Search

«Η σύγχρονη τεχνολογία αγκαλιάζει μια σπάνια συλλογή whisky στο Ναύπλιο»

Μπορεί να συνδυαστεί άραγε αρμονικά η αγάπη του συλλέκτη Νίκου Νταντή για τα ουίσκι και τα σπάνια κονιάκ με τη σύγχρονη τεχνολογία; Ο χώρος του το Whisky Club – Internet με θέα το Παλαμήσι στο μαγευτικό Ναύπλιο το αποδεικνύει περίτρανα. Η ζεστασιά του ξύλου συνδυασμένη με ψήγματα Βενετσιάνικης διακοσμητικής στους τοίχους, αλλά κυρίως οι προθήκες με τη μεγάλη συλλογή ποτών δίνουν μια ξεχωριστή πινελιά και ‘φιλοξενούν’ αριστοκρατικά τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τους θαμώνες του. Η συλλογή whisky του Ναυπλιώτη επιχειρηματία, Νίκου Νταντή είναι μια από τις τρεις σπανιότερες που υπάρχουν στην Ελλάδα. Ο ίδιος ήθελε να την συνδυάσει με την επιστήμη που σπούδασε, κι έτσι απλά μια μέρα πραγματοποίησε το όνειρό του.

Η σχέση του με το whisky καρμική: Ο Νίκος Νταντής, έπειτα από προσωπική έρευνα για το επίθετό του, ανακάλυψε ότι οι πρόγονοι προέρχονταν από την πόλη Duedee της Σκωτίας. Η καταγωγή του και όλο αυτό το μυστήριο γύρω από το όνομά του τον ώθησαν να ασχοληθεί με τη συλλογή whisky.

Άρχισε την περιπλάνηση με τις συλλογές του, όντας φοιτητής Πληροφορικής στην Αγγλία, τόπος που επηρέασε σημαντικά την κουλτούρα και τον τρόπο σκέψης του.

Επιστρέφοντας στο Ναύπλιο απλά ‘έδεσε’ σε ένα χώρο γεμάτο θετική ενέργεια κι αγάπη τις συλλογές του και την πληροφορική. Είναι λίγοι εκείνοι που γνωρίζουν ότι στο Ναύπλιο βρίσκεται, εκτίθεται και εμπλουτίζεται μέρα με την μέρα μια τόσο ξεχωριστά σπάνια συλλογή, 250 ειδών whisky και 50 ειδών κονιάκ που ποζάρουν εκθαμβωτικά στην εσωτερική βιτρίνα του μαγαζιού, με φόντο την αγωνία και το πάθος του συλλέκτη του.

«Η συλλογή μου, τα ποτά μου είναι τα μωρά μου, τα οποία έχω συλλέξει ένα – ένα με πολύ υπομονή και επιμονή. Κάποια από αυτά τα αναζητούσα πάνω από δυο χρόνια το καθένα. Το κάθε ποτό περιέχει εκτός από αλκοόλ και άλλα φυσικά παρασκευάσματα, μία πολυετή ιστορία» αναφέρει ο Νίκος Νταντής.

Αν βρεθείτε στο Ναύπλιο αξίζει να επισκεφτείτε τον ιδιαίτερο χώρο του και να θαυμάσετε τη σπάνια συλλογή του και να γνωρίζετε ότι θα πρέπει να σεβαστείτε και να εκτιμήσετε το whisky ή το κονιάκ που θα επιλέξετε, γιατί τα εκλεκτά ποτά είναι για εκλεκτούς πελάτες.

Το whisky club internet αποτελεί πειρασμό για τους επιλεκτικούς θαυμαστές σπάνιων και εξαιρετικής ποιότητας ποτών που φέρουν το μάρκιο μιας μακρόχρονης ιστορίας, προκαλεί την εκτίμηση των επισκεπτών και τον θαυμασμό εκείνων που έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στη φιλοσοφία τους και να τα παρατηρήσουν μέσα στην κλασική αίγλη του χώρου. Από την Εύη Νικηφόρου
Από την Εύη Νικηφόρου

Επιμέλεια: Βίκυ Μπαφατάκη

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close