Search

Ο πρωτοπόρος της εξωσωματικής γονιμοποίησης της Βοστώνης φέρεται να είχε σκοτεινό παρελθόν

Η Boston IVF γιόρτασε την 35η επέτειό της το 2024. Η ιστοσελίδα της διακηρύσσει με υπερηφάνεια ότι “πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα πραγματικά θεμέλια της μεγάλης φροντίδας των ασθενών ξεκινούν με την αξιοπιστία, την επικοινωνία και την εμπιστοσύνη. Οφείλουμε τη φήμη μας ως παγκόσμιου ηγέτη στην αναπαραγωγική ιατρική στους σπουδαίους ανθρώπους που εργάζονται εδώ”.

Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες κλινικές της Αμερικής – σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, “οι γιατροί της Boston IVF είναι συνδεδεμένοι με το Ιατρικό Κέντρο Beth Israel Deaconess και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ”.

Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες, η Boston IVF αντιμετώπισε μια κρίση αξιοπιστίας. Ένας συνιδρυτής της επιχείρησης, ο Δρ Merle J. Berger, κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε το δικό του σπέρμα για να αφήσει έγκυο μια ασθενή του το 1980. Μια γυναίκα από το Maine, η Sarah Depoian, τον μηνύει για απροσδιόριστες αποζημιώσεις. Η κόρη της, Carolyn Bester, ανακάλυψε την πραγματική πατρότητά της όταν χρησιμοποίησε ένα kit τεστ γενετικού ιστορικού.

Η Boston IVF έκανε ό,τι μπορούσε για να αποστασιοποιηθεί από τον Δρ Berger. Επισήμανε ότι η αγωγή αφορά ένα περιστατικό που συνέβη πριν από τη δημιουργία της εταιρείας. “Οι ασθενείς θα πρέπει να είναι βέβαιοι ότι ο τομέας μας συνεχίζει να τηρεί τα πιο αυστηρά ηθικά και ιατρικά πρότυπα”, δήλωσε.

Ωστόσο, το 2020, όταν ο Δρ Berger συνταξιοδοτήθηκε, ο ιστότοπος της εταιρείας τον επαίνεσε ως οραματιστή. “Η καριέρα του Dr. Berger είναι ουσιαστικά η ιστορία της εξωσωματικής γονιμοποίησης στην Αμερική”, δήλωσε. “Ο Δρ Berger ήταν συνιδρυτής της Boston IVF πριν από περισσότερα από 30 χρόνια και είχε το όραμα να δημιουργήσει ένα κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης στα εξωτερικά ιατρεία που θα βρισκόταν εκτός νοσοκομείου … Εκείνη την εποχή, η ιδέα ήταν αρκετά αμφιλεγόμενη.

Το Χάρβαρντ, επίσης, έσπευσε να τον αποκηρύξει. Σύμφωνα με την Washington Post, ανέφερε ότι “ενώ ο Berger ήταν ακαδημαϊκά συνδεδεμένος με την ιατρική σχολή, η κύρια απασχόλησή του ήταν σε διάφορα νοσοκομεία που συνδέονται με το Χάρβαρντ, τα οποία δεν ανήκουν ούτε λειτουργούν από το πανεπιστήμιο”.

Το 2020 ο Δρ Berger δημοσίευσε μια αναδρομή στην καριέρα του, με τίτλο “Conception: Απομνημονεύματα ενός γιατρού γονιμότητας”. Σε αυτό έγραφε: “Μερικές φορές αισθανόμουν ότι καταλάβαινα τις γυναίκες και συμπονούσα μαζί τους περισσότερο από ό,τι με τους άνδρες. Αυτό το αίσθημα ενισχύθηκε όταν η πρακτική μου περιορίστηκε τελικά στην υπογονιμότητα και την εξωσωματική γονιμοποίηση, καθώς εντρυφούσα ακόμη πιο βαθιά στις ζωές των γυναικών, γνώρισα τους συντρόφους τους και βίωσα την επιθυμία τους να αναπαραχθούν”.

Η κ. Depoian μπορεί να το χλευάσει αυτό. Τώρα λέει ότι: “Πρόκειται για μια ακραία παραβίαση. Ακόμα παλεύω να το επεξεργαστώ. Εμπιστευόμουν πλήρως τον Δρ Berger. Πιστεύαμε ότι θα ενεργούσε υπεύθυνα και ηθικά. Δεν θα συνέλθω ποτέ πλήρως από την παραβίαση που μου έκανε”.

Πηγή: https://bioedge.org/ by Michael Cook 10.01.2024

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close