Search

Χάρι-Μέγκαν Μαρκλ: ο γάμος της χρονιάς θα φέρει 500 εκατ. λίρες στη Βρετανία

Το γεγονός που μονοπωλεί το ενδιαφέρον του lifestyle τύπου, ο γάμος του πρίγκιπα Χάριμε την αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ τον Μάιο του 2018 θα είναι κερδοφόρος για τη Βρετανία.

Ο γάμος αναμένεται να ενισχύσει τη βρετανική οικονομία κατά 500 εκατομμύρια λίρες καθώς θα προσελκύσει πολλούς τουρίστες στη χώρα, ενώ και οι ίδιοι οι Βρετανοί θα συνεισφέρουν στην ενίσχυση της οικονομίας τους καθώς πρόκειται να τον γιορτάσουν, όπως προκύπτει από εκτίμηση.


Ο Χάρι, ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ και πέμπτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, θα παντρευτεί τη Μαρκλ στις 19 Μαΐου στο Κάστρο του Ουίνδσορ, το βασιλικό ανάκτορο και κατοικία των βρετανών βασιλέων και βασιλισσών επί σχεδόν 1.000 χρόνια.

Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ο γάμος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, του μεγαλύτερου αδελφού του Χάρι, με την Κέιτ Μίντλετον τον Απρίλιο του 2011 οδήγησε στην αύξηση κατά 350.000 των επισκεπτών στο Ηνωμένο Βασίλειο σε σχέση με τον ίδιο μήνα ένα χρόνο πριν και η εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων Brand Finance προβλέπει ανάλογη αύξηση για τον ερχόμενο Μάιο.

Συνολικά εκτιμά ότι ο γάμος του Χάρι θα αποφέρει περίπου 500 εκατομμύρια στερλίνες. “Θεωρούμε ότι σχεδόν 200 εκατομμύρια στερλίνες (περίπου 226 εκατομμύρια ευρώ) θα προέλθουν από τον τουρισμό, τα ταξίδια, τα ξενοδοχεία”, δήλωσε στο Reuters ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Ντέιβιντ Χέι.

Σχεδόν 150 εκατομμύρια λίρες θα δαπανηθούν από εκείνους που θα κάνουν πάρτι για να γιορτάσουν το γεγονός και περί τα 50 εκατομμύρια από τους καταναλωτές που θα αγοράσουν μπλουζάκια, καπέλα και άλλα σουβενίρ, σύμφωνα με τον ίδιο.

Εξάλλου σχεδόν 100 εκατομμύρια λίρες εκτιμάται ότι θα κοστίζει η δωρεάν διαφήμιση του γάμου για τη Βρετανία σε παγκόσμιο επίπεδο, πρόσθεσε ο Χέι. “Θα ενισχύσει μαζικά την οικονομία, θα είναι φανταστικό να έρθει τόσος κόσμος εδώ για τον γάμο και να πραγματοποιηθεί εδώ το μυστήριο”, δήλωσε ο Άντριου Λι, ο διευθυντής του ξενοδοχείου Harte and Garter που βρίσκεται απέναντι από το Κάστρο του Ουίνδσορ.

Οι επικεφαλής του τουριστικού τομέα στη χώρα ήδη προβλέπουν ότι το 2018 θα είναι μια πολύ επιτυχημένη χρονιά για τη βιομηχανία στο οποίο θα συμβάλει και η πτώση της στερλίνας που έχει καταγραφεί μετά το δημοψήφισμα του 2016 για έξοδο από την ΕΕ και που έχει προσελκύσει τουρίστες ενώ έχει αποτρέψει τους Βρετανούς από ταξίδια στο εξωτερικό.

Ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού της χώρας, το VisitBritain, εκτιμά ότι το 2018, περίπου 41,7 εκατομμύρια άνθρωποι θα επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο και αυτό θα αποφέρει 26,9 δισ. λίρες. “H βασιλεία δεν είναι μόνον ένας παλαιός και αξιοσέβαστος θεσμός στη Βρετανία, αλλά και ένας σημαντικός μηχανισμός παραγωγής πλούτου για την οικονομία της” επισημαίνουν οι New York Times.

Σύμφωνα με την εταιρία συμβούλων Βrand Finance, η “βασιλική οικονομία” έφερε το 2017 περίπου 1,8 δισ. λίρες στο ΑΕΠ της χώρας και την άνοιξη του 2018 θα καταφτάσουν χιλιάδες επισκέπτες στο Λονδίνο για τον γάμο των Χάρι και Μέγκαν. Από τις 500 εκατ. λίρες, το 10% θα έχει να κάνει με την πώληση αναμνηστικών αντικειμένων ή ρούχων σημειώνει η εφημερίδα.

Πηγή: www.cnn.gr

 

 

 

 

 

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close