Search

Αναπτύχθηκε ο πρώτος τρισδιάστατος εκτυπωτής πινάκων ζωγραφικής

Δημιουργήθηκε για πρώτη φόρα, σύστημα τεχνητής νοημοσύνης το οποίο με τη βοήθεια 3d printer, εκτυπώνει τρισδιάστατα πίνακες ζωγραφικής.

Ο λόγος για το RePaint που αναπτύχθηκε στο Εργαστήρι Επιστήμης και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στο διεθνές συνέδριο τεχνολογίας “ACM SIGGRAPH Asia” το Δεκέμβριο.

Οι εφαρμογές αυτού του καινοτόμου συστήματος είναι πολλές, για παράδειγμα μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφο ενός πολύτιμου πίνακα, το οποίο μπορεί να αντικατασταθεί με το πρωτότυπο, προστατεύοντας το από κλοπή. Δίνει τη δυνατότητα επίσης στον ιδιοκτήτη να προστατεύσει τον πίνακα που επιθυμεί από τη φθορά του χρόνου. Είναι πρώτο στο είδος τους και είναι το μοναδικό που μπορεί να αποδώσει με μεγάλη ακρίβεια το φάσμα των χρωμάτων πινάκων του Νταλί ή του Ντεγκά.

Μέρα με τη μέρα όμως το RePaint, βελτιώνεται και αυτή τη στιγμή οι ερευνητές προσπαθούν να το διδάξουν να αντιγράφει με ακρίβεια την υφή ενός πίνακα.

«Η αξία των έργων τέχνης αυξάνεται γρήγορα τα τελευταία χρόνια, υπάρχει έτσι μια τάση τα έργα να κλειδαμπαρώνονται σε αποθήκες μακριά από τα μάτια του κοινού. Αναπτύσσουμε μια τεχνολογία που θα αναστρέψει αυτή την τάση, δημιουργώντας φθηνές, αλλά ακριβείς αναπαραγωγές, που θα μπορεί να απολαύσει ο καθένας», δήλωσε ο μηχανολόγος μηχανικός του ΜΙΤ Μάικ Φόσεϊ.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών : MIT

Επιμέλεια : Γιώργος Μαράτσης

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close