Search

1850 : Γεννιέται ο Robert Louis Stevenson

Σαν σήμερα, στις 13 Νοεμβρίου του 1850, ο συγγραφέας, Robert Louis Stevenson, γεννιέται στο Εδιμβούργο της Σκωτίας. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, έγινε ένας από τους διασημότερους της εποχής και σήμερα, είναι ένας από τους πιο γνωστούς Βρετανούς συγγραφείς.

Ο Stevenson, είναι ιδιαιτέρως γνωστός για τις ιστορίες του από τα ταξίδια και περιπέτειες. Το πρώτο του βιβλίο, με όνομα, «An Inland Voyage», ήταν μια καταγραφή, από ένα ταξίδι με κανό που είχε κάνει, στον ποταμό Oise, από το Βέλγιο προς τη Γαλλία. Επίσης, έγραφε για τα ταξίδια του στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες και για τα πολλά χρόνια που έζησε στο νησί Samoa, στο Νότιο Ειρηνικό.

Η Καραϊβική Θάλασσα, είναι η τοποθεσία που διαδραματίζεται το βιβλίο του, «Treasure Island», η δημοφιλέστερη νουβέλα του. Το βιβλίο, παρουσίασε στους αναγνώστες, τα απομονωμένα τροπικά νησιά της περιοχής και τον χαρακτήρα του πειρατή Long John Silver. Ο Silver, έχει πολλά χαρακτηριστικά τα οποία είναι συνυφασμένα με τους πειρατές. Έχει φιλική φυσιογνωμία, ακόμη κι αν είναι πειρατής, έχει παπαγάλο στον ώμο του, έχει ξύλινο πόδι, και φυσικά ψάχνει για τον χαμένο θησαυρό, χρησιμοποιώντας ένα χάρτη που έχει ένα κόκκινο Χ.

Πηγή : National Geographic

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close