Search

Ο Murat Yildirim βραβεύτηκε στο Βατικανό

Ο Τούρκος ηθοποιός Murat Yildirim “πρωταγωνίστησε” στην 11η τελετή απονομής των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca στο Βατικανό.

Με τεράστια επιτυχία και σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στην Aula Magna του Πανεπιστημίου “Pontificia Università Urbaniana” στην πόλη του Βατικανό (Ρώμη) η 11η τελετή απονομής των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca. Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν νέοι από 18 έως 35 ετών οι οποίοι διακρίθηκαν στις τέχνες και τον πολιτισμό, την επιστήμη και την κοινωνία ενώ, απονεμήθηκαν κι ειδικά βραβεία σε σημαίνουσες προσωπικότητες.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκδήλωση είχε ο δημοφιλής Τούρκος ηθοποιός Murat Yildirim, στον οποίο απονεμήθηκε το Βραβείο Κινηματογράφου και Θεάτρου. Ο Murat Yildirim επιβραβεύτηκε από την Κριτική Επιτροπή των Βραβείων για το εξαιρετικό ταλέντο και το ήθος του. Η υποψηφιότητά του υποστηρίχτηκε σθεναρά από την Γενική Γραμματέα Vicario των Βραβείων Βίκυ Μπαφατάκη, δηλώνοντας ότι «ο πολιτισμός είναι ασύνορος και το συναπάντημα νέων επιστημόνων, καλλιτεχνών και αθλητών χωρίς θρησκευτικές, πολιτικές και κοινωνικές ταμπέλες ομορφαίνει τον κόσμο και την φιλία των εθνών. Ο Murat είναι ένας σπουδαίος νέος ηθοποιός, ένας υπέροχος άνθρωπος και για εμάς θα αποτελέσει τον ‘Πρεσβευτή’ των Βραβείων στην Τουρκία και στις γειτονικές χώρες».


Ο Murat Yildirim & η Βίκυ Μπαφατάκη

Ο Murat Yildirim είναι ο πρώτος Τούρκος και ο πρώτος Μουσουλμάνος που διακρίνεται από τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca. Έφτασε στο Βατικανό συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, τη γνωστή ηθοποιό Burcin Terzioglu και τη μάνατζερ του Ayse Barim. Σε συνέντευξή του σε ξένα τηλεοπτικά δίκτυα δήλωσε «Είναι μεγάλη μου τιμή να βραβεύομαι στο Βατικανό από τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca. Όταν μου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα και κατόπιν η βράβευσή μου, μου φαινόταν απίστευτο. Είμαι πολύ ευτυχισμένος και θα αντεπεξέλθω επάξια στην διάδοση του πολιτισμού και του εθελοντισμού στη χώρα μου, καθώς και του μεγάλου έργου των Βραβείων». Τη διερμηνεία έκανε η Καθηγήτρια Τίνα Ζωγοπούλου.

Η διάσημη ιταλίδα ηθοποιός Emmanuella Titocchia βραβεύει τον Murat Yildirim

Τον ηθοποιό βράβευσε η διάσημη Ιταλίδα ηθοποιός Εmmanuella Titocchia που ταξίδεψε από το Μιλάνο στη Ρώμη ειδικά για την εκδήλωση και το κατάμεστο αμφιθέατρο τον χειροκρότησε θερμά για τη διάκρισή του.

Savino Zaba, Emmanuella Titocchia & Murat Yildirim

Μετά το πέρας της εκδήλωσης εμφανώς χαρούμενος και ικανοποιημένος από τη ζεστή φιλοξενία των αρχών των Βραβείων συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με τον μικρό Cody McCasland, τον Απόλυτο Νικητή της φετινής εκδήλωσης και με τους υπόλοιπους βραβευμένους.

Η μητέρα του Cody McCasland Tina Dean, ο Cody McCasland, ο ηθοποιός Murat Yildirim, η Γεν. Γραμματέας Βίκυ Μπαφατάκη

Ο Καρδινάλιος Dario Castrillon Hoyos τον συνεχάρη προσωπικά και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο μέλλον, όπως και ο Πρόεδρος Rev. Καθηγητής Don Bruno Lima.

Ο Murat Yildirim με τον Καρδινάλιο Dario Castrillon Hoyos

Tην Κυριακή 11 Νοεμβρίου το πρωί η Γενική Γραμματέας Βίκυ Μπαφατάκη και η Συντονίστρια Εξωτερικού Δώρα Αυγουλίδου συναντήθηκαν μαζί του και με την Ayse Barim και συνομίλησαν για αρκετά θέματα, προτάσσοντας κυρίως τη συνεργασία τους με τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca. Eπίσης η Γενική Γραμματέας Βίκυ Μπαφατάκη τον ενημέρωσε για τη νέα ταινία «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή – με πρωταγωνιστές την Catherine Deneuve, Sebastian Koch, John Cleese – που βραβεύτηκε από τα Sciacca το 2008, Υπεύθυνο Κινηματογράφου & Θεάτρου των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca.

Εκ δεξιών ο Ολυμπιονίκης Παύλος Κοντίδης, ο καλαθοσφαιριστής Γιώργος Δελής, η Βίκυ Μπαφατάκη, και ο ηθοποιός Murat Yildirim 

Οι δυο άντρες θα συναντηθούν σύντομα, ώστε να γνωριστούν και να συζητήσουν θέματα που αφορούν τον κινηματογράφο και τα Διεθνή Βραβεία. Η Γραμματέας ευχαρίστησε την Ayse Barim που από την πρώτη στιγμή στήριξε την όλη προσπάθεια καθώς και την Υπεύθυνη Επικοινωνίας για την Τουρκία, Bahar Sapountzi – Aki. Κατόπιν παρέδωσε στον Murat ένα υπέροχο ολυμπιακό στεφάνι από ασήμι και χρυσό, καθώς και ένα γράμμα από τις Ελληνίδες θαυμάστριες του, για τις οποίες υπέγραψε αυτόγραφα.

Το βράδυ της Κυριακής ο Τούρκος Πρέσβης Hakki Akil και διπλωμάτες υποδέχτηκαν στην Τουρκική Πρεσβεία της Ρώμης, τον Μurat Yildirim, τη Γενική Γραμματέα Βίκυ Μπαφατάκη και τη Συντονίστρια Εξωτερικού Δώρα Αυγουλίδου. Ο Τούρκος Πρέσβης τον συνεχάρη, και εξέφρασε στην Βίκυ Μπαφατάκη την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του για τη διάκριση του Murat. Επίσης απέσπασε την υπόσχεσή της για μια πιο μόνιμη συνεργασία των Βραβείων με την Τουρκία, δηλώνοντας ταυτόχρονα την απόλυτη στήριξή του.

Δώρα Αυγουλίδου, Reha Erus, Βίκυ Μπαφατάκη και Murat Yildirim

Σημαντική στιγμή της βραδιάς η συνάντησή τους με τον Τούρκο ανταποκριτή της Hurriyet στην Ιταλία, Reha Erus, o οποίος εμφανώς ενθουσιασμένος από τη βράβευση του Murat ανέφερε «Όλοι θα δουλέψουμε για τη διάδοση του τεράστιου έργου των Βραβείων στη χώρα μας, και πρώτος ο Μουράτ. Είναι τεράστια τιμή και αρχικά ήταν δύσκολο να το πιστέψουμε, όπως κι εκείνος». Απευθυνόμενος στη Γενική Γραμματέα της είπε «Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλοι μας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η πρωτοβουλία σας μας συγκίνησε όλους και στην Τουρκία είστε πλέον τιμώμενο πρόσωπο».

από τη Βίκυ Μπαφατάκη (2012)

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close