Search

«Πατρίδα ελεύθερη, ακέραια και ασφαλής, προϋπόθεση ανασυγκρότησης και ευημερίας»

Ένας ακόμη πιλότος της Πολεμικής μας Αεροπορίας έχασε τη ζωή του πάνω από το Αιγαίο. Σχεδόν ενάμιση μήνα, δυο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται σε τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Παρ’ όλα αυτά, το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας εξαντλείται σε λόγους συλλυπητήριους και παρηγορητικούς προς τις οικογένειες των θυμάτων, αντί πράξεων για ουσιαστική ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων και της Εθνικής μας Ασφάλειας. Όλα αυτά εν μέσω αδυναμίας συνεννόησης και διαμόρφωσης μιας εθνικής στρατηγικής.

Οι υποθέσεις αυτές και η αυξανόμενη ένταση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, επαναφέρουν στο προσκήνιο την ανάγκη ύπαρξης αξιόμαχων Ενόπλων Δυνάμεων στην Πατρίδα μας. Οι παράγοντες που συντείνουν σε αυτό είναι:

1. Η ανατροπή της παραδοσιακής ισορροπίας δυνάμεων μεταξύ Ελλάδος- Τουρκίας (το περίφημο 7 προς 10 ανήκει στο παρελθόν).

2. Η σημερινή κατάσταση της Ελλάδας, δεν της επιτρέπει να επιδιώξει εκ νέου την ισορροπία αυτή.

3. Η Τουρκία οξύνει συνεχώς τη ρητορική και τις παράνομες ενέργειές της σε βάρος της χώρας μας, χωρίς η Ελλάδα να προβαίνει σε καμία πρωτοβουλία προς την Ατλαντική Συμμαχία, όπου και οι δυο χώρες μετέχουν.

4. Η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου υφίσταται γενικευμένη αναταραχή.

5. Υπάρχουν εστίες αποσταθεροποίησης στα βόρεια σύνορά μας.

Συνεπώς η σταθερά που επί δεκαετίες κάλυπτε τα εθνικά μας θέματα, περί «απαραβίαστου των συνόρων» φαίνεται να αναθεωρείται de facto.

Η Ριζοσπαστική Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση & Ανασυγκρότηση (Ρ.ΕΥ.Μ.Α.) θεωρεί ότι προϋπόθεση για όλων των μορφών τις Ελευθερίες, που αποτελούν κατάκτηση του σύγχρονου ανθρώπου, είναι η εθνική ανεξαρτησία κι η εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας. Χωρίς αυτές, οι άλλες μορφές Ελευθερίας υπονομεύονται, κι εν τέλει ακυρώνονται. Επομένως, είναι ανάγκη να αξιολογήσουμε την Εθνική μας Ασφάλεια και το αξιόμαχο των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Το ΡΕΥΜΑ, διατυπώνει τις πρώτες του προτάσεις επί του θέματος, λαμβάνοντας υπόψη τις περιορισμένες δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας μας στην παρούσα συγκυρία:

1. Σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, όχι όμως με σύνθεση βετεράνων πολιτικών, αλλά επιλεγμένων ειδικοτήτων κι ατόμων, που να προσδίδουν προστιθέμενη αξία στη λειτουργία του Οργάνου.

2. Σταδιακή αύξηση της θητείας και στα τρία όπλα. Κίνητρα για προαιρετική στράτευση γυναικών.

3. Ποιοτική αναβάθμιση της στρατιωτικής εκπαίδευσης των κληρωτών. Ειδικά για τους έφεδρους αξιωματικούς, ανάληψη της εκπαίδευσής τους από εκπαιδευτές της Σχολής Ευελπίδων.

4. Θεσμοθέτηση της ενεργούς εφεδρείας. Κάθε έφεδρος οπλίτης πρέπει να επανεκπαιδεύεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Οι βέλτιστες πρακτικές άλλων χωρών (Ελβετία, Ισραήλ) μπορούν να αποτελέσουν βάση συζήτησης.

5. Πλήρης αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και των καινοτομιών για περαιτέρω ενίσχυση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων.

6. Επαναξιολόγηση και επένδυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Η υιοθέτηση αυτών των προτάσεων, φυσικά δεν απαλλάσσει το πολιτικό προσωπικό της χώρας από την υποχρέωση για αξιοποίηση της γεωπολιτικής μας θέσης και των πλεονεκτημάτων που απορρέουν από αυτήν, αλλά και από τη συμμετοχή μας σε Διεθνείς Οργανισμούς.

Εθνική αυτοπεποίθηση και εθνικό φρόνημα κτίζεται όταν η Πολιτεία αναδεικνύει το ιδανικό της Πατρίδας με τον πολιτικό της λόγο, αλλά και με τη θεσμική της πράξη.

Εκ του γραφείου τύπου

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close