Search

Otzi… ο παγωμένος Χιονάνθρωπος

Στις 19 Σεπτεμβρίου του 1991, Γερμανοί τουρίστες έκαναν πεζοπορία στις Άλπεις Otztal, μια σειρά βουνών που εκτείνονται μεταξύ Αυστρίας και Ιταλίας. Ήταν ένα κρύο φθινόπωρο και οι Άλπεις ήταν καλυμμένες από χοντρά κομμάτια πάγου. Κάτω από ένα κομμάτι πάγου προεξείχε το σώμα ενός άνδρα.

Οι Γερμανοί κάλεσαν την αστυνομία για να αναφέρουν το πτώμα. Νόμιζα πως ήταν κάποιος πεζοπόρος που είχε πέσει από το βουνό ή είχε παγώσει μέσα σε μια λίμνη. Όταν οι επιστήμονες είδαν τη σορό, έμειναν έκπληκτοι από το γεγονός πως ήταν ηλικίας 5.000 ετών.

Οι επιστήμονες του έδωσαν το ψευδώνυμο «Otzi ο χιονάνθρωπος». Ο Otzi έμαθε στου επιστήμονες για το πως ήταν η ζωή στις Άλπεις πριν από 5.000 χρόνια. Ο Otzi έχει επίσης τατουάζ στην πλάτη του και στα πόδια. Φορούσε χοντρά παπούτσια χιονιού φτιαγμένα από δέρμα και στάχυα, ένα παλτό φτιαγμένο από χοντρά καλάμια και ένα καπέλο από γούνα αρκούδας. Έφερε και εργαλεία όπως ένα τσεκούρι, ένα στιλέτο, βέλη και δίχτυ.

Επιμέλεια Γιώργος Μαράτσης

Πηγή: https://www.nationalgeographic.org/

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close