Search

Μπορούν τα ζώα να απολαμβάνουν δικαιώματα; Διαδικτυακή ομιλία ανοιχτή στο κοινό από τον φιλόσοφο Gary Steiner

Είναι απαραίτητο για ένα ον να έχει λογική, προκειμένου να απολαμβάνει δικαιώματα; Αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει ένας από τους πλέον ειδικούς παγκοσμίως σε θέματα φιλοσοφίας και ηθικής περί των ζώων, ο καθηγητής Gary Steiner, σε διαδικτυακή ομιλία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 16/12/2020 στις 17:00.

Ο Καθηγητής, ο οποίος είναι κάτοχος της Επώνυμης Έδρας Φιλοσοφίας John Howard Harris του Πανεπιστημίου Bucknell στο Lewisburg της Pennsylvania, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία…. που διοργανώνεται από το Τμήμα Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ και το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, και υποστηρίζεται από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής  Αθηνών.

Στην παρουσίαση του θα αναλύσει μια σειρά ζητημάτων που άπτονται της θέσης που πρέπει να έχει η ανθρωπότητα και ο πολιτισμός, απέναντι στο ζωικό βασίλειο, θίγοντας και το θέμα του ορισμού των δικαιωμάτων τους.

Για να παρακολουθήσετε την ομιλία θα ακολουθήσετε τον σύνδεσμο του μαθήματος “Ηθική και Ζώα”:

https://uoa.webex.com/uoa/j.php?MTID=mfee2d16c75af14e5f2b4846e27520116

Περισσότερα για τον καθηγητή Gary Steiner μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

https://en.wikipedia.org/wiki/Gary_Steiner

https://www.bucknell.edu/fac-staff/gary-steiner

C.V.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close