουσείου Μαρία Κάλλας που ανοίγει σε λίγες μέρες στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Μητροπόλεως 44, με τις εκδηλώσεις όλων των ειδών που διοργανώνονται στις γειτονιές, το πρόγραμμα του Δημοτικού Ραδιοσταθμού 9,84, τις δράσεις της Τεχνόπολης και πολλά άλλα. Όπως έχει ήδη εξαγγελθεί από τον Δήμαρχό μας τον Κώστα Μπακογιάννη θα υπάρξουν και αρκετές νέες δομές πολιτισμού όπως το ιστορικό κτίριο στην οδό Σανταρόζα και Σταδίου που θα φιλοξενεί εκθέσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και το περίφημο κτίριο Παπαλεονάρδου όπου βρισκόταν το διαμέρισμα που έζησε η Μαρία Κάλλας.

Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα πρόκειται να υλοποιηθούν εντός των επόμενων ετών κατά τη διάρκεια της θητείας της νέας αυτοδιοικητικής αρχής της πόλης μας «Αθήνα Ψηλά» της οποίας το δόγμα είναι ότι «ο πολιτισμός είναι το σπουδαιότερο κεφάλαιο αυτού του τόπου». Βλέποντας όλη αυτή την αναγέννηση του πολιτιστικού κεφαλαίου της Αθήνας μας δεν θα μπορούσα να μείνω αμέτοχος. Όταν μου ζήτησε ο Κώστας Μπακογιάννης να είμαι ένας από τους υποψηφίους δημοτικούς του συμβούλους δεν χρειάστηκε να σκεφτώ πολύ για να δώσω την θετική μου απάντηση στην τιμητική του πρόταση.

Η Αθήνα έχει μπροστά της μία χρυσή και μοναδική ευκαιρία για να αναδείξει ακόμη περισσότερο το πολιτιστικό της αποτύπωμα στον κόσμο, το οποίο είναι ταυτόχρονα και ένας σημαντικός μοχλός ανάπτυξης και ευημερίας. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί. Γι’ αυτό λοιπόν ζητώ την πολύτιμη στήριξή σας ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη ώστε να βοηθήσω την Αθήνα, την πόλη όπου γεννήθηκα και κατοικώ από την πρώτη μέρα της ζωής μου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αλέξανδρος Χαρκιολάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο και στο Ελληνικό Ωδείο, απ’ όπου αποφοίτησε µε πτυχία Ωδικής, Αρμονίας και Αντίστιξης. Κατόπιν, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Sheffίeld απ’ όπου αποφοίτησε µε Bachelor in Music και Master in Music στη μουσικολογία και τη διεύθυνση ορχήστρας. Ολοκληρώνει τη διδακτορική του διατριβή πάνω στον Αλέκο Ξένο στο Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Διετέλεσε αρχιμουσικός της University of Sheffίeld Students Symhphony Οrchestra και βοηθός αρχιμουσικού στην Sheffιeld Youth Orchestra ενώ έχει διευθύνει όλα τα ορχηστρικά σύνολα του Πανεπιστημίου του Sheffίeld, την Ορχήστρα Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Πατρών και το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής.

Έχει παρουσιάσει εργασίες του σε διάφορα συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Επιμελήθηκε μαζί µε το Νίκο Μαλιάρα την έκδοση του συλλογικού τόμου “Μανώλης Καλομοίρης – 50 χρόνια μετά” (Αφιέρωμα στη συµπλήρωση μισού αιώνα από το θάνατο του συνθέτη η οποία κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Fagotto), ενώ ήταν ο επιμελητής της έκδοσης “Η αυτοβιογραφία και το αρχείο του Αλέκου Ξένου” για τις εκδόσεις του Μουσείου Μπενάκη. Επίσης, επιμελήθηκε σε συνεργασία με τον Χάρη Λαβράνο το βιβλίο “Πηγές μουσικής πληροφόρησης και πληροφοριακή παιδεία” για τις εκδόσεις Fagotto. Είναι Διευθυντής της σειράς «Βιογραφίες Ελλήνων Συνθετών» από τον ίδιο εκδοτικό οίκο. Το βιβλίο που συνέγραψε με την Αύρα Ξεπαπαδάκου με τίτλο “Interspersed with musical entertainment: Music in Greek salons of the 19th century” εκδόθηκε από το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής το Νοέμβριο του 2017.

Έχει εργαστεί στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» ως μουσικολόγος και υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ενώ από τον Ιανουάριο του 2013, ανέλαβε τη διεύθυνση της Μουσικής Βιβλιοθήκης “Erol Üçer”, καθώς και τη θέση του λέκτορα ιστορικής μουσικολογίας στο ερευνητικό κέντρο για τη μουσική ΜΙΑΜ στο Istanbul Technical University. Από τον Μάιο 2017 είναι διευθυντής του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής. Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Παραρτήματος της IAML.

Αλέξανδρος Χαρκιολάκης

Διευθυντής του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής.

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Παραρτήματος της IAML.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close