Search

Χρυσό στεφάνι αμύθητης αξίας διεσώθη από αρχαιοκάπηλους. Συνεχίζεται η καμπάνια των Sciacca ενάντια στην αρχαιοκαπηλία

Τo Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή των Ιωαννίνων, συνελήφθησαν άτομα τη στιγμή που είχαν σκοπό να προβούν σε πώληση ενός πολύτιμου αρχαίου αντικειμένου αμύθητης αξίας και σημασίας για την πολιτιστική μας κληρονομιά. Ο Ιδιωτικός Ερευνητής και Αντιπρόεδρος των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος ασχολείται εθελοντικά με την πάταξη της αρχαιοκαπηλίας, σε συνεργασία με τους Αστυνομικούς της γύρω περιοχής «έπιασαν επ’ αυτοφώρω» τους θύτες, οι οποίοι θα επέφεραν ως κέρδος μετά από αυτή τους τη συναλλαγή, περίπου στα 750.000 ευρώ

Το εν λόγω ξεχωριστό αρχαίο αντικείμενο είναι ένα χρυσό στεφάνι της Ελληνιστικής περιόδου, με ξεχωριστή σημασία για την πολιτιστική μας παράδοση και κληρονομιά.

Για ακόμη μία φορά λοιπόν, ο Αντιπρόεδρος των Βραβείων Sciacca Ελλάδας, Γιώργος Τσούκαλης αποτέλεσε τον αρωγό της επιτυχούς αυτής και καρποφόρας προσπάθειας με σκοπό την πάταξη της αρχαιοκαπηλίας. Η Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Sciacca Κατερίνα Νίκου εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο Καθ. & Αιδ, Bruno Lima και τη Γ.Γ. Βίκυ Μπαφατάκη, δήλωσε «Τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca συνεχίζουν το έργο τους και ενδυναμώνουν τέτοιου είδους δράσεις με μοναδικό σκοπό τους τη διαφύλαξη του πολιτισμού μας και πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Συγχαρητήρια στον Γιώργο Τσούκαλη και σε όλους εκείνους που σέβονται και διαφυλάττουν τον πολιτισμό μας».

O Αντιπρόεδρος των Βραβείων, Γιώργος Τσούκαλης δήλωσε ότι αισθάνεται «ακόμη πιο δυνατός σ’ αυτόν τον ιδιότυπο πόλεμο».

Έλενα Παπαχρυσοβέργη

Γραφείο Τύπου Giuseppe Sciacca

9/9/2016

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close