Search

Ποια κοινά λάθη κάνουν οι ναρκισσιστές;

Υποτιμούν τους συντρόφους τους και υπερεκτιμούν το ναρκισσιστικό σύστημα. 

Δεδομένου ότι δεν ακούν και δεν νοιάζονται για τίποτα εκτός από τον εαυτό τους, τείνουν να χάνουν τα εμφανή σημάδια δυσφορίας και το γεγονός ότι ο σύντροφός τους σχεδιάζει την έξοδό τους. Δεν δίνουν σημασία, επομένως μπορεί να τους διαφεύγει το γεγονός ότι ο σύντροφος διαβάζει για ναρκισσισμό, αποκτά γνώσεις, τις επεξεργάζεται, ακόμη και διαμορφώνει ένα σχέδιο απόδρασης.

Επειδή πιστεύουν ότι όλοι οι άλλοι είναι πιο ανόητοι από αυτούς, λένε συχνά ιστορίες προσδοκώντας να γίνουν πιστευτοί άνευ όρων, ενώ στην πραγματικότητα το κοινό τους σκέφτεται Τι τρελό! Τα αστεία παραμύθια μπορούν να επεκταθούν σε εξωφρενικές δικαιολογίες για κακή συμπεριφορά, ακόμα και απιστία – την οποία περιμένουν από τον σύντροφο να αποδεχθεί χωρίς αμφιβολία, όταν όλη την ώρα ο σύντροφος ξέρει πολύ καλά ότι όλα είναι ψέματα.

Νομίζουν ότι οι άλλοι άνθρωποι δεν έχουν μνήμη, γι’ αυτό λένε ιστορίες που αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου – με σιγουριά ότι κανένας άλλος δεν τους προσέχει – έτσι παγιδεύονται σε ανόητα ψέματα και υπερβολές.

Το χειρότερο λάθος που κάνουν είναι να πιστεύουν ότι η συμπεριφορά τους δεν θα έχει ποτέ συνέπειες

Ότι οι άνθρωποι που κακομεταχειρίζονται σήμερα δεν θα είναι γύρω τους αύριο, ότι όλα τα ψέματά τους τελικά θα τους προλάβουν, ότι τα παιδιά τους θα μεγαλώσουν και θα απομακρυνθούν….

Νομίζουν ότι δεν κάνουν ποτέ λάθη. Λένε ψέματα και καυχιούνται για να αισθανθούν σημαντικοί

Σύμφωνα με τους ναρκισσιστές εκείνοι δεν κάνουν ποτέ λάθη. Πάντα εσύ κάνεις τα λάθη. Ένα πράγμα που κάνουν λάθος είναι να λένε ψέματα και να πιστεύουν ότι δεν θα πιαστούν ποτέ. Αλλά για κάποιο λόγο καταλήγουν να καυχιούνται για όλα όσα κάνουν ή νομίζουν με την φαντασία τους ότι έχουν κάνει λέγοντας ψέματα στον ίδιο τους τον εαυτό.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε ορισμένα αντισυμβατικά ψυχολογικά κόλπα που μπορεί να γνωρίζετε ή να μην γνωρίζετε σχετικά με τα λάθη που κάνουν οι ναρκισσιστές όταν χειραγωγούν τα θύματά τους.

Είναι προβλέψιμοι, εγωιστές και ασήμαντοι

Είναι προβλέψιμοι – επειδή είναι τόσο εγωιστές και μονοσήμαντοι, είναι ικανοί να καταστρώσουν παραπλανητικά σχέδια μόνο από τη δική τους οπτική γωνία. Όχι από τη δική σας, μόλις αρχίσουν να συμπεριφέρονται άσχημα ή αρχίσετε να το καταλαβαίνετε τότε γίνονται εύκολα αναγνώσιμοι και μπορείτε να τους ξεπεράσετε σε εξυπνάδα, απλά πρέπει να είστε ικανοί να σκέφτεστε σε ακραίες καταστάσεις.

Είναι επιθετικοί όταν νιώθουν ντροπή

Επιθετικοί χωρίς στόχο– αν είναι επιθετικοί ή οργισμένοι νιώθουν έντονη ντροπή όταν τους ζητάτε να απολογηθούν ή τους κατηγορήσατε για κάτι, ντρέπονται και μη αντέχοντας την ντροπή και μη μπορώντας να αμυνθούν απέναντι σε τέτοιες ερωτήσεις ή κατηγορίες,

η μόνη τους άμυνα είναι η επιθετικότητα ή η βία

Επίσης βασικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι μεγάλο ποσοστό ναρκισσιστών είναι τεμπέληδες.

Επιμέλεια κειμένου: Βίκυ Μπαφατάκη

Πληροφορίες από www.quora.com

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close