Search

Στην κηδεία του Στίβεν Χόκινς, χρονοταξιδιώτες καλωσορίσατε

Ο φυσικός Stephen Hawking, ο οποίος πέθανε στις 14 Μαρτίου 2018, ήταν μια δημοφιλής προσωπικότητα για τις συνεισφορά του στην επιστήμη και για την μοναδική αίσθηση του χιούμορ που είχε. Ορίστε η πρόσκληση για πάρτυ που έστειλε το 2009: “Σας καλωσορίζουμε θερμά σε μια υποδοχή για χρονοταξιδιώτες που διοργανώνεται από τον καθηγητή Stephen Hawking και θα πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, στο Πανεπιστήμιο του Cambridge Gonville & Caius College”.

Πρόκειται για ένα πείραμα, ένα αστείο ή λίγο από τα δύο; Είτε έτσι είτε αλλιώς, ο Hawking είχε πράγματι κανονίσει το πάρτι στις 28 Ιουνίου. Δεν έστειλε την πρόσκληση μέχρις ότου να εξασφαλίσει ότι θα παραστούν μόνο οι χρονοταξιδιώτες.

Δυστυχώς, κανείς δεν εμφανίστηκε και κατέληξε να περιμένει μόνος του σε ένα δωμάτιο διακοσμημένο με μπαλόνια και ένα πανό που έλεγε, «Καλώς ήρθατε χρονοταξιδιώτες». Αλλά σε ένα μια αναφορά σε αυτό το διάσημο πείραμα, το Ίδρυμα Stephen Hawking ανακοίνωσε ότι οι χρονοταξιδιώτες είναι επίσης ευπρόσδεκτοι να παρευρεθούν στην νεκρώσιμη ακολουθία του, στις 15 Ιουνίου στο Westminster Abbey στο Λονδίνο.

“Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα ταξιδιού στο χρόνο, καθώς αυτό δεν έχει απορριφθεί”, δήλωσε εκπρόσωπος του ιδρύματος στο BBC. “Όλα τα πράγματα είναι δυνατά μέχρι αποδείξεως του εναντίου.”

Ίσως το ίδρυμα δεν θέλησε να ανακοινώσει αυτό το γεγονός μετέπειτα, όπως είχε κάνει ο Χόκινγκ με το πάρτι του. Το Ίδρυμα το έστειλε μόνο μετά από ένα ταξιδιωτικό blog του Λονδίνου, IanVisits, διαπιστώνοντας ότι κατά την είσοδο στην ηλεκτρονική λοταρία εισιτηρίων για την υπηρεσία, θα μπορούσατε να επιλέξετε ένα “έτος γέννησης” μέχρι το 2038 – φαινομενικά το άνοιγμα της εκδήλωσης σε άτομα που δεν έχουν γεννηθεί ακόμα.

Όταν οι δημοσιογράφοι έκαναν λόγο για το εύρος των ετών γέννησης, το ίδρυμα επιβεβαίωσε ότι η εκδήλωση ήταν ανοικτή για τους χρόνο ταξιδιώτες, σημειώνοντας ότι κανένας δεν είχε ακόμη εφαρμόσει τη διαδικασία (η λοταρία λήγει τα μεσάνυχτα στις 15 Μαΐου). Αλλά όπως και ο Hawking, έτσι και το ίδρυμα είναι πιθανώς πολύ σκεπτικό στο γεγονός ότι ανά πάσα στιγμή, οι χρονοταξιδιώτες θα εμφανιστούν στην τελετή. Σε μια συνέντευξη του 2012, ο Χόκινγκ περιέγραψε τα δικά του συμπεράσματα σχετικά με τα ταξίδια στο χρόνο με βάση το πείραμα του πάρτι.

«Έχω πειραματικά στοιχεία ότι τα ταξίδια στο χρόνο δεν είναι δυνατά», είπε. “Διοργάνωσα ένα πάρτι για χρονοταξιδιώτες, αλλά δεν έστειλα τις προσκλήσεις μέχρι το πάρτι. Περίμενα εδώ και πολύ καιρό, αλλά κανείς δεν ήρθε. “

Τέλος σημείωσε, ότι υπήρχαν κάποιες λεπτές διαφορές και επιφυλάξεις σε αυτή τη δήλωση. Μετά από όλα, είπε, “όλοι πάνε όλοι στο μέλλον”.

από τον φιλόλογο – δημοσιογράφο Παναγιώτη Ανδρεάδη

Πηγή: www.history.com

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close