Search

Η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης στο επίκεντρο της συνάντησης του Cluster Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στα γραφεία του ΙΣΑ

Η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης στο επίκεντρο της συνάντησης του Cluster Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στα γραφεία του ΙΣΑ

Γ.Πατούλης : Η εξωσωματική γονιμοποίηση αποτελεί την αιχμή του δόρατος για τον Τουρισμό Υγείας στην χώρας μας.

Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Προέδρου του ΙΣΑ και της Ελιτούρ και κ. Γιώργου Πατούλη και του Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής κ. Θέμη Μαντζαβίνου, με πλήθος γυναικολόγων, ειδικών από το χώρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με θέμα Ιατρικός Τουρισμός και Αναπαραγωγική Ιατρική – Παρόν και Μέλλον.

Ο κ. Πατούλης αφού ευχαρίστησε προσωπικά έναν προς έναν τους ιατρούς που συμμετείχαν στη συνάντηση, που ακολουθεί την πρώτη που είχε πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, τόνισε πως το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας – ΕΛΙΤΟΥΡ, όρισε το 2023-2024, ως Έτος Εξωσωματικής Γονιμοποίησης για την Ελλάδα, με στόχο να αναδείξει την Ελλάδα ως κορυφαίο προορισμό για την Εξωσωματική Γονιμοποίηση παγκοσμίως.

Κατά τη διάρκεια της εισήγησης του, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και της Ελιτούρ κ. Πατούλης επεσήμανε την σπουδαιότητα αυτού του συνεργατικού φορέα που δημιουργήθηκε με στόχο να ενώσει κάτω από μια κοινή στέγη όλους τους γυναικολόγους, ειδικούς στο χώρο της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με σκοπό να καταστήσει την Εξωσωματική Γονιμοποίηση την αιχμή του δόρατος για τον Τουρισμό Υγείας στην χώρας μας.

Ειδικότερα δε ανέφερε, πως με τη συνεργασία των πολιτικών, θεσμικών και περιφερειακών δυνάμεων φιλοδοξούμε η πρωτοβουλία αυτή να λάβει τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη ως εθνική προσπάθεια, με μεγάλη εμβέλεια και προβολή παγκοσμίως, αναδεικνύοντας περισσότερες ευκαιρίες επενδύσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου του τουρισμού υγείας, αλλά και της οικονομίας της χώρας μας γενικότερα.

Από την πλευρά του ο Προέδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής – ΕΛ.Ε.Ι.Υ.Α κ. Θέμης Μαντζαβίνος αφού συνεχάρη τον κ. Πατούλη για αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία, τόνισε πως με τη αυτή συνέργεια, το Cluster του IVF θα έχει μια φωνή και ένα σπίτι, όπου θα μπορούν μέσα από αυτό, όλοι οι γυναικολόγοι – μαιευτήρες να εκπροσωπούνται με σκοπό να προσελκύσουν το διεθνές κοινό και να προσεγγίσουν τις παγκόσμιες αγορές.

Ενθουσιώδης υπήρξε και η αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων ιατρών με τους κυρίους Πατούλη και Μαντζαβίνο να δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεταν, χαράσσοντας ταυτόχρονα τη στρατηγική για τις επόμενες κινήσεις του φορέα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά της Ελιτούρ ο Αντιπρόεδρος Α’ της Ελιτούρ κ. Κωνσταντίνος Πάντος και η κα Πέννυ Αμπατζή, ενώ το παρών έδωσαν πολλοί ακόμα γυναικολόγοι – μαιευτήρες όπως ο κ. Βασίλης Αθανασίου, ο κ. Κωνσταντίνος Δημητρούλης, ο κ. Γιώργος Ιωαννίδης, ο κ. Νίκος Κανακάς, ο κ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης, οι κύριοι Γεώργιος και Τρύφων Λαϊνάς, ο κ. Λεωνίδας Μαμάς, ο κ. Γεώργιος Λάμπος, ο κ. Αθανάσιος Σωτήρχος, ο κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος, ο κ. Ευγένιος Κουμαντάκης, ο Κλινικός Εμβρυολόγος κ. Μιχάλης Πελεκάνος, η Βιολόγος Αναπαραγωγής κα Λίνα Ευγενή, η κα Βανέσα Δεληχρήστου, Γενική Διευθύντρια του δικτύου των Κλινικών και ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιο Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών κ. Αντώνιος Πολυδώρου.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close