Search

“Πριν χαράξει” της Ιωάννας Νοταρά

Η Άννα γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα σε φωνές, καυγάδες και βρισιές… Σε μια οικογένεια που αδιαφορούσε για το παρόν και το μέλλον το δικό της, αλλά και του αδερφού της. Με μια μάνα ζηλιάρα και καταθλιπτική και έναν πατέρα που έκανε διπλή ζωή. «Άννα κατάλαβες;» ήταν η φράση που άκουγε σε όλη της τη ζωή, αλλά όχι, η εξάχρονη Άννα δεν είχε καταλάβει, αλλά δεν τολμούσε να ρωτήσει…

Η Άννα δεν τολμούσε γενικώς! Δεν τολμούσε, μέχρι που ένα επεισόδιο στο σχολείο της, άλλαξε για πάντα τον χαρακτήρα της. Μεγαλώνοντας, θα αποπειραθεί να θάψει μέσα της βαθιά τις θλιμμένες μνήμες και να κυνηγήσει τα όνειρα της. Με τη βοήθεια του θείου Παναγιώτη, αλλά και με την δική της προσπάθεια, θα περάσει στο πανεπιστήμιο. Σε ηλικία 18 ετών θα γνωρίσει τον έρωτα και θα απογοητευτεί. Θα αναγκαστεί να διακόψει τις σπουδές της και ως η μόνη πρακτική λύση θα είναι η φυγή.

Από την Αθήνα στην Φρανκφούρτη και από την Φρανκφούρτη πάλι στην Αθήνα και στο γραφικό Ναύπλιο, η Άννα ακροβατεί ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι, στο σωστό και το λάθος, στην αγάπη, τον εγωισμό και την αμφισβήτηση. Φτάνει ψηλά, χτίζει και γκρεμίζει, κερδίζει και χάνει. Θέλει να ξεχάσει το παρελθόν που την πληγώνει.

Ο λόγος για να αγωνιστεί και να προχωρήσει ο γιος της, Άλκης. Φίλος και σύμμαχός της σε όλον αυτό το Γολγοθά ο Ματίας, που ήταν ερωτευμένος μαζί της από την πρώτη μέρα που τη γνώρισε στην Φρανκφούρτη. Αν και απών, δεν την εγκαταλείπει ποτέ. Σχεδόν ποτέ… Όνειρα, μητρότητα, εγωισμός καθώς και η τελική αναμέτρηση με το ίδιο της τον εαυτό πλέκουν μια ιστορία τόσο απρόβλεπτη όσο απρόβλεπτη μπορεί να είναι και η ίδια η ζωή. Και η λύση θα έρθει στο σκοτεινότερο μέρος της νύχτας, λίγο πριν χαράξει.

Λίγα λόγια με τον συγγραφέα 

Η Ιωάννα Νοταρά γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά κατάγεται από τη Μικρά Ασία. Αποφοίτησε από το Τοσίτσειο Αρσάκειο Εκάλης, ενώ μιλάει γερμανικά, αγγλικά και γαλλικά. Επίσης, έχει παρακολουθήσει μαθήματα ψυχολογίας σε πανεπιστήμιο της Γερμανίας και εργάστηκε για πολλά χρόνια ως υπεύθυνη πωλήσεων σε γνωστό ελβετικό οίκο κοσμημάτων και ρολογιών. Το 2009 παραιτήθηκε από τη δουλειά της για να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη συγγραφή. Σήμερα ζει με τον σύζυγό της στον Υμηττό και έχει έναν γιο. Τα έργα της είναι τα εξής: Πριν Χαράξει, Ψηλά Τα Χέρια Σ’ Αγαπώ, Μια Συγνώμη Για Την Εύα, Στη Σκιά Του Πάθους, Χαμένες Αγάπες.

από την Παναγιώτα Κόγκου

 

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close