Search

H Chopard ήταν ο κοσμηματοποιός της ταινίας “Diana”

Ανάμεσα στην Chopard και τον κινηματογράφο, άνθισε ένα ρομάντζο που μοιάζει με τις ωραιότερες ιστορίες αγάπης της μεγάλης οθόνης. Αυτή η μοναδική σχέση έδωσε μια νέα λάμψη, αφού ο Ελβετικός Οικος μέ έδρα την Γενεύη, ξεκίνησε μια μοναδική συνεργασία: Η Chopard δούλεψε με έναν Ενδυματολόγο, για να επιλέξουν κοσμήματα για την Naomi Watts στην πολυσυζητημένη ταινία Diana, για την Πριγκίπισσα της Ουαλίας, που βγήκε στις αιθουσες τον Σεπτέμβριο 2013, με παραγωγό την βραβευμένη βρετανική εταιρεία Ecosse Films.

Για πολλά χρόνια, η Chopard, η εταιρεία που επέλεξαν οι στάρς για το κόκκινο χαλί, είχε μεγάλη επαφή με τον κόσμο του σινεμά. Εκτός απο την συμμετοχή της σε σημαντικά διεθνή γεγονότα, όπως το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, όπου είναι επίσημος χορηγός και για το οποίο κατασκευάζει τον Χρυσό Φοίνικα, ο ελβετικός οίκος ανακαλύπτει νέα ταλέντα, μέσω του Trophee Chopard, ένα βραβείο που ρίχνει τα φώτα των προβολέων στα αυριανά αστέρια.

Η Chopard δεν χάνει ευκαιρία να δείξει την αγάπη της για τον κινηματογράφο. Έτσι λοιπόν, δέν ήταν έκπληξη που η ελβετική εταιρεία εξετέλεσε με ταλέντο καί πάθος, την αποστολή που ανέλαβε από την ομάδα της ταινίας Diana, του σκηνοθέτη Oliver Hirshbiegel να διαλέξει απο τις συλλογές τις δημιουργίες που η πριγκίπισσα Diana θα είχε επιλέξει για να φορέσει.

Παρ’ολο που η Chopard έχει ηδη προμηθεύσει με κοσμήματα ταινίες οπως Elizabeth: The Golden Age (Shekhar Kapur), Nine (Rob Marshall) Midnight in Paris (Woody Allen), το στοίχημα ήταν ιδιαίτερα διακινδυνευμένο, γιατί όχι μόνον ο κοσμηματοποιός έπρεπε να δώσει μια ρεαλιστική αντίληψη της εντυπωσιακής συλλογής κοσμημάτων της Diana, αλλά και να υπενθυμίσει στον κόσμο την θρυλική της κομψότητα με διακριτικότητα, χάρη και με μοντέρνα τάση.

Η Caroline Scheufele, Πρόεδρος της Chopard και Καλλιτεχνική Διευθύντρια, αποκάλυψε ότι συνεργάσθηκε στενά με τον Julian Day, τον Ενδυματολόγο της ταινίας και ότι αυτός είχε ειδικά αιτήματα.

Η ίδια ανέφερε: “Όταν μου προτάθηκε να δουλέψω για την ταινία Diana ενθουσιάσθηκα γιατί, για μένα, ήταν ένα ατομο με φοβερά χαρίσματα και μεγάλη κομψότητα, στην προσωπικότητα της και στο στύλ της. Αφού συνεργασθήκαμε για την ταινία Nine, το 2009, αυτή η νέα συνεργασία ήταν περισσότερο συναρπαστική, αφού η Naomi Watts είναι μια φανταστική ηθοποιός”.

Εξαιρετικά ρολόγια, κοσμήματα και τσάντες Chopard εμφανίζονται στην οθόνη, συμπεριλαμβανομένων μερικών ρολογιών και κοσμημάτων απο τις συλλογές Happy Diamonds, αλλά και Haute Joaillerie που αποδεικνύουν την σημαντική εμπειρία της Chopard στον τομέα αυτόν.

Η Ελβετική εταιρεία, κατάφερε να συνδυάσει μια συλλογή που ταίριαζε στο status και την προσωπικότητα της Πριγκίπισσας της Ουαλίας. Ο Julian Day δήλωσε: “Από την στιγμή που διάβασα το σενάριο της Diana, συνειδητοποίησα οτι θα χρειαζόμουν θαυμάσια κοσμήματα. ‘Οταν παρουσιάσθηκε η ευκαιρία να συνεργασθώ με την Chopard, ήξερα ότι αυτό θα ήταν δυνατόν. Η βοήθειά τους ήταν ανεκτίμητη”.

Η Diana αγαπούσε ιδιαίτερα να φοράει σκουλαρίκια, γιατί ταίριαζαν με το μάκρος των μαλλιών της και συχνά τα φορούσε χωρίς κανένα αλλο κόσμημα. Ανάμεσα στά πιο ‘εικονικά’ είναι ενα ζευγάρι με οβάλ ζαφείρια δεμένο με διαμάντια, που θυμίζουν τα σκουλαρίκια που ήταν ασορτί με την διάσημη βέρα της. Για να τονίσει την φινέτσα του λαιμού της ηρωίδας, η Chopard επέλεξε πολυτελή κολιέ, συμπεριλαμβανομένου ενός κολλιέ σε λευκό χρυσό με τρείς σειρές απο 92 διαμάντια.

Η εξαιρετική καθαρότητα των διαμαντιών αντικατοπτρίζει το πορσελάνινο δέρμα της Naomi που ερμηνεύει την Diana. Το κολιέ με διαμάντια pear- και cushion-cut έδωσε έμφαση στον τρόπο που κινήθηκε η ηθοποιός. Ένα έμπειρο μείγμα από glamour, απλότητα και ρομαντισμό, οι δημιουργίες αυτές αντανακλούν με τον καλύτερο τρόπο, το στύλ της Diana. Ο Ελβετικός οίκος κοσμηματοποιίας και ωρολογοποιίας, δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί ενα περισσότερο χαριτωμένο και μυθικό μοντέλο για να εμπνευστεί.

Χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι, η μαγεία του σινεμά και το ταλέντο των σχεδιαστών, όπως η Chopard, επιβεβαιώνουν ότι όλοι τη θυμούνται ως μια γυναίκα που νοιαζόταν για τους άλλους σε συνδυασμό με το απαράμιλλο στυλ της.

 

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close