Search

Ο Πάρις Κατσίβελος, έφερε στην Ελλάδα το “Gusi Peace Prize International”, ομόλογο του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, με έδρα την Ασία

Ιδιαίτερη μεγάλη τιμή για την χώρα μας είναι η πρόσφατη βράβευση του Έλληνα Ηθοποιού, Συγγραφέα, Καθηγητή Δραματικής Τέχνης και Καθηγητή Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων Πάρι Κατσίβελου, στη Μανίλα των Φιλιππίνων, με το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης, ομόλογο του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης από την Gusi Peace Prize International Foundation 2023, στην 38η ετήσια διοργάνωση, ανάμεσα σε αρχηγούς κρατών, επιστήμονες, διανοητές διεθνούς κύρους και άλλες σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον Κόσμο.

Ο Πάρις Κατσίβελος μόλις παρέλαβε το Gusi Peace Prize International.

Το Βραβείο Ειρήνης Gusi αντιπροσωπεύει μία από τις υψηλότερες τιμές για άτομα από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη, που διακρίθηκαν ή συνέβαλαν στην επίτευξη Ειρήνης, σεβασμού της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, λογικής και ηθικής μέσω των επιτευγμάτων τους, στις Επιστήμες, στην Έρευνα, στις Τέχνες, στο Πνεύμα, στην Πολιτική στην Βιοηθική, Φιλανθρωπία, και άλλους τομείς που βελτιώνουν και στηρίζουν την Ζωή….

Οι Βραβευθέντες Laureates από τις 18 χώρες.

Ο Πάρις Κατσίβελος ήταν υποψήφιος και το 2019, αλλά λόγω υποχρεώσεων αδυνατούσε να παραστεί.

Ο Πάρις Κατσίβελος οι άλλοι βραβευθέντες, ο Πρέσβης Barri Gusi και διευθύνουσες της Οργανωτικής Επιτροπής των Βραβείων Gusi.

Την παραμονή των βραβεύσεων οι τιμώμενοι κατέθεσαν στέφανο στο Μνημείο των Πεσόντων στο Πάρκο Ριζάλ την ώρα της ανατολής του ηλίου, ενώ αντιπροσωπείες από τα τρία σώματα στρατού με εικοσιέναν πυροβολισμούς ακριβώς την ώρα της Ανατολής του ηλίου και οι μπάντες τους απέδωσαν τιμές.

Ο Πάρις Κατσίβελος στην κεντρική του ομιλία, αμέσως μετά την βράβευσή του.

Ακόλουθα στο Δημαρχείο της Μανίλα, τους παραδόθηκε το κλειδί της πόλης, δια χειρών του Αντιδημάρχου Yul Servo Nieto, που υπήρξε και διάσημος ηθοποιός των Φιλιππίνων και λόγω επαγγέλματος είχανε πολλά να πούνε για την Δραματική Τέχνη, με τον Έλληνα τιμώμενο.
Το ίδιο βράδυ, προσφέρθηκε <<Δείπνο Επικοινωνίας και Τιμής>> για τους βραβευμένους και όλη την ακολουθία τους, στο Victorino’s Restaurant στην Quezon CΙty. Εκεί ο Πάρις Κατσίβελος με την πριγκίπισσα του Νεπάλ S.E. Princess Himani Rajya Laxmi Devi Shah, την φίλη του από Συρία καθηγήτρια Nada Al Ali κόρη μεγάλου αγωνιστή και ήρωα της Συρίας και επίσης τον αγαπημένο ου Dr. Sami Charles από Νιγηρία δικηγόρο για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε 37 χώρες γίνανε οι <Peace Makers> των βραβευθέντων περιδιάβαιναν όλες τις αίθουσες με μία ρήση Ειρήνης, ως διακήρυξή τους και ο Πάρις Κατσίβελος, απήγγειλε ποίηση για την Ειρήνη!

Η Πριγκίπισσα του Νεπάλ S.E. Princess Himani Rajya Laxmi Devi Shah, ο Πρέσβης Barri Gusi, ο Πάρις Κατσίβελος.

Το κεντρικό τηλεοπτικό κανάλι της Ασίας Satellite, που μεταδίδει σε 80 χώρες ήταν εκεί, καθώς άλλα 17 κανάλια.

Ο Πάρις Κατσίβελος, με την φρουρά του ασφαλείας για τις 9 ημέρες των τιμητικών εκδηλώσεων.

Την βραδιά της βράβευσης, οι βραβευμένοι ή Laureates όπως τους ονομάζουν εκεί, μετά το τιμητικό τους δείπνο, στη σειρά τους, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, μπαίνανε στην τεράστια αίθουσα με τους 5.500 περίπου προσκεκλημένους, με διαφορά λίγων λεπτών και τους χιλιάδες ευγενικούς ανθρώπους όρθιους να τους δέχονται με χειροκροτήματα. Με την ίδια σειρά ειπώθηκαν κάποια πράγματα για τον κάθε τιμώμενο, ο αξιωματούχος συνοδός του, κρατούσε την σημαία της χώρας του στο κέντρο πια της εξέδρας δίπλα του και ακουγόταν ο Εθνικός Ύμνος της κάθε χώρας!

Ο Πάρις Κατσίβελος στην κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Πεσόντων Rizal, δεξιά του Dr. Irina Bondar, ο πρόεδρος Vit Edlicka, αριστερά η Πριγκίπισσα του Νεπάλ S.E. Princess Himani Rajya Laxmi Devi Shah, dr. Sami Charles  και οι άλλοι βραβευμένοι.

Όταν ήρθε η σειρά του, ο Πάρις Κατσίβελος, έλαβε την πλακέτα με την βράβευσή του, η οποία (απίστευτο), ζυγίζει πεντέμισι κιλά, αφού είναι κατασκευασμένη από πλεξιγκλάς και τιτάνιο.
Στην ομιλία του, προέτρεψε για κοινή προσπάθεια όλων των ανθρώπων, ως μία Ψυχή αλλά με πράξεις για την Ειρήνη, την Αδελφοσύνη των Λαών, την Δικαιοσύνη, την Ελευθερία, την Αλήθεια, την Αγάπη, τις ίσες Ευκαιρίες και μια ζωή Φωτός, για όλους τους ανθρώπους, σε κάθε γωνιά της Μητέρας Γαίας, χωρίς όρους, χωρίς όρια, χωρίς καμιάς μορφής διακρίσεις.
Αξέχαστη θα μείνει η πολύωρη, εορταστική, τιμητική φιλοξενία και το Δείπνο Τιμής από το Πανεπιστήμιο . Οι Laureates, λάβανε δώρα αγάπης από τον ίδιο τον πρόεδρο και πρύτανη του ιδρύματος Dr. Antony Jose M. Tamayo, όπως και ένα τεράστιο ρολόι τοίχου, με το λογότυπο του πανεπιστημίου!

Οι κύριοι της Αραβικής αντιπροσωπείας μετάφεραν από βήματος την εκτίμηση και τον χαιρετισμό του βασιλιά τους και κυρία της ομάδας τους, που είναι σύζυγος του στρατηγού και εξαδέλφου του βασιλιά, πέρασε γύρω από τον λαιμό των βραβευμένων εκ μέρους του παλατιού τιμητικά, υπέροχες λευκές μεταξωτές Τηβέννους, κεντημένες με χρυσή κλωστή από την ίδια!!! Αργότερα εξήγησε στον Πάρι Κατσίβελο, ότι αυτό το είδος Τηβέννου είναι στην ρίζα του Ελληνικό. Ήταν το <<Ωμοφόριο>> που φορούσαν στην Ελλάδα μόνο οι Φιλόσοφοι, οι Παιδαγωγοί και οι Ηθοποιοί, ή το <<Πάλλιον>> σύμφωνα με τους Ρωμαίους, όταν το επέλεξε ο Τιβέριος αντί της κλασσικής Τηβέννου!


O Πάρις Κατσίβελος μόλις παρέλαβε την Αραβική Τήβεννο, από την αντιπροσωπεία του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και το Ρολόι του <<University of Pertetual Help>>.

Ένα ιδιαίτερο ακόμη τιμητικό <<Δείπνο Συντροφικότητας και Τιμής>>, όπως το ονομάζουν δόθηκε στο φημισμένο Army Navy Club Hotel, στην Δυτική όχθη της Μανίλα.
Την επόμενη και τελευταία ημέρα του κυρίως σώματος των τιμητικών εκδηλώσεων ήταν ο Διαγωνισμός και η Στέψη Καλλιστείων της International Glamour στο Tanghalang Pasigueno, της Pasig City και θεωρούν πολύ τιμητικό να αναθέσουν στους βραβευμένους να επιλέξουμε τους τελικούς νικητές.

Όλοι οι Βραβευθέντες  – Laureates, με μέρος των αντιπροσωπειών των 67 χωρών μετά την κατάθεση στεφάνου, στο Μνημείο Πεσόντων Rizal.

Ο Πάρις Κατσίβελος βραβεύτηκε άλλες τέσσερις φορές για την Ειρήνη, μεταξύ αυτών: Το 2016 του δόθηκε ο τίτλος του <<Παγκόσμιου Πρεσβευτή της Ειρήνης>>, το 2017 έλαβε το <<Ειδικό Μετάλλιο Τιμής της Βραζιλίας για την Ειρήνη, την Λογοτεχνία, την Αειφόρο Ανάπτυξη και τις Τέχνες>>, το 2021 αναγορεύτηκε <<Διεθνής Πρεσβευτής της Ειρήνης>> από τρείς ακόμη διεθνείς οργανισμούς και το 2022 έλαβε από το Μεξικό το <<Διεθνές Βραβείο Ειρήνης>>.
Αυτό που μας τόνισε ο Πάρις Κατσίβελος είναι, πως εμείς συν-δημιουργούμε τις βιώσεις μας!
Εμείς εκφράζουμε την βούληση του πλανήτη, Ατομικά και Συλλογικά και στο Υλικό και στα Αιθερικά Πεδία. Ως συν-δημιουργοί της ζωής μας, ας προσπαθήσουμε λοιπόν, αξίζει τον κόπο!!!
Για μια καλύτερη ζωή γεμάτη Φως, Αγάπη και Ειρήνη!

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close