Search

Θα μπορούσαν τα ψυχεδελικά φάρμακα να βοηθήσουν στην επίλυση της κλιματικής κρίσης;

O Matthew Adams, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μπράιτον, στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέρει ότι τα ψυχεδελικά φάρμακα θα μπορούσαν να βοηθήσουν να ξεπεραστεί η αδράνεια εν όψει της κλιματικής κρίσης.

Τα ψυχεδελικά φάρμακα αυξάνουν τα θετικά συναισθήματα των ανθρώπων όσον αφορά τη σύνδεση τόσο με τους άλλους όσο και με τον φυσικό κόσμο. Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στη Διεθνή Εφημερίδα της Περιβαλλοντικής Έρευνας και Δημόσιας Υγείας υποδεικνύει ότι «η διαχείριση των ελεγχόμενων ποσοτήτων ψυχεδελικών φαρμάκων στους ανθρώπους… θα μπορούσαν να συμβάλουν σε μεγαλύτερη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και να έχουν κίνητρο να ενεργούν με πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνους τρόπους» .

Προφανώς, το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από τις μεμονωμένες απαντήσεις. Αλλά στην καρδιά της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη υπάρχει μια ψυχρή καρδιά προς τη φύση. Ο Adams προτείνει: Ίσως, ίσως, η βαθιά βιωματική σύνδεση που προκύπτει από τις ψυχεδελικές εμπειρίες στη φύση είναι ανάλογη με την εφαρμογή ενός απινιδωτή μετά από καρδιακή ανακοπή. Ίσως τα ψυχεδελικά φάρμακα θα μπορούσαν να μας δώσουν το σοκ που χρειάζεται για να ξεκινήσει ξανά η καρδιά της οικολογικής ευαισθητοποίησης πριν να είναι πολύ αργά.

 

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close