Search

Νικόλαος Ζαχαράκης: Ο Έλληνας επιστήμονας που καταπολέμησε τον καρκίνο

Μια γυναίκα με προχωρημένο στάδιο καρκίνου του μαστού, βρήκε τον σωτήρα της στο πρόσωπο του επιστήμονα Νικόλαου Ζαχαράκη.

Με επικεφαλής τον Στίβεν Ρόζενμπεργκ, η ομάδα του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ, στην οποία συμμετείχε και ο Νικόλας Ζαχαράκης, ανακάλυψε πως το ανοσοποιητικό σύστημα της ασθενούς είχε τη δυνατότητα να καταπολεμήσει τον καρκίνο.

Της είχα δοθεί μόνο τρεις μήνες ζωής, ενώ ο καρκίνος είχε κάνει πολλές μεταστάσεις, όμως δύο χρόνια μετά, δεν υπάρχει ίχνος της νόσου στο σώμα της.

«Ξέρουμε τον εχθρό και προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη τακτική για να νικήσουμε τον καρκίνο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νικόλαος Ζαχαράκης

Τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος απομονώθηκαν και στη συνέχεια αφαιρέθηκε ο όγκος από τον ασθενή. Τα κύτταρα που αναγνώριζαν μεταλλάξεις δόθηκαν πίσω στην ασθενή με σκοπό να καταπολεμήσουν τα κύτταρα του καρκίνου.

Πρόκειται για μια πειραματική θεραπεία καθώς πρώτη φόρα εφαρμόζεται σε ασθενή. Όμως στο μέλλον μπορεί να σώσει περισσότερες ζωές.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαράτσης

Πηγή: psaxtiri.eu

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close